12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal: Zeci de suporteri răniți după ce o balustradă s-a rupt la meciul Amiens-Lille din Franţa

Fotbal: Zeci de suporteri răniți după ce o balustradă s-a rupt la meciul Amiens-Lille din Franţa

Partida de aseară dintre echipele Amiens și Lille OSC, din cadrul etapei a 8-a a campionatului de fotbal al Franței a fost suspendată după ce aproximativ 100 de  suporteri ai formației oaspete au fost răniți, în urma unei busculade care a provocat prăbușirea gardului de protecție al tribunei în care se aflau, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Potrivit ediţiei de azi a cotidianului L’Equipe, bilanţul evenimentelor de la Amiens este acum de 27 de răniţi, dintre care 5 sunt în stare gravă. Printre victime se află şi trei minori, de 17, 16 şi 14 ani. 

Incidentul s-a produs în momentul în care Lille a deschis scorul, prin Ballo Toure, după un sfert de oră de joc. Autorul golului a alergat către zona în care se aflau fanii echipei sale, iar aceștia s-au înghesuit cu toții către gardul despărțitor al tribunei pentru a sărbători marcarea golului, generând o busculadă care a dus la prăbușirea grilajului, situat la o înălțime de 1,5 m.

Câteva zeci de fani au rămas la pământ, striviți de camarazii lor, iar reprezentanții Crucii Roșii și cei ai pompierilor au intervenit imediat pentru a le acorda îngrijiri medicale.

Arbitrul Thomas Leonard a decis să pună capăt jocului, trimițând cele două echipe la vestiare. Ulterior, în urma unei reuniuni a reprezentanților forțelor de securitate cu cei ai stadionului din Amiens s-a decis ca meciul să fie suspendat definitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS