6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei „fluierași“ și patru asistenți au promovat la Liga a III-a

Trei „fluierași“ și patru asistenți au promovat la Liga a III-a

Conducătorii Comisiei Județene de Arbitri (CJA) Dolj au motive să zâmbească. Săptămâna trecută, doi arbitri centrali, Marius Daniel Bădoiu și Costinel Iacob, au promovat în Liga a III-a, iar meritele au fost cu atât mai mari cu cât concurența a fost acerbă, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) punând la dispoziție doar cinci locuri, pe care și le-au disputat 61 de candidați. Bădoiu a obținut nota generală (proba fizică și proba scrisă) 9.56, iar Iacob 9.16.
În Liga a III-a va activa și tânărul central Dan Buzărnescu, fiul fostului arbitru divizionar A Silviu Buzărnescu, care a intrat în programul CCA de „Tinere talente 2018“ și va fi monitorizat timp de un sezon.
Promovări s-au înregistrat și la categoria arbitri asistenți, aici fiind înscriși 90 de candidați pe zece locuri. CJA Dolj a propus cinci „tușieri“ pentru Liga a III-a. Patru au participat la proba scrisă și fizică și au obținut următoarele medii: Florentin Andrei 8.73, Marian Barbu 8.68, Ionuț Luică 8.01 și Edward Tăciulescu Ionescu 8,28. Notele nu au fost cele mai bune, dar, cu toate acestea, primii trei au promovat la Liga a III-a, fiind acceptați în programul „Tinere talente“. Al cincilea asistent, Octavian Bănică, a fost cooptat direct la „Tinere talente“, urmând să fie monitorizat timp de un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS