6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Dinamo, derbi încins

Craiova – Dinamo, derbi încins

Jucătorii Bjorn Hohne (stânga) şi Răzvan Olteanu sunt pregătiţi să învingă pe Dinamo (FOTO: Claudiu Tudor)
Jucătorii Bjorn Hohne (stânga) şi Răzvan Olteanu sunt pregătiţi să învingă pe Dinamo (FOTO: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii craioveni, vicecampionii României, primesc astăzi, de la ora 18.00, vizita eternei rivale, Dinamo București. „Câinii“ au revenit sezonul acesta în prima ligă, dar au produs deja o surpriză, învingând Steaua, și se anunță un adversar incomod. Craiova și Dinamo au câte o victorie și o înfrângere, după două etape disputate.

Divizia A1 de volei masculin programează azi etapa a treia, una intermediară. SCM-U Craiova primește vizita formației Dinamo București, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, și se anunță un meci disputat, ținând cont de rezultatele din primele două etape.
Practic, campionatul a început în forță și rezultatele imprevizibile au început să apară. Dinamoviștii, reveniți pe prima scenă a voleiului masculin românesc, după un sezon în liga a doua, au pierdut în prima rundă la Dej, cu 3-2, iar etapa trecută au învins Steaua București (3-1). Steliștii trecuseră în prima etapă de puternica echipă Tricolorul LMV Ploiești (3-0). La rândul lor, craiovenii au învins în etapa întâi nou-promovata CSS 2 Baia Mare (scor 3-0), iar în runda a doua au cedat la Tricolorul Ploiești, cu 3-1. Singura formație cu două victorii în două meciuri rămâne campioana ACSVM Zalău.

Pascu: Au o echipă periculoasă, dar vreau o victorie de trei puncte

Dan Pascu, antrenorul craiovenilor, știe cel mai bine ce înseamnă derbiurile cu Dinamo. Este craiovean get-beget și în România și-a desfășurat activitatea, ca jucător apoi antrenor, doar la echipa din orașul natal. Despre meciul de astăzi spune că va fi mult mai dificil decât cele din sezoanele trecute, când Craiova se impunea fără emoții mai mereu. Pentru public, își dorește o victorie de trei puncte, dar orice succes în fața rivalilor de-o viață l-ar mulțumi. „Dacă în ultimii ani meciurile cu Dinamo nu mai erau un derbi ca pe vremuri, din punctul meu de vedere, de data aceasta Dinamo și-a făcut o echipă foarte bună în vară, după ce a obținut promovare. Au jucători cu multă energie în teren și care au știința jocului. Sunt o echipă periculoasă, dovadă și rezultatele pe care le-au avut. Runda trecută, Steaua venea după un meci foarte bun cu Ploiești, un 3-0 foarte clar, și mă așteptam la o evoluție mai matură a lor, dar i-a bătut Dinamo. E bine că s-a întâmplat treaba asta, pentru că ne-au pus în gardă, să le acordăm atenția necesară. Iau în calcul victoria la orice scor, dar mi-aș dori o victorie de trei puncte“, a spus tehnicianul oltean în conferința de presă premergătoare jocului de azi.

Hohne nu a aflat încă de rivalitatea cu „câinii“

Jucătorii Răzvan Olteanu și Bjorn Hohne promit și ei suporterilor un joc bun. Sosit de trei luni în Bănie, Hohne nu a fost pus în temă despre ce înseamnă meciul Craiova – Dinamo la orice sport. „Nu am auzit despre tradiția acestei confruntări. Dacă este un fel de derbi, va fi mai multă pasiune. Am văzut câteva secvențe cu Dinamo, în meciul cu Steaua. Au jucat bine, m-a surpins că nu a câștigat Steaua. Mă aștept la un meci greu și aici. Trebuie să fim pregătiți pentru orice“, a explicat neamțul din lotul Craiovei.
Olteanu a jucat și sezonul trecut în Bănie și crede că și anul acesta Craiova va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru podium: „Trebuie să facem tot posibilul să câștigăm meciul cu Dinamo. Este abia începutul de campionat. Avem o victorie acasă, un meci pierdut la Ploiești, cu o echipă bună, care a făcut un joc bun, dar a avut și un pic de noroc. Avem o echipă bună, muncim toți, vrem să ne înțelegem din ce în ce mai bine și în teren și sunt convins că va fi bine“.
SCM-U Craiova a suferit schimbări majore în lot în vară. Printre jucătorii care au plecat, unul va fi adversarul oltenilor azi. Este vorba despre liberoul Mihai Mărieș. În locul celor plecați, Dan Pascu a adus șapte străini și patru români și spune că are nevoie de timp pentru ca relațiile de joc să se lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS