8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Craiova a făcut spectacol la Chiajna. Băluță și Martic au strălucit din nou

Fotbal / Craiova a făcut spectacol la Chiajna. Băluță și Martic au strălucit din nou

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1, în partida disputată vineri seară, în Ilfov, în compania Concordiei Chiajna, contând pentru etapa a 15-a din Liga I. Acesta este cel de-al treilea succes consecutiv al oltenilor, toate fiind realizate în deplasare.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Băluță, ajuns la a șaptea reușită din acest sezon, căpitanul Științei reluând de la opt metri o pasă excelentă a lui Briceag, după o lansare a lui Mateiu (’32, 0-1).

Ilfovenii au replicat spre final, Andrei Marc reușind să împingă mingea în plasă de la un metru, după o bâlbăială a defensivei craiovene și un henț comis de Bud, nesancționat (’87, 1-1).

Lovitura de grație a fost dată în prelungiri, când Ivan Martic a beneficiat de un luft al unui fundaș al ilfovenilor și a șutat imparabil la vinclu de la 12 metri (’90+2, 1-2).

Chiajna: Caparco – Albu, Manasse, Marc, Fota – Bucșa, Cristescu (’81, Pena) – Grădinaru, Bawab (’46, Bud), Bumba – Batin (’74, Deaconu). Antrenor: Ion Moldovan.

Craiova: Calancea – Martic, Ferreira, Kelic, Briceag – Mateiu, Datkovic, Screciu (’89, Burlacu) – Gustavo, Băluță, Bancu (’80, Mihai Roman). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Bucșa ’58 / Mateiu ’24, Martic ’90+3.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleț; Dan Botescu.

Observatori: Constantin Ștefan, Valentin Mateescu.

În urma acestui succes, Universitatea a urcat pe locul doi, cu 32 de puncte, având unul mai puțin decât liderul CFR Cluj. Următorul joc al Craiovei va fi în Cupa României, alb-albaștrii urmând să întâlnească marți, de la ora 20.30, la Brașov, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, în 16-imile competiției. Gruparea din Bănie va reveni apoi în campionat cu un derbi contra FCSB-ului, jocul fiind programat duminică, 29 octombrie, de la ora 20.45, posibil pe noul „Ion Oblemenco“ sau, în cazul în care nu se realizează transferul de la CNI la Primărie, pe „Municipalul“ din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS