11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Şcolarii“ s-au calificat în Liga Elitelor

„Şcolarii“ s-au calificat în Liga Elitelor

„Școlarii“ (în albastru) au făcut un meci memorabil cu Universitatea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
„Școlarii“ (în albastru) au făcut un meci memorabil cu Universitatea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația de juniori sub 19 ani a Academiei „Gică Popescu“ a câștigat cu 1-0 partida disputată sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei similare a Universității Craiova, contând pentru runda a zecea, ultima din Etapa Preliminară a Campionatului Național.
„Şcolarii“ au marcat prin Zanfir, cu un şut de la 12 metri, după o pasă excelentă a lui Cazan (‘15, 1-0).
În urma acestui rezultat, seria 10 a fost câștigată de Academia „Gică Popescu“, cu 24 de puncte (golaveraj 52-19), urmată de Universitatea Craiova, cu 23 de puncte (67-10). Gruparea de la „Hanul Doctorului“ va continua la Liga Elitelor, în timp ce alb-albaştrii lui Petrişor Bondrea vor juca într-o grupă regională.
„GP“ Craiova: R. Udrea – Nițu, Ştefan, Păduraru, Năzdrăvanu (‘69, Preda) – Pîrvuleasa (‘58, Lambu), Georgian Enache, Toboş, Butoi – Zanfir, Cazan (‘82, Ghițulescu). Antrenor: Gică Barbu.
Universitatea Craiova: Bobonete – Albăstroiu, Vlădulescu, Puțaru, R. Bogdan – Buzan (‘83, Dinu), Remus Enache (‘62, Markovic), Țoiu – Trancă, Gunie (‘71, Nichifor), Mihăilă. Antrenor: Petrișor Bondrea.
Cartonașe galbene: Zanfir ‘26, Nițu ‘43, Năzdrăvanu ‘45+1, Toboş ‘60, ‘65, Enache ‘88, Ştefan ‘90+5 / Trancă ‘46, ‘61.
Cartonaşe roşii: Toboş ‘65 / Trancă ‘61.
Au arbitrat: M. Iulian – M. Truță, Ov. Dorobanțu; M. Lăstun.

Silviu Bogdan: O să regândim strategia pentru anul acesta

Managerul Centrului de copii și juniori al Universității Craiova, Silviu Bogdan, a fost foarte supărat din pricina ratării obiectivului și a afirmat că strategia pentru partea secundă a campionatului de republicani A va fi regândită.
„Suntem supărați, pentru că în mod normal trebuia să ne calificăm la Liga Elitelor, o competiție puternică. Am făcut două remize, cu CSS Craiova și Dinamyk, și astfel am stat în ultimul meci, unde copiii nu au jucat rău, dar am avut neșansă. Repriza a doua a fost total a noastră, am avut trei bare și multe ratări. Echipa Academiei «Gică Popescu» și-a apărat corect șansele, a jucat foarte bine, a avut ambiție și le transmit felicitări copiilor. Noi o să regândim strategia pentru anul acesta, pentru că avem o generație foarte bună de fotbaliști născuți în anul 2000, care să nu uităm că sunt campionii României. Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga a II-a cu echipa a doua a clubului și sunt convins că în lot se vor regăsi mulți dintre acești jucători sub 19 ani“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

Oficialii Academiei, fericiți

Din tabăra Academiei „Gică Popescu“, antrenorul Gică Barbu a fost fericit pentru isprava elevilor săi.
„E o bucurie mare pentru noi că ne-am calificat la Liga Elitelor. Nu credeam la început, dar pe parcursul jocului au început să apară speranțele, în special după golul marcat. Să bați pe Universitatea Craiova cu majoritatea jucătorilor de Liga a III-a, unii dintre ei au debutat și în Liga I, e o mare realizare, o minune. Putem să spunem că ne-a ajutat și starea terenului, dar am muncit mult ca să ajungem aici. Am niște copii minunați, care și-au dorit foarte mult să meargă mai departe. Liga Elitelor înseamnă un nivel superior și vom face tot posibilul să fim în prima jumătate a clasamentului“, a declarat Gică Barbu, pentru GdS.

Paul Răducan: Va fi un campionat frumos

Încrezător s-a arătat și managerul Academiei „Gică Popescu“, Paul Răducan: „Am obținut o victorie scurtă, cu 1-0, dar meritată. Cred că ambele echipe au jucat cu determinare, iar oaspeții noștri au avut și varianta egalului ca să se califice în Liga Elitelor. Este o bucurie mare pentru noi. Campionatul se desfășoară din momentul de față cu prima clasată din cele 19 serii, plus o echipă a Centrului Național de Pregătire a FRF. Se împarte țara în două și se va juca la fel cum era la Liga a II-a în anii trecuți. Va fi un campionat frumos, în care noi vrem să facem o figură frumoasă. Suntem o academie de fotbal și scopul nostru este să formăm și să promovăm jucători de performanță, iar această participare în Liga Elitelor, care nu s-a obținut doar astăzi, ci și în toate celelalte nouă jocuri anterioare, ne ajută să dezvoltăm fiecare jucător. Sunt sigur că vom face o figură frumoasă și în partea a doua a campionatului, unde vom întâlni echipe puternice din întreaga țară“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS