6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Mitriță și Băluță s-au distrat cu defensiva lui Sepsi

Fotbal / Mitriță și Băluță s-au distrat cu defensiva lui Sepsi

Universitatea Craiova și-a îndeplinit misiunea de la Brașov, reușind calificarea în optimile de finală ale Cupei României, după ce s-a impus ieri seară, scor 2-0, în șaisprezecimi, în fața formației Sepsi Sfântu Gheorghe. Aceasta a fost a treia întâlnire dintre cele două grupări, toate fiind câștigate de echipa din Bănie.

Alb-albaștrii au dominat jocul și au deschis scorul prin Alexandru Mitriță, care, servit excelent de Mihai Roman, a „întors“ doi fundași ai gazdelor și a trimis mingea de la 12 meri pe lângă portarul Niczuly (’26, 0-1).

Trupa lui Mangia a închis tabela prin Băluță, care a marcat cu un șut la colțul din dreapta din interiorul careului mare (’88, 0-2).

De menționat că oltenii au avut și trei bare, una prin Andrei Burlacu (’43) și două prin Alex Mitriță (’53, ’70), care a arătat o mare poftă de joc, după cele două runde în care a fost suspendat, dar și accidentat.

Altfel, tehnicianul Devis Mangia a decis să-i ofere șansa lui Valentin Mihăilă să debuteze la echipa mare, atacantul provenit de la echipa secundă având doar 17 ani.

Sepsi: Niczuly – Burlacu, Oros, Dima, Dumbravă – Petroviky, Mitra (’87, Veress), Huiban (’63, P. Petre), Cl. Herea (’69, Astafei) – Papsys, Nikolici. Antrenor: Valentin Suciu.

Universitatea: Calancea – Spahija, Datkovic, Tiago – Dimitrov, Screciu (’90, Mihăilă), Mateiu, Briceag – Mitriță (’78, Gustavo), Roman (’69, Băluță), Burlacu. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Mitra, Papsys, Dima.

Au arbitrat: Andrei Chivulete – Sebastian Stoianov, Florin Păunescu.

Universitatea Craiova se întoarce în Liga I cu un derbi contra echipei FCSB, întâlnirea fiind programată duminică, de la ora 20.45, cel mai probabil pe „Municipalul“ din Severin, întrucât procesul de predare al noii arene „Ion Oblemenco“ către Primăria Craiova nu va fi realizat în timp util. Un răspuns concret asupra locului de disputare va fi oferit în cursul zilei de astăzi, adică exact cu cinci zile înainte de meci, conform regulamentului.

 

Suciu a recunoscut superioritatea Craiovei

 

Tehnicianul formației Sepsi Sfântu Gheorghe, Valentin Suciu, a recunoscut că echipa sa nu putea emite prea multe pretenții la cum s-a prezentat la joc.

„Am luat goluri copilărești, pe neatenție, și asta ne costă. Sper să putem să punem stop și să oprim aceste erori, pentru că altfel o să avem foarte mult de suferit. Suntem o echipă mică, încă în formare, dar era de așteptat ca jocul să fie încâlcit, pentru că nici terenul nu prea permite altceva. E păcat că am pierdut, felicit Craiova și consider că poate să se lupte pe două fronturi“, a spus Suciu, la Digi Sport.

 

Mangia: Suntem bucuroși că ne-am calificat

 

La rândul său, strategul Craiovei, Devis Mangia, s-a arătat ușor nemulțumit de prestația elevilor săi, dar s-a consolat cu victoria.

Mangia Brasov

„Am făcut unele erori din punct de vedere tehnic, trebuie să ne îmbunătățim acest capitol, nu a fost un meci foarte frumos, dar suntem bucuroși că ne-am calificat. În privința schimbărilor, am introdus în teren echipa care am considerat-o cea mai bună în acel moment. Mitriță avea nevoie să joace, pentru că a fost suspendat câteva meciuri și a avut și o problemă medicală, dar el poate să facă mult mai mult decât a realizat astăzi. Era foarte important să nu ne gândim la meciul de duminică, cu FCSB, și să rămânem concentrați asupra celui din seara asta. Fără să jignim pe nimeni, cu siguranță că adversarul nostru a fost mai dificil decât cel pe care-l înfruntă FCSB mâine (miercuri – n.r.)“, a spus Mangia, vorbind și despre derbiul cu FCSB: „Propunem un meci deosebit din punct de vedere al spectacolului fotbalistic. Nu trebuie să fie presiuni, ci să fim liberi și să jucăm bine. Va fi o onoare să jucăm pe un stadion cum va fi cel al nostru. Așteptăm demult să jucăm un meci în fața propriilor suporteri, acasă la noi, pentru că a trecut foarte mult timp de când jucăm în deplasare, dar și dacă trebuie să mergem la Severin trebuie să ne gândim la victorie“.

 

Mateiu: Ne dorim să continuăm pe același drum bun

 

Căpitan în jocul de la Brașov, Alexandru Mateiu s-a bucurat că a câștigat jocul cu Sepsi, disputat în orașul său natal, și așteaptă optimist viitoarele bătălii din Liga I.

Mateiu

„M-am simțit foarte bine, mai ales că am jucat acasă și sunt fericit că ne-am calificat în timpul regulamentar. Victoriile aduc victorii, suntem un grup unit și ne dorim să continuăm pe același drum bun. Ne-a interesat jocul cu Sepsi, nu cel cu FCSB și nu e important pe ce stadion jucăm. Și dacă evoluăm pe ”Extensiv” trebuie să câștigăm. Mai sunt destul de multe jocuri de disputat și nu ne gândim la titlu, luăm fiecare joc în parte și îl pregătim foarte bine“, a spus Mateiu.

 

Băluță: Suntem pregătiți pentru meciul cu FCSB

 

Intrat spre finalul jocului de la Brașov, Alex Băluță, căpitanul de drept al Universității, a fost bucuros pentru reușita calificării și acum așteaptă nerăbdător întâlnirea cu FCSB.

Bal

„Sunt bucuros că am reușit să ne calificăm în optimi, deoarece Cupa este un obiectiv pentru noi. Știam că nu va fi un meci ușor, pentru că Sepsi joacă foarte bine acasă și terenul nu ne-a avantajat. Avem un moral foarte bun, suntem pregătiți pentru meciul cu FCSB. Nu este un meci atât de special, dar îmi doresc să facem un joc bun și să ieșim cu capul sus de pe teren, bineînțeles cu un rezultat pozitiv. Indiferent unde am jucat suporterii au fost alături de noi și sunt sigur că și acum vor veni într-un număr foarte mare și ne vor motiva“, a afirmat Băluță.

„Sunt într-o formă bună, sunt mult mai concentrat, am fost chemat și la națională, ceea ce mă motivează foarte tare, dar trebuie să muncesc la fel de mult, să marchez cât mai des și să-mi ajut echipa din postura de căpitan“, a mai spus decarul Craiovei.

 

Cupa României

Programul meciurilor din 16-imi: marți: FC Argeş – Poli Iaşi 1-2, ACS Petrolul – CS Mioveni 4-5 (1-1 în timpul regulamentar și prelungiri, 3-4 la penaltiuri), Universitatea Cluj – Ştiinţa Miroslava 2-1, Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Craiova 0-2; miercuri – ora 14.00: AFC Hermannstadt – FC Voluntari, ora 14.30: CS Afumaţi – UTA Arad, Unirea Slobozia – ASA Târgu Mureş, Academica Clinceni – Chindia Târgovişte, Metaloglobus Bucureşti – Gaz Metan Mediaş, Dacia Unirea Brăila – Juventus Bucureşti, Școlar Reșița – FC Viitorul, ora 16.00: ASU Poli Timișoara – ACS Poli Timişoara, ora 18.00: Concordia Chiajna – Astra, ora 20.30: Sănătatea Cluj – FCSB; joi – ora 18.00: AFC Botoşani – CFR Cluj, ora 21.00: Aerostar Bacău – Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS