5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene înfruntă Debrecen în Cupa EHF

Handbalistele craiovene înfruntă Debrecen în Cupa EHF

Cristina Zamfir Florianu (la minge) și colegele sale vor juca primul meci cu Debrecen acasă
Cristina Zamfir Florianu (la minge) și colegele sale vor juca primul meci cu Debrecen acasă

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va înfrunta formația maghiară Debrecen, în turul al treilea al Cupei EHF, după cum s-a stabilit ieri la tragerea la sorți de la Viena. Oltencele vor debuta în acest sezon din cupele europene cu un meci pe teren propriu, în 11/12 noiembrie, iar returul va fi în 18/19 noiembrie, în Ungaria.
La formația din țara vecină evoluează și românca Mădălina Zamfirescu, fostă jucătoare la SCM Craiova sub comanda lui Aurelian Roșca.
Debrecen, care încheiase pe locul șase sezonul trecut din campionatul Ungariei, a primit un wild card. În turul doi preliminar, formația ungară a eliminat echipa Metraco Zaglebie Lubin (Polonia). Polonezele au câștigat primul meci, cu 25-23, iar în retur echipa maghiară s-a impus cu 26-20. Cu scorul general de 49-45, Debrecen s-a calificat mai departe.
Imediat după tragerea la sorți, Bogdan Burcea, antrenorul echipei SCM Craiova, s-a arătat încrezător că elevele sale se pot califica în grupele cupei EHF.
„Se putea și mai rău! Totuși, Debrecen este o echipă bună, dintr-un campionat puternic. Au un antrenor titrat, slovenul Tone Tiselj, dublu câștigător al Ligii Campionilor. Au transferat destul de mult în vară. Ne dorim mult să jucăm în grupe și cred că ne putem califica, dacă ne pregătim bine“, a spus Burcea.
În acest sezon din campionatul Ungariei, Debrecen a disputat cinci meciuri, în care a înregistrat două meciuri la limită şi au trei înfrângeri. În schimb, SCM Craiova a avut șase partide, cu cinci victorii și un eșec, runda trecută, în disputa cu CSM București, campioana en-titre. Până la primul meci cu Debrecen, Cristina Zamfir Florianu și colegele sale mai au programat un meci, acasă cu U Cluj.

Zalăul înfruntă Hypo Viena

Cealaltă participantă din România în Cupa EHF, HC Zalău, va înfrunta Hypo Viena, cea mai galonată echipă din istoria Ligii Campionilor. Hypo are în palmares 13 finale la acest nivel, dintre care opt câştigate. Ultima finală a jucat-o însă în urmă cu zece ani. Din cauza problemelor financiare, echipa austriacă a pierdut de la un sezon la altul contactul cu elita handbalului feminin. În acest sezon, Hypo a fost învinsă de Hoors (Suedia) cu 32-19 în turneul preliminar de calificare în Liga Campionilor. „Dacă nu a fost să fie Craiova, să fim siguri de o echipă în faza grupelor, din punct de vedere economic, sunt oarecum mulţumit şi cu Hypo Viena. În primul rând, datorită distanţei de parcurs, adică vreo cinci ore cu maşina sau 45 de minute cu avionul de la Viena. În acest ultim caz, facem mai mult de la Zalău la Cluj, decât de la Cluj la Viena. Acum vom vedea ce va fi, trebuie să vedem cum ne informăm cât mai repede, întrucât timpul până la manşa tur este destul de scurt“, a declarat antrenorul ardelencelor, Gheorghe Tadici, citat de Prosport. Meciul tur se va disputa la Viena, iar returul la Zalău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS