17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmicale tari de volei în Bănie

Amicale tari de volei în Bănie

Antrenorul Dan Pascu, alături de jucătorii Bogdan Ene şi Jani Sippola, au prefaţat Turneul „Radu Zamfirescu”
Antrenorul Dan Pascu, alături de jucătorii Bogdan Ene şi Jani Sippola, au prefaţat Turneul „Radu Zamfirescu”

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, aproape complet schimbată față de sezonul trecut, când a fost vicecampioană națională, va evolua zilele acestea la Turneul amical „Radu Zamfirescu“, care va avea loc chiar în Polivalenta din Bănie. Elevii lui Dan Pascu și Claudiu Mitru vor înfrunta astăzi Unirea Dej, mâine vor juca cu CSM București, iar sâmbătă vor da piept cu Tricolorul Ploiești, formație la care au plecat în pauza competițională doi jucători importanți de la Craiova, căpitanul Laurențiu Lică și Cristi Bartha.

Pascu: Ne aflăm la 50-60% din capacitate

Antrenorul Dan Pascu, alături de doi jucători, Bogdan Ene și unul dintre cei nou-veniți, finlandezul Jani Sippola, au prefațat turneul din Bănie, dar au vorbit și despre ce s-a întâmplat de la reunirea lotului, în 8 august, până în prezent.
„Avem o echipă aproape 90% nouă. Jucători din țări diferite, stiluri diferite de pregătire, mentalități diferite, și aici cred că este pentru mine cel mai greu, dar nu mi-e teamă de treaba asta. Am mai întâlnit situații dificile în activitatea mea și sunt convins că o vom scoate la capăt. Avem șapte străini în lot, lucru care nu s-a mai întâmplat. Sunt serioși în pregătire, profesioniști. Pot spune că avem o structură de echipă destul de solidă la ora actuală. Partea de omogenizare și a relațiilor dintre jucători începe să funcționeze din ce în ce mai bine. Procentual ne aflăm la 50-60 la sută din capacitatea maximă“, a început Pascu.
La finalul săptămânii trecute, oltenii au luat startul la un prim turneu amical, la Ploiești, acolo unde au suferit două înfrângeri, în fața gazdelor de la Tricolorul, și o victorie, cu Dej. „Am jucat două meciuri cu gazdele, pe care le-am pierdut cu 3-0 și 3-1 și am învins Dejul, cu 3-2. Nu m-au interesat rezultatele, ci să joace toți băieții, să verific potențialul lor. Dacă la Ploiești am rodat toți jucătorii pentru a ne verifica potențialul și a-i obișnui cu sistemul nostru, acum, la Cupa Zamfirescu, doresc să formez o echipă, să legăm jocul, și să cucerim trofeul. Apoi, săptămâna viitoare vom avea un turneu la București, organizat de Steaua. Meciurile de acolo vor fi cele mai elocvente, ultimele înainte de debutul campionatului, care va fi în 7 octombrie“, a completat Dan Pascu.

Ene: Am mai prins perioadă de reconstrucție la Craiova

Sosit în urmă cu patru ani la Craiova, Bogdan Ene spune că a mai prins o reconstrucție a echipei. Chiar dacă are mulți colegi noi, vrea să ia din nou medalie cu Craiova, așa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane. „Suntem la un nou început. Va fi un sezon interesant, pentru mine e al patrulea aici. Am reușit să prind toți pașii importanți din activitatea clubului. Același moment l-am întâmpinat și când am venit. Au plecat masiv jucători și a urmat reconstrucția. Cred că vom crea un grup solid și fiecare va ajuta echipa. Suntem încă în creștere și este prematur să tragem o concluzie despre evoluția noastră. Toți suntem relaxați, relaționăm foarte bine. Sunt niște jucători care au jucat în echipe profesioniste. Ne vom bate la podium“, a spus Ene, jucător foarte apreciat de publicul craiovean pentru dăruirea din teren.

Sippola, încântat de Craiova

Nou-venitul Sippola crede că faptul că sunt mulți jucători noi la echipă îi stimulează să se antreneze mult mai intens și să vrea să fie mai buni. „O echipă nouă, cu jucători noi, te face să muncești din greu, să prinzi loc în echipă, să mulțumești antrenorul. Am înțeles că în România este un campionat mai puternic decât oricând. Abia aștept să jucăm meciuri oficiale. Avem un mix foarte bun de jucători. Îmi place atmosfera, s-a creat o chimie între noi, chiar dacă avem nevoie de timp pentru omogenizare. Clubul mi-a oferit tot ce am avut nevoie, sunt fericit. Îmi place și orașul, Centrul Vechi este foarte frumos“, a spus Jani Sippola, care vine din campionatul Germaniei.
Lotul echipei craiovene: Aleksandar Blagojevic, Nikola Rosic, Sergio Diaconescu, Bogdan Ene, Laurențiu Marciu, Blazo Milic, Sequiel Velez Sanchez, Jani Sippola, Ionuț Teleleu, Mirko Radevic, Bjorn Hohne, Filip Todor, Cătălin Miron, Răzvan Olteanu, Robert Călin.

Programul Cupei Radu Zamfirescu
azi: ora 17.00: SCM-U Craiova – Unirea Dej, ora 19.00: LMV Tricolorul Ploiești – CSM București; vineri: ora 16.30: Tricolorul Ploiești – Unirea Dej, ora 18.30: SCM-U Craiova – CSM București; sâmbătă: ora 11.00: Unirea Dej – CSM București, 13.00: SCM-U Craiova – Tricolorul Ploiești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS