10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurlacu a ridicat steagul!

Burlacu a ridicat steagul!

Andrei Burlacu a intrat pe teren într-un moment în care echipa era debusolată şi a schimbat soarta jocului
Andrei Burlacu a intrat pe teren într-un moment în care echipa era debusolată şi a schimbat soarta jocului

CS Universitatea Craiova a remizat, scor 2-2, în partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în fața rivalei Dinamo Bucureşti, contând pentru etapa a 10-a din Liga I. Alb-albaștrii nu au făcut o primă repriză așa cum și-ar fi dorit, dar s-au revanșat în cea de-a doua. „Câinii“ au marcat la singurele lor acțiuni mai „închegate“, pe fondul unei apatii inexplicabile a fundașilor și a portarului Calancea, autorii golurilor fiind Rivaldinho (‘18) și Salomao (‘49). Alb-albaștrii s-au trezit în partea a doua a reprizei secunde și căpitanul Alex Băluță a reaprins speranța, marcând după o pasă a lui Burlacu (‘75). Fanii olteni au trăit intens ultimele minute de joc, iar optimismul lor a fost răsplătit de Burlacu, Andrei egalând cu un șut senzațional de la 18 metri, care le-a stricat petrecerea rivalilor (‘89). Gruparea din Bănie a încheiat derbiul în atac, irosind alte trei ocazii uriașe, prin Gustavo, Băluță și Mihai Roman, lăsând impresia că dacă ar mai fi fost cinci minute din joc și-ar fi adjudecat o victorie foarte dulce. Cât despre arbitraj, Hațegan a acordat cu multă ușurință cartonașe și a închis ochii la cel puțin un penalti în favoarea gazdelor.
Craiova: Calancea – Screciu, Kelic, Briceag (‘58, Burlacu) – Martic, Rossi (‘13, Mateiu), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță (‘72, Mihai Roman). Antrenor: Devis Mangia.
Dinamo: Penedo – Romera, Katsikas, Nedelcearu, Oliva – Costache, Anton (‘85, Nascimento), Mahlangu, Salomao – Bokila (‘78, Nemec), Rivaldinho (‘46, Hanca). Antrenor: Cosmin Contra.
Cartonaşe galbene: Băluță, Burlacu, Screciu / Katsikas, Romera, Oliva, Penedo.
Cartonaşe roşii: Zlatinski ‘29 / Costache ‘45+4.
Au arbitrat: Ov. Hațegan – O. Şovre, E. Gheorghe; I. Dima.

Mangia, nemulțumit de rezultat

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a apreciat evoluția elevilor săi, dar nu s-a împăcat cu scorul afișat pe tabela de marcaj.
„S-au întâmplat multe în această partidă. Vreau să vorbesc doar despre partea tehnică a meciului. Nu am făcut o primă repriză foarte bună. În primele 30 de minute am avut ceva dificultăți. Am făcut multe erori, am avut și un jucător eliminat. În schimb, repriza a doua a fost cea mai bună de până acum, a fost o prestație excelentă. Am continuat să jucăm și am revenit de la 0-2, am jucat la un nivel înalt, iar la final puteam chiar să câştigăm. A fost primul meu meci cu Dinamo, e un meci important, dar n-aş vrea să vorbesc despre alte aspecte, despre provocări, vreau doar să jucăm fotbal. Am schimbat nişte lucruri la pauză, iar la final pot să mă declar mulţumit. Mă deranjează că de două meciuri încoace jucăm cu om în minus, dar nu e treaba mea să comentez arbitrajul. Am avut probleme, am fost nevoit să schimb, au fost câțiva jucători care au evoluat pe alte poziţii decât sunt obişnuiţi. Asta e, acum ne rămâne doar să ne gândim la partida următoare“, a declarat Devis Mangia.

„Ne-am dăruit pentru suporterii noștri“

La rândul lor, jucătorii Craiovei care au marcat, Alex Băluță și Andrei Burlacu, au spus că punctele ar fi trebuit să ajungă în contul CS Universitatea.
„A fost un spectacol frumos. Lumea așteaptă de la noi să arătăm așa cum am arătat în cea de-a doua repriză. După acea eliminare am reușit să strângem rândurile și nu le-am mai dat soluții adversarilor. La pauză am schimbat sistemul, am rămas în atac eu cu Mitriță, fundașii au rămas mult mai înaintați și am reușit să-i surprindem. Au fost norocoși că au scăpat cu un punct. Ne bucurăm că am ieșit capul sus“, a declarat Băluță.
„Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine și mulțumesc și colegilor care m-au ajutat. Mă bucur pentru reușitele mele, dar este meritul echipei. Am avut o atitudine bună, am arătat că suntem o echipă unită și am luptat până în ultimul minut. Ne-am dăruit pentru suporterii noștri! Le mulțumim că ne-au încurajat, chiar dacă la un moment dat am fost conduși cu două goluri diferență. Le mulțumim că au fost alături de noi până la ultimul fluier“, a afirmat Burlacu.
În runda următoare, alb-albaştrii vor întâlni pe Sepsi Sfântu Gheorghe, partida fiind programată mâine, de la ora 21.00, la Braşov.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS