11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLotul tricolor a câștigat a doua medalie la Jocurile Invictus din Canada

Lotul tricolor a câștigat a doua medalie la Jocurile Invictus din Canada

Locotenentul Ciprian Iriciuc a câștigat bronzul, orele trecute, la canotaj în sală, în proba de 4 minute. Încadrat la Batalionul 17 Vânatori de Munte “Dragoş Vodă” din Vatra Dornei, luptătorul a fost rănit în anul 2015, în Afganistan, ca urmare a unui atac cu o mașină capcană pe timpul unei misiuni de patrulare în aria de responsabilitate. Aflat la a doua misiune în Afghanistan, Ciprian a rămas, în urma incidentului, cu o schijă în plămân.Militarul a fost rănit în 2015, în Afganistan, iar, în urma accidentului, a rămas cu schije în plămâni.
Celălalt membru al echipei de canotaj, Dumitru Paraschiva, s-a clasat pe locul 5 în cadrul aceleiași probe, la care au participat 56 de concurenți.
Prima medalie a fost obținută de maiorul Laurentiu Șerban, clasat al treilea în proba de 1.500 de metri.
Căpitan al lotului Invictus România, Laurențiu Șerban a rămas fără piciorul drept și o parte din mâna stângă în 2006, în Afganistan, când a călcat pe un dispozitiv exploziv improvizat în timp ce încerca să-și scoată camarazii dintr-un tab care ce tocmai activase același timp de bombă artizanală și luase foc.
Din cauza unor probleme medicale la piciorul amputat, a început pregătirea pentru Jocurile Invictus în primăvară și atunci cu o proteză de alergare ușoară, primită după accident, de la Guvernul American.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS