6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientariștii craioveni au cucerit Munții Zărandului

Orientariștii craioveni au cucerit Munții Zărandului

Așa cum ne-au obișnuit, sportivii care practică orientarea la CS Universitatea Craiova se întorc încărcați de medalii de la competițiile la care participă.
Oltenii, antrenați de Emilian Minoiu, s-au remarcat recent la Campionatele Naționale de orientare, cu probele de noapte, sprint și ștafetă mixtă, precum și Cupa Zărandului. Competiția s-a desfășurat în Munții Zărandului, zona Căsoaia și în Arad, iar reprezentanții CS Universitatea au cucerit medalii de aur la senioare, seniori și tineret.
La Campionatul Național de noapte, categoria tineret, George Minoiu, nimeni altul decât fiul antrenorului Emilian Minoiu, a câștigat cursa care a măsurat 6.400 de metri (aerian), cu o diferență de nivel de 340 de metri și 15 posturi de control. Pe podium a urcat și colegul său de la CSU Craiova, Mihai Țânțar, care a obținut medalie de bronz.
Istoria s-a repetat și la senioare, cu două craiovence pe podium. Andra Anghel a devenit campioană națională, iar Veronica Minoiu, mama lui George Minoiu, s-a clasat pe locul trei.

Ionuț Zincă, greu de dat jos de pe prima treaptă

Și la seniori, CS Universitatea Craiova a obținut titlul național. Cel care și-a adjudecat medalia de aur a fost binecunoscutul Ionuț Zincă, care a demonstrat încă o dată că este greu de învins. Ionuț a alergat fără greșeli cei 8.300 de metri aerian, cu 360 de metri diferență de nivel, și a sosit cu un timp mai bun cu aproape un minut față de ocupantul locului secund, Bogya Tamas (Unirea Alba Iulia). În proba de sprint ștafetă mixtă, ștafetele au fost alcătuite dintr-o fată și un băiat, fiecare alergând două schimburi. La seniori, sportivii au alergat pe trasee de 2,3 kilometri aerian, cu 14 posturi de control. Ștafeta 1 a Craiovei, alcătuită de Andra Anghel și Ionuț Zincă, a câștigat medalia de aur, iar ștafeta 2 de la CSU (Veronica Minoiu, George Minoiu) a urcat pe treapta a treia a podiumului. „După primul schimb, în care la ștafeta 1 a noastră a alergat Andra Anghel, se părea că va fi o luptă foarte strânsă pentru medalia de aur între CS Universitatea Craiova și CS TransSilva Cluj, echipă din care făcea parte medaliata cu bronz la Campionatul European de tineret Agnes Neda. Dar, în schimbul al doilea, Ionuț Zincă a obținut un avantaj care anticipa obținerea primului loc în clasament. Acest avantaj a crescut pe schimbul patru, în duelul Ionuț Zincă – Lorand Vigh“, a explicat antrenorul oltenilor, Emilian Minoiu.

Abonați la aur la toate competițiile

Emilian Minoiu se mândrește cu faptul că în anul competițional 2017, CS Universitatea Craiova a obținut în toate probele titlurile de campioni la orientare în alergare la trei categorii, seniori, senioare și tineret masculin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS