11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a trecut pe primul loc după victoria cu Zalăul

SCM a trecut pe primul loc după victoria cu Zalăul

Ana Maria Țicu (la minge) și colegele sale au obținut o victorie fără emoții cu HC Zalău (Foto: Lucian Anghel)
Ana Maria Țicu (la minge) și colegele sale au obținut o victorie fără emoții cu HC Zalău (Foto: Lucian Anghel)

Handbalistele de la SCM Craiova merg „ceas“. După cinci meciuri disputate, echipa din Bănie are victorii pe linie și ocupă primul loc în Liga Florilor. Oltencele au jucat ieri cu HC Zalău, pe teren propriu, într-un meci devans din runda a cincea, și au obținut o victorie fără emoții, cu scorul de 31-24 (18-12). Formația oaspete a venit în formulă restrânsă, cu doar trei jucătoare de rezervă, și fără câteva titulare, menajate de antrenorul Gheorghe Tadici, în perspectiva meciului din turul al doilea al Cupei EHF, cu formația turcă Ankara Yenimahalle BSK, programat sâmbătă, în orașul ardelean.
Craiovencele puteau să se impună la o diferență mai mare, dar au resimțit oboseala, după ce duminică au jucat la Cluj. „Este destul de greu să joci la 48 de ore, a fost un drum extrem de lung, dar când intrăm în teren uităm de oboseală, de dureri, de absolut tot și ne dorim victoria. Nu a fost un meci ușor. Noi am muncit 60 de minute și mă bucur că am luat cele trei puncte. Ne dorim să evoluăm din ce în ce mai bine“, a spus la finalul jocului Cristina Zamfir Florianu, care ieri și-a trecut în cont 11 goluri.
Și antrenorul Bogdan Burcea a punctat faptul că se aștepta la o evoluție mai bună a echipei sale. „Felicit fetele pentru victorie, mai puțin pentru prestație. Mă așteptam la un nivel de joc mai bun azi, dar probabil că cele două meciuri în 48 de ore și drumul și-au pus amprenta. Important este că fetele sunt neînvinse și privim înainte cu optimism“, a spus tehnicianul de la SCM. Acesta a trimis în teren toate jucătoarele trecute pe foaia oficială de joc: Dumanksa, Stanciu – Zamfir-Florianu 11, Nikolic 6, Vizitiu 3, Țicu 2, Popescu 2, Colac 1, Rădoi 1, Trifunovic 1, Șelaru 1, Pricopi 1, Tudor 1, Klikovac 1, Stoican.

Tadici a lăudat Craiova și o vede vicecampioană

La rândul său, antrenorul celor de la HC Zalău, Gheorghe Tadici, care spre deosebire de alte dăți a privit meciul liniștit, a ținut să felicite Craiova pentru evoluția din ultima vreme, dar mai ales proiectul inițiat de SCM, de a merge pe mâna jucătoarelor românce. Fostul selecționer al României a trimis săgeți către echipele CSM București și HCM Vâlcea, susținute din fonduri publice și care au multe jucătoare străine.
„După părerea mea, SCM Craiova este cea mai valoroasă echipă din România, pentru că nu putem să vorbim de CSM București care are obiective de campionat, Cupă și Supercupă. Craiova produce și pentru handbalul românesc, are cu totul altă identitate, chiar dacă are trei jucătoare străine. Nu e același lucru cu 11 sau 12, cum au CSM București și HCM Vâlcea. Nu mi se pare normal, ca de la o comunitate cu atâtea probleme să dai atât amar de bănet pentru niște jucătoare străine. Am văzut că și Craiova are jucătoare tinere și de perspectivă, Popescu, Stoican, Colac, Lung, și eu am tinere în lot și azi le-am băgat. Cineva trebuie să producă ceva pentru handbalul românesc. Vreau să îl felicit pe Bogdan Burcea pentru modul în care a adunat echipa și pentru jocurile pe care le-a făcut, nu neapărat în acest sezon. De când a venit el este altceva. SCM are posturile bine acoperite și sunt absolut convins că termină pe locul doi campionatul“, a spus Tadici.
Pentru SCM Craiova urmează derbiul campionatului, cu CSM București, campioana en-titre. Partida se va disputa pe 18 octombrie, în Sala „Rapid“ din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS