22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe campionatul! Cuplaj de volei și baschet

Începe campionatul! Cuplaj de volei și baschet

Antrenorul Dan Pascu, voleibaliştii Bogdan Ene, Mirko Radevic şi baschetbaliştii Iulian Orbeanu şi Goran Martinic îşi doresc să debuteze cu o victorie în noul campionat, mai ales că evoluează pe teren propriu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorul Dan Pascu, voleibaliştii Bogdan Ene, Mirko Radevic şi baschetbaliştii Iulian Orbeanu şi Goran Martinic îşi doresc să debuteze cu o victorie în noul campionat, mai ales că evoluează pe teren propriu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După o pauză de câteva luni, campionatele masculine de volei și baschet din România încep la sfârșitul acestei săptămâni. În runda inaugurală, prim-divizonarele craiovene de la SCM-U vor evolua pe teren propriu, în Sala Polivalentă, adversare fiindu-le echipe nou promovate. Partidele vor fi sâmbătă. De la ora 17.00, voleibaliștii lui Dan Pascu vor primi vizita formației CSS 2 Baia Mare, apoi, de la 19.00, baschetbaliștii lui Rami Hadar vor înfrunta Poli Iași.

Încep meciurile pe puncte! Liga Națională de baschet masculin și Divizia A1 de volei masculin au programate în weekend prima etapă din sezonul 2017-2018.
Echipele de la SCM-U Craiova, aproape integral schimbate față de ediția trecută de campionat, vor juca în runda inaugurală pe teren propriu, sâmbătă, și și-au propus să obțină o primă victorie, dat fiind faptul că întâlnesc nou-promovate.
Echipa de volei craioveană, vicecampioană în sezonul trecut, pornește la drum cu mulți jucători noi, dintre care șapte străini. Fără Lică, Bartha, Bala și ceilalți care au plecat, dar cu un buget la fel ca anul trecut, obiectivul este clasarea pe un loc de cupe europene.
Alb-albaștrii au disputat nouă amicale, iar antrenorul principal Dan Pascu spune că se află la 75 la sută din potențial. „Anul acesta s-au făcut investiții mari la câteva echipe, și așteptările sunt pe măsură. Va fi o luptă aprigă, iar noi suntem obligați să menținem nivelul de performanță de până acum. Obiectivul este clasarea pe un loc care să ne permită participarea în cupele europene. Este de zece ori mai greu decât anul trecut, pentru că nu am un „schelet“ de jucători, pornesc de la zero, cu băieți care vin din campionate diferite. Anul trecut, măcar aveam un schelet din trei băieți, Lică, Bartha, Ene. Asta este, ne forțează împrejurările să facem schimbări, dar am căpătat experiență în această situație și trebuie să mă adaptez întotdeauna. Am adus străini care fac sau au făcut parte din naționalele lor“, a spus Pascu.
Despre confruntarea cu Baia Mare, antrenorul a spus că tratează cu seriozitate echipa adversă, chiar dacă este nou-promovată. Acesta speră că echipa SCM-U nu va mai avea un start ezitant ca anul trecut. „Anul trecut, am pornit puțin mai greu tocmai din aceste motive, că am schimbat jucători mulți. Având jucători noi a luat mai mult timp să omogenizăm echipa, relațiile între jucători să devină mai clare. Acum am făcut nouă amicale, tocmai pentru a începe bine, pentru a nu mai porni așa stângaci. Vom juca cu nou promovata din Baia Mare, are și străini și români cu experiență. Trebuie să fim atenți la orice detaliu, să câștigăm trei puncte“.

Martinic, gata să debuteze pentru Craiova

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au început meciurile oficiale sâmbăta trecută, când au debutat în Cupa României. Elevii lui Rami Hadar au părăsit deja Cupa. Oltenii au câştigat miercuri, meciul retur din deplasare cu BC SCM Timişoara, cu scorul de 105-103, dar le-a fost insuficent pentru a se califica în Final 8 al acestei competiții, după ce bănăţenii s-au impus în tur cu scorul de 82-76. În cele două partide a lipsit Goran Martinic, din motive medicale, dar jucătorul muntenegrean a spus joi că are șanse mari să debuteze la Craiova în partida de sâmbătă, de la ora 19.00, cu Poli Iași.
„M-am antrenat și miercuri acasă, cât băieții au fost la Timișoara. Am avut mici probleme musculare la un picior, dar azi (n.r. – joi) voi începe antrenamentele alături de colegi. Am venit de zece zile la Craiova, toți m-au primit cu brațele deschise. Mă simt bine, încerc să mă acomodez cu colegii, orașul. Sper să câștigăm acest prim meci din campionat. Invit suporterii la sală, pentru că îmi amintesc că acum trei-patru ani la Craiova sala era plină și era greu ca adversar să câștigi aici. Nu știu pe ce loc vom termina campionatul, dar sper că va fi cât mai sus, pentru că avem potențial“, a spus fostul coordonator de joc al celor de la BC Mureș.

Orbeanu: Atuul nostru este puterea grupului

Iulian Orbeanu speră că el și colegii săi nu vor mai repeta greșelile din dubla confruntare cu Timișoara. „Aveam o șansă să mergem mai departe în Cupă, am ratat-o, și sper să nu mai repetăm acele greșeli. Timișoara a fost o echipă masivă. Am avut bătăi de cap cu oamenii lor mari, au doi jucători care măsoară peste 2,10 m. Dar cu toată masivitatea lor, am avut și noi meciul în mână, am avut și 13 puncte avans, dar am pierdut controlul jocului și fiind pe final ne-a fost foarte greu să ne mai redresăm. Suntem nerăbdători să debutăm în campionat și să ne revanșăm față de suporteri cu o victorie“, a spus Orbeanu, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta consideră că în acest sezon atuul Craiovei va fi acela că evoluează ca o adevărată echipă. „Cred că anul acesta atuul nostru este puterea grupului. Suntem o echipă. În meciul de la Timișoara l-am văzut pe Ivan Siriscevic că era foarte „hot“, cum zic americanii, și am jucat pentru el. Am făcut blocaj, să aibă aruncările deschise, să fie cât mai liber. La fel și cu Novak, care era în formă și toate eforturile noastre s-au canalizat către el, să aibă cât mai multe oportunități. Asta înseamnă muncă de echipă și cred că ne-a reușit. Este foarte bine că avem mai multe arme ofensive“, a completat Orbeanu.
Nu este exclus ca până la ora meciului cu Poli Iași să apară jucători noi în lotul craiovean sau să plece unii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS