10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Martinic doar rezervă, Craiova a pierdut cu Timişoara

Cu Martinic doar rezervă, Craiova a pierdut cu Timişoara

Jucătorii craioveni au pierdut primul meci cu timişorenii, dar cred că pot întoarce soarta calificării miercuri
Jucătorii craioveni au pierdut primul meci cu timişorenii, dar cred că pot întoarce soarta calificării miercuri

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au debutat cu stângul în Cupa României. Sâmbătă, la primul meci oficial din acest sezon, formaţia craioveană a fost învinsă, pe teren propriu, de BC SCM Timişoara, în manşa întâi a optimilor de finală ale Cupei. Bănăţenii s-au impus la o diferenţă de şase puncte, scor 82-76, şi pornesc cu prima opţiune de calificare în Final 8 al acestei competiţii. Manşa secundă se va disputa la Timişoara, miercuri, de la ora 18.00 (DigiSport).

Fiind prima partidă oficială a noului sezon şi totodată netelevizată, craiovenii au venit în număr mare la Polivalentă să vadă la lucru noua echipă SCM-U, condusă de pe margine de un tehnician nou, israelianul Rami Hadar, antrenor cu un CV bun, care sezonul trecut a antrenat în Euroligă.

Martinic, menajat

Cel mai important transfer al oltenilor, muntenegreanul Goran Martinic, a fost trecut pe foaie pentru acest meci, dar nu a jucat nici un minut. Fostul conducător de joc al celor de la BC Mureş, sosit în săptămâna meciului în Bănie, a fost menajat, din cauza unei probleme la gambă.
Fără el, SCM-U a condus cu 21-20 după primul sfert, dar la pauza mare „leii din Banat“, aşa cum li se spune jucătorilor timişoreni, erau în avantaj, scor 44-41. Diferenţa a crescut şi după revenirea de vestiare, după care Craiova s-a apropiat la un singur punct (46-47). Jucătorii timişoreni au reacţionat şi înaintea ultimului sfert conduceau cu 67-58.
Cu o bancă de rezerve mai puternică şi jucători atenţi sub panou, oaspeţii, pregătiţi de Tudor Costescu, au avut şi 12 puncte avans (scor 73-61). Craiova a revenit, a marcat cinci puncte consecutive, iar cu trei minute înainte de final, jocul era deschis oricărui rezultat. Timişoara conducea cu 77-72, apoi Octavian Popa Calotă şi colegii săi au controlat finalul jocului, obţinând victoria, la o diferenţă de şase puncte.

Samuel: Eu cred că am jucat bine

La finalul meciului, jucătorul craiovean Jamar Samuel, care în cele 27 de minute de joc a marcat 16 puncte şi a reuşit 4 recuperări, a spus că echipa sa poate întoarce rezultatul în retur. Samuels, aflat la primul meci oficial în România, crede că altfel va arăta echipa cu Goran Martinic pe parchet.
„Deşi nu am câştigat partida, eu zic că am jucat bine. Am făcut câteva greşeli, minore şi fireşti la început de sezon, dar încercăm să le remediem cât mai repede. Cu Martinic în teren va arăta mult mai bine echipa, vom avea încă un marcator important. Eu m-am bucurat de joc, păcat că nu a venit şi victoria. Suporterii craioveni m-au primit foarte bine“, a mărturisit jucătorul de peste Ocean.

Toma: Lista cu jucători este deschisă

Marius Toma, managerul echipei de baschet craiovene, a făcut o scurtă analiză legată de jocul alb-albaştrilor în meciul cu Timişoara, dar a vorbit şi despre modificările care ar putea avea loc în lot până la debutul Ligii Naţionale, programat la sfârşitul acestei săptămâni. „Acest prim meci a avut şi părţi bune, şi părţi rele. S-a văzut determinare, putere de luptă şi faptul că sunt mult mai ordonaţi tactic decât anul trecut. Se vede mâna antrenorului. Nu arată ca o echipă care lucrează de o lună împreună. Avem carenţe pe care trebuie să le remediem, iar în retur să arătăm mult mai bine. Puteam câştiga şi acest prim joc, dar diferenţa a fost făcută la recuperări. Noi am avut -12. Au fost multe inexactităţi, nu am avut o minte limpede în teren. Nu vreau să găsesc scuze, dar au fost şi probleme de efectiv înaintea meciului acesta. La un moment dat erau zece jucători la antrenament. Pe de altă parte, avem câţiva baschetbalişti aflaţi la primul contact cu campionatul românesc şi trebuie să vedem cum se adaptează. Este o perioadă de tatonare, îi observăm. Lista este deschisă şi vom decide lotul final pe care îl vom depune la Federaţie cu 72 de ore înainte de debutul campionatului, aşa cum spune regulamentul“, a explicat managerul oltenilor.
Pe lângă Martinic, care nu a vrut să forţeze o accidentare mai serioară, alţi doi indisponibili din echipa SCM-U au fost Vlad Şolopa, care are o problemă la spate, şi Cioi. În lot a reapărut la meciul cu Timişoara şi Iulian Corneanu, craiovean get-beget, care a evoluat în mai multe sezoane la SCM-U. Corneanu nu a jucat nici un minut în meciul cu Timişoara.

Siriscevic, principalul marcator al oltenilor

Principalul marcator al Craiovei în meciul de sâmbătă a fost Ivan Siriscevic, cu 17 puncte, urmat de Samuel (16p, 4 recuperări), iar Nick Novak a terminat cu 12 puncte şi 5 pase decisive. Tânărul Radu Vîrnă a înscris 9 puncte, urmat de Orbeanu (7), Paasoja (7), Watson (4), Kikos (4). A mai jucat: Ionuţ Berceanu.
La formaţia bănăţeană, performer a fost Andre Diaz. În cele 16 minute petrecute pe parchet a reuşit 15 puncte, două recuperări şi două pase decisive. Mladen Jeremic a contribuit şi el cu 15 puncte, Octavian Popa Calota a avut 11 puncte şi 5 pase decisive, în timp ce Ionut Drăguşin, fostul jucător al Craiovei, a recuperat 12 mingi.

Cupa României

Celelalte rezultate înregistrate în manşa tur a turului întâi al Cupei României: BCM-U Pitești – BC Mureș Târgu Mureș 72-63, Phoenix Galați – Dinamo București 80-47. Prima partidă dintre Politehnica Iaşi şi Timba Timişoara se va disputa pe 18 octombrie. Echipele care vor obține calificarea vor evolua în turneul Final 8, alături de U BT Cluj, Steaua CSM Eximbank București, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. În Cupa României se joacă cu doi jucători români în teren pe tot parcursul meciului. Se califică în faza următoare echipa care marchează mai multe puncte în cele două partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS