14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie frumoasă în fața Kazahtanului. Contra a debutat cu bine pe banca României

Fotbal / Victorie frumoasă în fața Kazahtanului. Contra a debutat cu bine pe banca României

Naționala României a câștigat categoric, scor 3-1, partida disputată joi seară, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, în compania reprezentativei Kazahstanului, în etapa a 9-a din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Golurile tricolorilor au fost marcate de Constantin Budescu  (33, 38 – penalti) și Claudiu Keșeru (73). Oaspeții au redus din diferență prin Turysbek (80).

România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Grigore, Ganea – Pintilii (70, Hoban), Marin – Chipciu, Budescu (79, Al. Ioniță), Grozav – Andone (66, Keșeru). Selecționer: Cosmin Contra.

Kazahstan: Pokatilov – Beysebekov, Maliy, Akhmetov, Dmitrenko, Suyumbayev – Kuat, Tagybergen (65, Turysbek), Darabayev, Nurgaliyev (46, Khizhnichenko) – Murtazayev (58, Shchetkin). Selecționer: A. Borodyuk.

Cartonașe galbene: Pintilii 24, Chipciu 65, Benzar 71 / Kuat 10, Suyumbayev  53, Darabayev 74, Maliy 79.

A arbitrat: Sandro Schaer (Elveția).

În celelalte două meciuri de joi seară ale grupei E s-au înregistrat următoarele rezultate: Armenia – Polonia 1-6, Muntenegru – Danemarca 0-1.

Clasament: 1. Polonia 22 puncte (golaveraj 24-12), 2. Danemarca 19 (19-7), 3. Muntenegru 16 (18-8), 4. România 12 (11-9), 5. Armenia 6 (9-25), 6. Kazahstan 2 (5-25).

România va mai juca duminică, de la ora 19.00 (TVR), în deplasare, cu Danemarca, aceasta fiind ultima partidă din grupa E a tricolorilor, care vor urmări turneul final din Rusia din fața televizoarelor.

 

Contra: Băieţii au înţeles că este un nou început

 

Aflat la debutul pe banca naționalei României, Cosmin Contra și-a pierdut vocea după indicațiile oferite în timpul jocului, dar s-a arătat mulțumit de evoluția tricolorilor.
„Mi-am pierdut vocea în minutul 30, n-am mai putut. Nu mi s-a mai întâmplat în timpul unui meci. Emoţiile există la orice debut pe orice funcţie. Mă bucur pentru băieţi că au înţeles că este un nou început. Am încercat în aceste zile să le redau din agresivitate şi de multe ori ne-a ieşit. Budescu era într-o formă bună, l-am simţit bine şi la antrenamente. Le-am zis jucătorilor că jucăm cu Kazahstan, jucăm acasă, deci trebuie să stăm mai mult în terenul lor. Dacă vom renunţa la momentele de relaxare, cred că vom fi pe drumul cel bun în preliminarii“, a declarat Cosmin Contra, care nu a uitat coşmarul trăit în urmă cu 14 ani, la acel Danemarca – România 2-2, rezultat care ne-a împiedicat să ajungem la Cupa Mondială, și speră să le încurce socotelile nordicilor în confruntarea de duminică: „Mergem să jucăm bine cu Danemarca. Poate răzbunăm acea generaţie după foarte mult timp. Făceam parte din acea generaţie şi ştiu ce a însemnat acel rezultat în Danemarca“.

 

Budescu: Sperăm să formăm un grup unit

 

Constantin Budescu, „vioara întâi“ a meciului de la Ploiești, a declarat că nu a jucat cu presiune și că speră ca România să redevină o forță.
„M-am simţit mereu bine la Ploieşti, mă bucur că cei de aici ne-au aplaudat şi îi respect. M-a motivat şi că au venit mulţi cunoscuţi în tribună, a venit şi familia. Am câştigat abia un meci, dar sperăm să formăm un grup unit şi să avem rezultate. S-a văzut o schimbare destul de mare, am jucat şi pentru Contra şi ne bucurăm că i-am oferit o victorie. Mă bucur că am marcat, dar mă bucură că am făcut un joc spectaculos. Nu am jucat să demonstrez nimic nimănui (nu a fost convocat la ultimele meciuri de fostul selecționer, Christoph Daum – n.r.). Mereu o să vin cu plcere, să joc fotbal, nu vin să demonstrez ceva. I-am spus că vreau să termin faza“, a spus Budescu, sperând într-o victorie și în deplasarea de la Copenhaga: „Mergem la victorie, nu avem nimic de pierdut şi vrem să obţinem punct sau puncte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS