6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRami Hadar îi primește pe bănățeni cu un pivot nou - Sârbul Nemanja Aleksandrov, un mare plus pentru Craiova

Rami Hadar îi primește pe bănățeni cu un pivot nou – Sârbul Nemanja Aleksandrov, un mare plus pentru Craiova

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor juca sâmbătă, de la ora 18.00 (netelevizat), pe teren propriu, cu BC Timba Timișoara, în etapa a treia din Liga Națională. Echipa olteană a pornit cu dreptul, cu o victorie acasă cu nou-promovata Poli Iași, dar în etapa a doua a cedat pe terenul celor de la BC Mureș.

A jucat la alt nivel

După acel meci, staff-ul craiovean a adus un jucător cu un CV impresionant, de care antrenorul Rami Hadar avea nevoie mare. Este vorba despre pivotul sârb Nemanja Aleksandrov, care are 30 de ani, măsoară 2,11 m, iar sezonul trecut a evoluat în campionatul german, la formația Eisbären Bremerhaven.
„Ne-am înțeles cu Nemanja Aleksandrov, urmează să parafăm hârtiile. Are o carte de vizită impresionantă, a jucat la alt nivel, Euroligă, Eurocup, Liga Adriatică, Bundesliga. O să ne ajute. Antrenorul a fost mulțumit de el în aceste zile, când s-a pregătit împreună cu echipa. Vă mai zic că este un pivot atipic“, a explicat managerul echipei craiovene, Marius Toma, în cadrul unei conferințe de presă.
De-a lungul carierei, Aleksandrov a mai evoluat pentru Gaziantep (2016), EWE Baskets Oldenburg (2013-2016), Basquet Manresa (2013), Verviers-Pepinster (2012-2013), Scavolini Pesaro (2010-2012), KK Olimpija Ljubljana (2009-2010), Steaua Roșie Belgrad (2006-2009) și KK FKM Belgrad (2002-2006).
După sosirea lui Nemanja Aleksandrov, craiovenii au renunțat la jucătorul american Earl Watson, care nu a confirmat așteptările.

Timba, o echipă incomodă

Revenind la partida cu Timba, antrenorul Rami Hadar, dar și managerul Marius Toma cred că nu este deloc un adversar ușor, dar fiindcă echipa SCM-U joacă acasă, victoria este aproape obligatorie. „Nu există favoriți. Etapa trecută, Timba a jucat la Cluj și a fost la conducere 35 de minute. Clujenii abia au câștigat. Avem un campionat echilibrat. Sibiu câștigă la Oradea, cu Steaua, Timba era să învingă Clujul, noi ne dorim victoria. La Mureș, câteva faze în care s-a văzut lipsa de concentrare ne-au făcut să pierdem printre degete victoria. Suntem foarte supărați, pentru că cred că o meritam“, a spus Toma. „Respectăm Timba, are o echipă atletică, cu talie. Avem avantajul terenului propriu, vrem să câștigăm“, l-a completat Hadar.

Hadar: Campionatul este ca un maraton

Tehnicianul israelian a vorbit și despre cum vede echipa după patru partide oficiale disputate (două în Cupa României, două în campionat). Se declară mulțumit de jucători și spune că un campionat este ca o cursă de maraton. „Am jucat două partide în Liga Națională, echipa este în progres. Campionatul este un maraton și cred că mergem în direcția bună. Sunt mulțumit de rotația de jucători. Nu sunt doar jucători buni, ci oameni buni. Ca orice echipă nouă, mai ales ca a noastră, care are în componență baschetbaliști din toată lumea, ai nevoie de timp, dar sunt bucuros cu ce am în lot, iar după acest schimb, Watson – Aleksandrov, pot spune că sunt chiar fericit“, a adăugat Hadar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS