5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem punctele fără emoții!

Vrem punctele fără emoții!

CS Universitatea Craiova s-a jucat cu nervii suporterilor olteni în confruntările cu Dinamo și Sepsi, în care a contabilizat puncte după răsturnări de scor, și trebuie să le demonstreze fanilor că a tras învățămintele după acestea și acum știe să gestioneze partida atunci când îi este favorabilă. Alb-albaștrii au prilejul să „îndulcească“ situația doar printr-o victorie contra lui FC Voluntari, în disputa programată vineri, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin, din etapa a 12-a a Ligii I.

Devis Mangia (dreapta) speră ca elevii săi să facă o partidă bună cu Voluntariul atât ofensiv, cât şi defensiv
Devis Mangia (dreapta) speră ca elevii săi să facă o partidă bună cu Voluntariul atât ofensiv, cât şi defensiv

Mangia: Trebuie să fim foarte atenți să nu primim goluri

Antrenorul grupării din Bănie, Devis Mangia, știe că întâlnirea cu ilfovenii va fi dificilă, dar s-a arătat optimist.
„Va fi o partidă dificilă, deoarece Voluntari este o echipă organizată, are jucători buni, dar și pentru că jucăm al treilea meci în mai puțin de șase zile. Primul nostru gând este de a ne recupera energiile ca să putem pune în practică ideile noastre. Trebuie să fim foarte atenți să nu primim goluri, acest capitol trebuie să-l îmbunătățim. Eu nu cred că avem fundași lenți. Avem jucători de calitate, cu o structură fizică bună, dar și rapizi. Cât privește fundașii centrali, ei trebuie să aibă o talie bună, ca să ne ajute la fazele fixe. La Brașov, cu Sepsi, m-a deranjat că am oferit posibilitatea adversarului să intre în meci. Trebuia să închidem meciul înainte și să nu ajungem în situația în care am fost. Este adevărat că am luat goluri ușoare, dar trebuie să felicit băieții că au fost capabili să învingă. Dacă vă aduceți aminte, la începutul campionatului analizați că aveam o apărare bună și nu reușeam să înscriem suficient. În momentul acesta ni se reproșează contrariul. Ceea ce vrem să facem noi este să găsim un echilibru, să știm să ne apărăm bine și să înscriem. În privința marcării, am demonstrat că avem jucători de calitate, ajung la poarta adversă și putem să înscriem multe goluri dacă suntem inspirați“, a declarat Devis Mangia.
Italianul are și la acest meci probleme de lot: „Datkovic va fi la dispoziția noastră. Mitriță este suspendat, dar reintră Băluță, iar în ceea ce-l privește pe Dimitrov nu știu dacă îl putem folosi de la început sau pe parcursul jocului. Rossi a făcut niște examene de diagnosticare, se pare că nu are ceva grav, dar este importantă și senzația subiectivă a jucătorului. Mă voi consulta curând cu doctorul și îmi va spune exact despre ce este vorba“.

Nu s-a hotărât asupra portarului

Întrebat despre schimbările dese ale sistemului de joc, Devis Mangia s-a arătat bucuros că are fotbaliști care se adaptează la tactica pe care o impune situația.
„Noi gândim jocul de fotbal pe principii și nu pe scheme. Jucătorii noștri sunt pregătiți să interpreteze mai multe modalități de organizare pe teren. Ideea de a construi cu trei fundași este o resursă și un avantaj pentru noi. În ceea ce privește organizarea în sistemul 4-4-2, uneori am fost constrânși, alteori am adaptat lucrul acesta, pentru că a fost o soluție în timpul meciului deja început. Este un avantaj pentru noi că jucătorii știu să evolueze pe mai multe sisteme“, a spus Mangia, care a recunoscut că nu știe pe cine să introducă în poartă contra Voluntariului: „Avem trei portari de calitate, iar în privința celui care va juca cu Voluntari o să discut cu antrenorul Cătălin Mulțescu, după care vom lua o decizie. Eu sunt mulțumit de modul cum se antrenează toți trei și trebuie să facem alegerea potrivită“.
Mangia are încredere totală în Mihai Roman și Cristi Bărbuț, nefiind exclus să prindă minute bune în acest joc contra ilfovenilor: „Cred că Roman trebuie să-și recapete încrederea. Se știe că și antrenorul trebuie să facă alegeri din punct de vedere tactic. În momentul acesta reușim să jucăm bine cu Băluță, Mitriță, Burlacu și Gustavo, dar cred că și Roman are calități deosebite. Bărbuț este la dispoziția noastră, se antrenează foarte bine și o să-l vedem curând în teren“.

Bancu: Sperăm să nu mai facem greșeli

Fotbalistul care a adus victoria cu Sepsi, Nicușor Bancu, speră ca acest joc cu Voluntari să fie ultimul de la Severin și promite că el și colegii săi vor încerca să aibă o evoluție excelentă.
„Vom avea o partidă dificilă. Am și o revanșă de luat după partida din semifinalele Cupei, de anul trecut, când ne-au învins. Sper ca în acest meci să nu mai facem greșelile de atunci, mai ales eu, și să reușim să ne impunem. Sperăm să intrăm pe teren și să facem un joc foarte bun, iar pentru asta trebuie să fim mai concentrați“, a declarat Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS