21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportContra își face încălzirea cu Kazahstan și Danemarca

Contra își face încălzirea cu Kazahstan și Danemarca

Cosmin Contra (dreapta) este pregătit pentru debutul la Naţională
Cosmin Contra (dreapta) este pregătit pentru debutul la Naţională

Naționala României a dezamăgit în această campanie de calificare la Campionatul Mondial din 2018, lehamitea suporterilor venind în primul rând din pricina evoluților slabe ale tricolorilor după mai multe partituri păguboase impuse de germanul Christoph Daum. Neamțul a fost forțat să plece înaintea ultimelor două bătălii, când totul era pierdut, iar membrii Comitetului Executiv în frunte cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, l-au creditat pe Cosmin Contra să înceapă reconstrucția. Fostul antrenorul al lui Dinamo, al cărui palmares este destul de sărac, debutează astăzi în funcția de selecționer, când România întâlnește reprezentativa Kazahstanului, de la ora 21.45, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești. A doua partidă pentru „Guriță“ vine foarte repede, mai exact duminică, de la ora 19.00, cu Danemarca, pe terenul nordicilor. Pentru Contra aceste ultime două bătălii din preliminariile turneului final din Rusia vor contribui din plin la formarea imaginii sale de selecționer și el este conștient că trebuie să-i motiveze pe tricolori să lupte altfel decât au făcut-o până acum, pentru ca viitoarea campanie să fie începută cu un moral excelent și un optimism justificat.

„Antrenorii depind de rezultate“

Noul strateg al naționalei, Cosmin Contra, nu a vorbit prea mult despre adversara din Kazahstan, în schimb și-a periat elevii și a povestit cum a primit binecuvântarea lui Victor Pițurcă, tehnician cu care a lucrat la națională pe când el era fotbalist activ.
„Mi-aş dori ca întrebările să fie despre viitor, nu despre trecut. Mereu antrenorii depind de rezultate. Din păcate, antrenorul care a fost înaintea mea nu a avut rezultate. Nea Piţi m-a felicitat, iar acum este un nou lot pentru mine şi l-am întrebat despre asta. Mai mult, m-a felicitat şi mi-a spus că e o muncă foarte grea, dar cu satisfacţii dacă sunt rezultate. Pe Piţurcă l-am avut antrenor şi la tineret, şi la naţionala mare“, a declarat Contra. „Sunt diferenţe mari între o echipă de club şi ce reprezintă naţionala. A trebuit să văd cine a jucat în ultimele meciuri ca să pot să fac convocările. Nu e uşor, la echipa naţională aceste idei strânse de-a lungul unui an trebuie puse în practică în două antrenamente. Depinde ce se va întâmpla în primul meci. Sunt jucători care vin cu multe meciuri în picioare, avem nevoie să ne luptăm de la egal la egal cu aceste două echipe (cu Kazahstan și Danemarca – n.r.). Când vor începe meciurile probabil că voi încerca să mă manifest altfel, dar în rest voi transmite jucătorilor aceeaşi energie pozitivă. Având cei mai buni jucători acum cred că ideile mele sunt asimilate foarte repede. Băieţii sunt foarte receptivi, sunt capabili să asimileze aceste idei. Kazahstan este o echipă bună, ne poate pune probleme. Kazahstan și Danemarca sunt echipe puternice din punct de vedere fizic și avem nevoie de prospețime, așa că vor fi ceva schimbări în aceste două meciuri. Trebuie să rămânem în grupa valorică C pentru a fi capi de serie la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor, așa că pentru noi sunt importante aceste ultime meciuri“, a completat „Guriță“.

Chiricheș: Aveam nevoie de un om care să ne transmită mai mult

Din tabăra jucătorilor, fundașul Vlad Chiricheș, autorul multor gafe în această campanie de calificare, a declarat că instalarea selecționerului Cosmin Contra reprezintă un nou început și a precizat că e important să aibă antrenor un fost internațional care știe ce înseamnă echipa națională a României.
„Este un nou început la echipa națională. Cred că nu ar trebui să vorbim prea mult, ci să arătăm în teren tot ceea ce ne transmite noul selecționer. Avem nevoie de rezultate în aceste ultime două jocuri pentru a rămâne într-o grupă valorică bună. Sperăm să demonstrăm pe teren că noul selecționer a venit cu o mentalitate bună. Aveam nevoie de un om care să ne transmită mai mult, să avem o energie nouă care să ne ajute pe viitor. E important să avem antrenor pe cineva care știe ce înseamnă echipa națională. Și sperăm să avem rezultate foarte bune. În acest final de campanie avem un obiectiv, acela de a câștiga. E important, asta ne transmite și selecționerul, că trebuie să câștigăm meciurile acestea“, a declarat Chiricheș.
Meciul România – Kazahstan va fi arbitrat de o brigadă din Elveția, compusă din centralul Sandro Schaerer, asistențiii Stephane De Almeida și Sladan Josipovic și rezerva Alain Bieri. Observator de arbitri a fost delegat Bertrand Layec, din Franța, iar comisar FIFA va fi Vasko Dojchinovski, din Macedonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS