10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii ies din nou în centrul Craiovei

Sportivii ies din nou în centrul Craiovei

De pe podiumul marilor competiţii, karateka din Bănie vor veni sâmbătă în centru pentru a face demonstraţii
De pe podiumul marilor competiţii, karateka din Bănie vor veni sâmbătă în centru pentru a face demonstraţii

Craiovenii sunt așteptați sâmbătă, începând cu ora 11.00, să participe, activ sau doar ca spectatori, la o nouă ediție a Craiova SportFest. Sportivi din 20 de ramuri, mulți dintre ei mari campioni și medaliați la cele mai importante competiții, vor susține demonstrații, dar evenimentul organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj va cuprinde și competiții, iar craiovenii vor avea posibilitatea să încerce și ei unul dintre sporturi.
Majoritatea activităților vor fi în centrul Băniei, dar fără a opri circulația rutieră. Demonstrațiile și concursurile se vor desfășura în Piața „Mihai Viteazul“ și în Piața „William Shakespeare“ (la Teatrul Național „Marin Sorescu“).
La fel ca în edițiile trecute, demonstrațiile de echitație vor avea loc în Parcul „Nicolae Romanescu“, la Hipodrom, de la ora 10.00, iar una dintre intrările în Parcul „Romanescu“ va fi locul de întânire pentru pasionații de mers pe bicicletă, care începând cu ora 18.15 vor face un tur organizat al orașului pe două roți, în cadrul unei acțiuni inițiate de la JCI Cycling, care dorește popularizarea mersului pe bicicletă.
Revenind la acțiunea din centrul Băniei, disciplinele la care vor avea loc demonstrații sunt: atletism, baschet, dans aerobic, alpinism, handbal, fotbal, volei, tenis, tenis de masă, tenis de câmp, badminton, radioamatorism, șah, table, lupte, judo, karate, scrimă, tir cu arcul.
Alina Ionescu, directorul DJST Dolj, a spus joi, într-o conferință de presă, că evenimentul Craiova SportFest este făcut pentru public și în caz că vremea va fi potrivnică demonstrațiile vor fi oprite. Totuși, aceasta s-a arătat optimistă în ceea ce privește starea vremii sâmbătă.
„Nu ar fi normal, dacă ar ploua sau ar fi vânt puternic și nu ar fi nici un spectator, ca sportivii să continue cu demonstrațiile. Se anunță vreme bună, am înțeles că nu mai există risc să mai vină furtuni peste noi. Craiova SportFest a ajuns la ediția a patra și este într-o formulă puțin mai complexă. Ne dorim să promovăm sportivii și sporturile care se practică în orașul nostru. Vor fi demonstrații, concursuri, dar cei care doresc pot să încerce și ei diferite sporturi, exceptând unele situații. Pentru cei mai mici dintre participanți vom amenaja un loc de joacă. Vom oferi celor interesați materiale care conțin datele de contact ale cluburilor care vor face demonstrații. Partenerii noștri sunt cluburile, autoritățile locale, dar și ONG-uri, care vor veni cu voluntari la acest eveniment de mare amploare“, a spus Alina Ionescu.

Organizatorii Craiova SportFest au oferit detalii despre evenimentul de sâmbătă (foto: Lucian Anghel)
Organizatorii Craiova SportFest au oferit detalii despre evenimentul de sâmbătă (foto: Lucian Anghel)

Turneu național de baschet 3×3

În cadrul Craiova SportFest va avea loc și un turneu de baschet 3×3, devenit anul acesta sport olimpic. Craiova Streetball se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 19.00, în Piața „Mihai Viteazul“. Radu Petre, reprezentantul Sport Arena, cel care organizează competiția la nivel național, a spus că din a doua zi de înscriere s-a completat numărul maxim de echipe. „Baschetul 3×3 este noua disciplină olimpică. Va fi introdusă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2020, unde sperăm că România va fi prezentă cu ambele echipe, de fete și băieți. Suntem în top 15 mondial la toate categoriile de vârstă și pe locul 10 într-un clasament global FIBA. Suntem pentru al doilea an la Craiova. Am început înscrierile de luni, iar marți s-a atins numărul maxim de echipe, 50. Vor fi cele mai bune echipe din țară, dar și din Muntenegru și Bulgaria. Este un turneu bine cotat, aici se vor întrece jucători care vânează puncte în clasamentul mondial. Vom organiza și concursuri de aruncări“, a explicat Petre.

Vor fi prezentate echipele de handbal, volei și baschet

La Craiova SportFest vor fi prezentate și echipele de sală. Sâmbătă, publicul poate face cunoștință și fotografii cu componenții echipelor de volei masculin și handbal feminin de la SCM Craiova, care activează în prima ligă, dar va fi prezentată și echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova (Divizia A).
Handbalistele vor fi prezentate în jurul orei 16.00, handbaliștii de la CS Universitatea – la 17.30, iar voleibaliștii vicecampioni antrenați de Dan Pascu vor urca pe scenă în jurul orei 17.00.
Duminică după-amiază, vor fi prezentați și componenții echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, care vor asista la finalele competiției de streetball.

Programul SportFest Craiova

Dans: demonstrații cluburi sportive și animație 11.00-16.00; fotbal: 11.00-15.20 – fotbal 3×3 demonstrație copii născuți în anul 2001, fotbal feminin demonstrație; handbal: meciuri demonstrative: 15.30-17.10; volei: jocuri demonstrative: 15.00-17.30; tenis: jocuri demonstrative: 11.00 – 14.00; tenis de masă: jocuri demonstrative 11.00-19.00; badminton: demonstrații: 11.00-19.00; escaladă: 11.00 – 19.00: demonstrații: șah: demonstrație: 11.00-19.00; karate: demonstrații 11.00-12.00; lupte: demonstrații: 12.00-13.30; judo: demonstrații: 13.30-15.00; arte marțiale: demonstrații: 15.00-19.00; scrimă: demonstrații 11.00-19.00; atletism: demonstrații: 11.00-13.00, box: demonstrații 11.00-12.00, table: concurs 11.00-14.00; loc de joacă copii: jocuri de mișcare și animație: 11.00-13.00, 17.00-19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS