11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii lui Pascu, învinși din nou de Tricolorul Ploiești

Voleibaliștii lui Pascu, învinși din nou de Tricolorul Ploiești

Voleibaștii de la SCM-U Craiova s-au clasat pe locul doi la Cupa „Radu Zamfirescu“, Tricolorul LMV Ploiești fiind echipa care a plecat din Bănie cu trofeul pe care antrenorul oltenilor, Dan Pascu, și-ar fi dorit să-l păstreze acasă. Laurențiu Lică și Cristi Bartha, jucători care în vară au trecut de la vicecampioana SCM-U la Ploiești, au cucerit trofeele individuale.

Două victorii și o înfrângere, acesta este bilanțul echipei masculine de volei SCM-U Craiova la al doilea turneu de pregătire din presezon, Cupa „Radu Zamfirescu“, organizată chiar de clubul SCM la sfârșitul săptămânii trecute, în Sala Polivalentă din Bănie.
În primul meci disputat pe propriul teren, formația vicecampioană, antrenată de Dan Pascu și Claudiu Mitru, a trecut cu 3-0 (25-22, 25-22, 25-19) de Unirea Dej, formație pe care o mai învinsese și în urmă cu o săptămână la turneul de la Ploiești.
Jucătorii de la SCM-U au câștigat și al doilea meci de la Cupa „Radu Zamfirescu“, tot cu 3-0 (25-22, 25-23, 25-17), în fața celor de la CSM București. Cum a patra participantă la turneul din Bănie, Tricolorul LMV Ploiești, reușise să învingă și ea Dejul și CSM-ul din Capitală, meciul de sâmbătă dintre Craiova și Ploiești s-a jucat cu trofeul pe masă, chiar dacă vorbim de un turneu amical.
A fost o situație inedită și pentru spectatori, care cunoșteau mai mulți jucători de la echipa ploieșteană, dat fiind faptul că la SCM-U Craiova au avut loc în vară schimbări masive în cadrul lotului. Laurențiu Lică, căpitanul oltenilor în ultimele sezoane, și Cristi Bartha, jucători foarte iubiți în Bănie, au plecat la Ploiești în vară, dar și-au păstrat numerele pe care le purtau pe tricou la SCM-U, 11, respectiv 10. Din formația ploieșteană mai face parte un voleibalist care sezonul trecut a îmbrăcat tricoul Craiovei, Nikita Stulenkov. O figură foarte cunoscută pentru public, prezent în număr destul de mic la Polivalentă, dar fin cunoscător al voleiului, a fost cea a lui Bogdan Olteanu, jucător de mare valoare revenit în campionatul românesc, la Ploiești. Olteanu, dar și Sergiu Stancu, tânărul antrenor al celor de la Tricolorul, au fost elevii lui Dan Pascu la Craiova, în urmă cu mai bine de un deceniu.
La SCM-U, Bogdan Ene a rămas cel mai cunoscut jucător de către suporteri. Din lotul din sezonul trecut au mai rămas Răzvan Olteanu, Filip Todor și Laurențiu Marciu. În rest, jucători noi, majoritatea străini. La acest turneu au lipsit doi dintre străini, portoricanul Sanchez, plecat la națională, și sârbul Rosic, accidentat.

SCM-U are trei înfrângeri în fața Ploieștiului în amicale

Tricolorul Ploiești, echipă care se anunță favorită la cucerirea titlului național, a reușit să câștige partida de sâmbătă cu scorul de 3-1 (25-18, 26-24, 22-25, 25-14). Craiovenii au fost aproape să câștige setul al doilea, dar a trebuit să se mulțumească cu unul singur. Cele două formații se mai întâlniseră și în urmă cu o săptămână la Ploiești, prahovenii câștigând atunci ambele amicale, cu 3-0, 3-1 „Lucrurile încep să se mai așeze, dar azi (sâmbătă-n.r.) am întâlnit o echipă foarte bună, foarte bine organizată. Faptul că am luat un set este un lucru pozitiv. A fost un meci frumos, cu faze reușite. Ei și-au odihnit titularii în meciul de vineri, dar eu zic că au câștigat pe merit meciul cu noi. Ploieștiul este o echipă solidă, cu jucători de mare valoare, care va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat. Au ca obiectiv să câștige toate trofeele, la fel ca Galați și Zalău“, a spus Dan Pascu, antrenorul craiovenilor, la finalul partidei.
Așadar, cu trei victorii din tot atâtea jocuri, Tricolorul LMV Ploiești a cucerit trofeul la Cupa „Radu Zamfirescu“, iar Laurențiu Lică și Cristian Bartha au plecat și ei cu distincțiile individuale.

DSC_0747

DSC_0752
Lică a fost cel mai bun trăgător al competiției, iar Bartha – cel mai bun ridicător. Trofeele le-au fost înmânate de Marian Dragomir, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din Bănie și totodată socrul lui Laurențiu Lică. La finalul meciului, „Lolo“ a mers în tribună, acolo unde se aflau familia și prietenii săi, iar aceștia din urmă i-au pus la gât fularul Craiovei. Jucătorul a acceptat să se pozeze cu fularul fostei echipe la gât, lăsând să se înțeleagă că chiar dacă s-a transferat la Ploiești, Craiova rămâne în sufletul său, fiind orașul unde se simte ca acasă.

Laurențiu Lică, alături de prietenii de la Craiova și de familie
Laurențiu Lică, alături de prietenii de la Craiova și de familie

Pascu: Avem probleme destul de serioase

Deși își propusese să oprească acasă trofeul, antrenorul Dan Pascu a trebuit să se mulțumească cu locul doi la competiția organizată în memoria fostului său antrenor, Radu Zamfirescu. Tehnicianul vicecampioanei României a tras concluziile după acest al doilea turneu, spunând că la echipă există destule lucruri de reglat și speră că după următorul turneu, organizat de Steaua București, la sfârșitul acestei săptămâni, echipa va arăta mult mai bine ca exprimare în teren.
„Avem o echipă total nouă, cu jucători din campionate diferite, și este de două ori mai greu să omogenizezi echipa. Am avut doi jucători absenți la acest turneu, unu sau doi nu-și găsesc cadența, am probleme destul de serioase la echipă. Eu încerc tot timpul să scot maximum din ce am. Lotul este bătut în cuie, perioada de transferuri se apropie de final. Merg pe ideea că avem primul meci acasă cu o nou-promovată, vor mai fi și jocurile de la Cupa Steaua, și sper să jucăm la capacitate măcar 90 la sută din a doua, a treia etapă“, a completat Pascu, antrenorul celor de la Craiova și totodată selecționer al României.
Oltenii vor pleca joi la București, pentru a participa la Cupa Steaua, alături de gazde și de două echipe din Bulgaria.
Lotul echipei craiovene pentru sezonul următor cuprinde jucătorii: Aleksandar Blagojevic, Nikola Rosic, Sergio Diaconescu, Bogdan Ene, Laurențiu Marciu, Blazo Milic, Sequiel Velez Sanchez, Jani Sippola, Ionuț Teleleu, Mirko Radevic, Bjorn Hohne, Filip Todor, Cătălin Miron, Răzvan Olteanu, Robert Călin.

infoboxdaniela

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS