13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu de toate la Cârcea - Podari

Fotbal cu de toate la Cârcea – Podari

Arbitrul Claudiu Filip a încins spiritele în jocul Cârcea - Podari şi a fost bătut în timpul partidei de către portarul de rezervă al gazdelor
Arbitrul Claudiu Filip a încins spiritele în joculCârcea – Podari şi a fost bătut în timpul partidei de către portarul de rezervă al gazdelor

Fotbalul mic din Dolj nu pare să reușească să scape de problemele de indisciplină. Un nou episod neplăcut s-a derulat sâmbătă, la Cârcea, la meciul dintre echipa gazdă, Viitorul, cu Jiul Podari, din etapa a 6-a din Liga a IV-a. Gazdele și-au adjudecat victoria cu 2-1, după un joc foarte tensionat, cu două eliminări, doi oficiali trimiși în tribună și un arbitru bătut. Mergând pe firul evenimentelor, scandalul a pornit în minutul 67.
„La o repunere de la margine pentru gazde, un jucător al echipei oaspete a dat cu piciorul în minge și întâmplarea a făcut ca balonul să sară peste gard. Portarul echipei gazdă, Ionuț Gălan, care era pe banca de rezerve, a protestat și i-am arătat cartonașul galben, iar asta l-a enervat și a sărit la mine. Mi-a dat o palmă, doi pumni și un picior. I-am arătat cartonaș roșu și l-au îndepărtat oficialii echipei gazdă. Am scris în raport tot ce s-a întâmplat, la fel au făcut și observatorii, iar mâine (astăzi – n.r.) o să intre în Comisia de Disciplină și probabil că o să se ia măsuri disciplinare cu acest jucător“, a povestit arbitrul Claudiu Filip, pentru GdS.
Agresorul Ionuț Gălan regretă ieșirea avută, dar consideră că a fost provocat de Filip: „După ce că nu știe să arbitreze, mai e și obraznic. A folosit un ton nepotrivit cu mine, de asta am reacționat așa. Totuși, îmi pare rău că l-am lovit. Știu că mă paște o suspendare de șase-șapte etape, dar faptul este consumat“.

Alte trei eliminări până la final

La scurt timp au venit alte eliminări, în speță fundașul podărilor, Ignat, dar și antrenorul Adi Nedelea.
„Mi-a dat unul din tribune cu sticla de bere în cap, altul m-a lovit cu un papuc, m-au scuipat și m-au înjurat din primul minut și am rezitat până spre final. Eram cu nevasta mea și cu fiul meu la meci, și, recunosc, îmi asum vina, am înjurat spectatorii, pentru că nu am mai putut. Îmi venea să sar în tribune și să fac altele, am cedat psihic la câte mi-au făcut“, a explicat Nedelea, fiind convins că toate relele care s-au întâmplat sunt răzbunări ale președintelui AJF Dolj, Horațiu Stănescu: „Trebuia oprit acel joc! Păi arbitrul ăla a mai dus meciul în siguranță, neinfluențat? Nu! După acel episod, arbitrul le-a dat lovituri libere până ne-au egalat și apoi le-a dat un penalti care nu a fost… Cred că președintele AJF se răzbună pe noi că nu l-am votat când au fost alegerile și l-am votat pe Fane Văduva“.
În tribune a fost trimis și directorul sportiv al Viitorului Cârcea, Ionel Chirea, care se consideră nevinovat: „Eu m-am dus la banca oaspeților că se apucaseră cei din tribune la vociferări cu Nedelea. M-am dus să-i potolesc pe cei care erau în dreptul vestiarelor, să închid poarta acelui sector, și apoi am luat-o prin dreptul băncii oaspeților de rezerve ca să mă așez pe banca noastră. Nu am avut nici un incident cu nimeni, nu s-a întâmplat nimic, și m-a trimis în tribună arbitrul Filip. Te și incită atâta timp cât se schimbă brigada de arbitri. Joi era o brigadă cu Iacob la centru și după ni l-au dat pe Filip, care e un arbitru slab“.

„Este o rivalitate mai veche între cele două grupări“

Contactat de GdS, președintele AJF Dolj, Horațiu Stănescu, a explicat motivul pentru care a fost schimbată brigada și a punctat că el nu are nici un amestec în această poveste.
„Inițial fusese delegat Iacob, care arbitrase Băilești cu Cârcea în urmă cu o săptămână și nu era normal să fluiere el pe Viitorul din nou. De unde să aducem arbitri mai buni, când cei de lot au fost la Liga I, a II-a sau la republicani? Abia am reușit să-l scoatem pe Flueran ca să arbitreze derbiul Bechet – Craiova 1948. Oamenii spun multe la supărare… Cum să mă răzbun pe Podari? I-am și ajutat să-și facă actele pentru noul club și să-l înscrie într-un timp record în Liga a IV-a. Adevărul este că există o rivalitate mai veche între cele două grupări. Joi am avut o ședință de trei ore cu Jandarmeria și Poliția și am dat acest meci de la Cârcea ca fiind al doilea cu grad de risc, pentru că Podariul a luat niște jucători de la Viitorul și au apărut niște orgolii, dar ei s-au axat pe derbiul Bechet – Craiova 1948. Tot ce s-a întâmplat la Cârcea a fost consemnat în rapoarte și se va ocupa Comisia de Disciplină, nu eu ca președinte de AJF“, a punctat Horațiu Stănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS