15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘtefania Priceputu și Alexandra Anghel s-au întors cu aur de la turci

Ștefania Priceputu și Alexandra Anghel s-au întors cu aur de la turci

Luptătorii craioveni au avut succes la Bursa, unde au cucerit şase medalii la individual
Luptătorii craioveni au avut succes la Bursa, unde au cucerit şase medalii la individual

Luptătorii legitimați la cluburile craiovene au avut o evoluție remarcabilă la Campionatul Balcanic rezervat juniorilor. Două fete, Ștefania Priceputu (48 kg) și Alexandra Anghel (72 kg), au obținut titlul balcanic, iar alți patru craioveni au urcat pe podium. Simona Zidaru (63 kg) a devenit vicecampioană, în timp ce Ștefan Coman (66 kg), Denis Constantin (74 kg) și Adina Irimia (67 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului.
În întrecerea pe echipe, România a ocupat locul întâi în competiția feminină și locul al treilea la masculin. „Au fost rezultate satisfăcătoare pentru sportivii noștri, care au făcut un rezultat bun. Anghel și Priceputu au dominat clar la categoriile lor, au învins turcoaice. Competiția a fost de un nivel ridicat, cu sportivi medaliați la Europene“, a explicat ieri Aurel Cimpoeru, antrenor la CS Universitatea și LPS „Petrache Trișcu“.
La echipe feminin, pentru România au luptat craiovencele Ștefania Priceputu, Alexandra Anghel, Simona Zidaru, dar și două sportive cu dublă legitimare CSM Craiova – CSM Drobeta Turnu Severin, Roxana Capezan și Mihaela Bărbulescu. „La echipe, le-am bătut pe tucoaice la ele acasă“, se laudă antrenorul Petre Banciu, de la CSM Craiova, prezent și el la Bursa, la fel ca Aurel Cimpoeru.
Din echipa masculină a României medaliată cu bronz au făcut parte trei luptători de la CS Universitatea Craiova, Ștefan Coman (66 kg), Denis Constantin (74 kg) și Gheorghe Constantin (74 kg). Alexandra Anghel, Simona Zidaru, Ștefan Coman și Denis Constantin au participat pentru Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, având dublă legitimare cu CS Universitatea Craiova, Ștefania Priceputu are dublă legitimare LPS „Petrache Trișcu“ – CSM Craiova, în timp ce Adina Irima reprezintă doar CSM.
Sportivii sunt antrenați de Aurel Cimpoeru, Marius Cimpoeru, Valentin Boboșca și Petre Banciu.

Urmează Balcaniada pentru cadeți și juniori mici

La sfârșitul acestei săptămâni, în Slovenia va avea loc alt Campionat Balcanic, pentru categoriile de vârstă cadeți și juniori mici. Din Craiova vor merge Ana Maria Cristescu, Simona Zidaru, Adina Irimia, Adriana Iovan, Roxana Capezan și Mihaela Bărbulescu.
Pentru Alexandra Anghel urmează un cantonament la Poiana Brașov, pentru a se pregăti cât mai bine pentru participarea la Campionatul Mondial U23, programat în Polonia, pe 23 noiembrie. „Sperăm că Alexandra va disputa o finală la Mondiale. Este capabilă să ajungă și în finala mare, dar nici o medalie de bronz nu ar fi de ici de colo“, a concluzionat Cimpoeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS