6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii le-au dat peste cap calculele oficialilor FRF. Universitatea va avea un amical de lux

Fotbal / Alb-albaștrii le-au dat peste cap calculele oficialilor FRF. Universitatea va avea un amical de lux

În urmă cu aproximativ o săptămână reputatul antrenor Mircea Lucescu, în prezent selecționer al Turciei, anunța că s-a înțeles cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru un joc amical contra României, în luna noiembrie, pe noua arenă din Craiova.
„S-ar putea ca următorul meci pentru mine să fie cu România, în noiembrie, pe 10 sau 14. Am vorbit cu federaţia, ne-am dat acordul. Sper să facem acest meci. Ambele echipe au nevoie de un nou început”, afirma Mircea Lucescu, la Digi Sport, în urmă cu câteva zile.
„Nu pot să vă spun când va fi gata, noi dorim tot mai repede. Săptămâna viitoare (aceasta – n.r.) avem nevoie de un răspuns pentru a stabili amicalul. Sunt mai multe discuţii, nu numai cu Turcia. Am discutat cu Mircea Lucescu, dar nu este nimic bătut în cuie. Ne dorim să venim în noiembrie la Craiova cu naţionala, dar nu ştim adversarul”, spunea şi Răzvan Burleanu în timpul vizitei făcute săptămâna trecută pe noul „Oblemenco”.
Planurile acestora au fost date peste cap de către oficialii Universității Craiova, care au dezvăluit abia astăzi că ei au programat din septembrie un amical de lux pentru trupa lui Devis Mangia contra campioanei Cehiei, Slavia Praga. Acesta ar avea loc pe 9 noiembrie, astfel că meciul tricolorilor cu turcii va avea altă destinație cu siguranță.
„Noi nu am fost consultați și nici întrebați de către cei de la FRF despre vreun meci al naționalei. Așa că nu este nimic adevărat că amicalul cu Turcia s-ar juca aici. Noi avem deja contract semnat, încă de pe data de 7 septembrie, adică de aproximativ o lună, cu cei de la Slavia Praga, campioana Cehiei. Anunțul oficial nu a fost încă făcut, deoarece am convenit cu cei de la Slavia să ieșim public cu informația după meciul lor cu Villarreal din Europa League. Este însă un amical de lux, cu una dintre campioanele Europei, care participă și în grupele Europa League. Vă dați seama că în aceste condiții, nu putem reprograma sau anula această partidă”, a spus Marcel Popescu, președintele Universității Craiova, la Digi Sport.
Cu toate că vorbim despre un amical de lux, nu acesta ar putea fi jocul care va inaugura noul stadion. Sunt șanse mari ca primul meci oficial de pe noua arenă să fie cel dintre Universitatea Craiova şi FCSB, din etapa a 16-a a Ligii I, programat pe 29 octombrie, la ora 20.45, asta dacă recepția se va încheia fără obiecții și dacă Primăria va prelua baza sportivă de la CNI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS