5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): SCM-U a învins și pe Phoenix Galați

Baschet (m): SCM-U a învins și pe Phoenix Galați

Craiovenii (în alb) au obținut două victorii la turneul amical din Sala Polivalentă (foto: Lucian Anghel)
Craiovenii (în alb) au obținut două victorii la turneul amical din Sala Polivalentă (foto: Lucian Anghel)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a câștigat și al doilea meci disputat la „Cupa Craiovei“, competiție amicală găzduită de Sala Polivalentă din Bănie.
Oltenii au învins joi formația Phoenix Galați, cu scorul de 109-76, după ce marți trecuseră cu scorul de 108-47 de Dinamo București. La acest turneu, antrenorul principal al craiovenilor, Rami Hadar, a mizat pe un lot restrâns de jucători, dar zilele următoare sunt așteptați să se alăture echipei alți jucători. „Avem un junior care s-a accidentat, Șolopa la fel. Vom face unele modificări în următoarele trei zile. Rămâne de văzut dacă va fi una, două sau trei. În funcție de ce se va întâmpla, vom mai perfecta un amical săptămâna viitoare“, a explicat managerul echipei, Marius Toma.
Americanul Joshua Green nu a jucat deloc contra celor de la Dinamo, iar ieri, cu Galați, a evoluat 14 minute. Despre Green, Toma a zis că nu va fi oprit în lot. „Americanul Joshua Green este un jucător foarte bun, dar nu se potrivește în planul tactic al antrenorului. Acum doi ani, venea la Craiova Vladko Jovanovic, coșgheterul campionatului, și toată lumea s-a mirat că a stat doar în presezon, nu a început campionatul cu noi. Am terminat acel sezon pe locul patru, la egalitate cu Clujul, de pe locul trei. Dacă un jucător nu intră în registrul tehnico-tactic pe care antrenorul poate să îl pună în valoare, poate fi un jucător util la alte echipe. Repet, este valoros, dar mai mult ca sigur nu va face parte din lotul nostru“, a completat Toma.
Pentru Craiova au mai evoluat joi: Novak 13 puncte, Siriscevic 22, Kikos 7, Paasoya 18, Samuels 14, Vîrnă 7, Berceanu, Orbeanu 10, Watson 18. În celălalt meci de la „Cupa Craiovei“, disputat miercuri, Phoenix Galați a trecut de Dinamo București cu scorul de 79-64.
SCM-U Craiova va disputa primul meci oficial în Cupa României, cu BC Timișoara, acasă, pe 30 septembrie. Returul va fi pe 4 octombrie.

IMG_0332

IMG_0342

IMG_0335

IMG_0340

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS