10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPro Junior și-a surclasat adversarii la Mischii

Pro Junior și-a surclasat adversarii la Mischii

Duminică a fost o zi plină de fotbal la Mischii, baza sportivă din comuna doljeană găzduind Turneul E-TWOW Junior, competiție organizată de noua entitate sportivă Academia AC Milan Craiova, care s-a adresat copiilor născuți în anul 2007 (juniori E). La start s-au regăsit opt formații, ce au fost împărțite în două grupe, după cum urmează: A: Kids Severin, Pandurii Târgu Jiu, Academia AC Milan Craiova, Atletic Slatina; B: Pro Junior Craiova, Oltenia Junior Craiova, Luceafărul Severin, Young Steaua Alexandria. Turneul a fost câștigat de Pro Junior Craiova, echipa antrenată de Cristian Pițiche și Cristian Surcel înregistrând victorii pe linie. În grupă a trecut cu 3-0 de Oltenia Junior (Mario Pițiche, Ilie, Vozaru), cu 3-0 de Luceafărul Severin (Măgîlea, Ilie, Pîrvan) și cu 3-1 de Alexandria (Ilie, Izvoranu, Bălan), iar în semifinale a dispus cu 3-0 de Pandurii (Ilie, Pițiche, Predescu). În cealaltă semifinală s-au întâlnit Kids Severin și Alexandria, oltenii având câștig de cauză cu 1-0. În finala mare, Pro Junior Craiova s-a impus lejer în fața echipei KidS Severin, scor 2-0, golurile fiind marcate de Mario Ilie, în timp ce bătălia pentru locurile trei-patru a fost câștigată de Pandurii Târgu Jiu, 2-0 cu Young Steaua Alexandria.
Pe lângă locul unu, Pro Junior a dat și cel mai bun jucător – Mario Ilie, dar și cel mai bun portar: Gabriel Ceaușu.

Pițiche așteaptă bătăliile din noul campionat

Antrenorul principal al Pro Junior Craiova, Cristi Pițiche, s-a bucurat pentru parcursul elevilor săi la turneul de la Mischii, considerând că le-a dat un plus de moral copiilor înaintea debutului în noul campionat.
„A fost un turneu reușit, bine organizat, cu multe jocuri și cu echipe puternice. Mi-a plăcut atitudinea băieților mei și rezultatele înregistrate ne demonstrează că suntem pe un drum bun. Ne bucurăm că am câștigat acest turneu, pentru că ne dă un moral bun pentru viitoarele bătălii. Sâmbătă începe noul sezon competițional, unde ne vom duela cu veșnicii noștri rivali de la Dinamyk Craiova pentru obținerea locului întâi, și acest test de la Mischii ne-a prins bine“, a declarat Cristi Pițiche, al cărui lot i-a cuprins pe următorii: Gabriel Ceaușu – Rareș Vozaru, Mario Pîrvan, Mario Ilie, Mario Pițiche, Vlad Izvoranu, David Bălan, Adrian Ciontu, Cristian Otea, Denis Marin, Andrei Cîrstea, Ricardo Pîrvulescu, Daniel Predescu, Gabriel Măgîlea.

Au debutat „milanezii“ în fotbalul juvenil doljean

Cu ocazia turneului de la Mischii a debutat în fotbalul juvenil autohton și grupa de juniori 2007 a Academiei AC Milan Craiova, antrenată de Jan Duță.

Milan
„Noi suntem la început de drum și încercăm să construim o echipă puternică. Același lucru pot spune și despre celelalte grupe ale noastre. În momentul acesta nu ne interesează rezultatele și locul din clasament, avem altă filosofie, trebuie să-i educăm pe copii din punct de vedere fotbalistic și ușor-ușor să progresăm“, a declarat directorul tehnic al „milanezilor“ olteni, Jan Viorel Nicola, pentru GdS.
Lotul grupei de copii născuți în anul 2007 de la Academia AC Milan Craiova i-a cuprins pe următorii: Ștefan Fecioru, Cătălin Abagiu, Robert Georgescu, Mihai Robu, David Robu, Geany Badea, Adrian Mihalache, Sebastian Mertea, Matei Condurat, Andrei Butărin, Claudiu Lucșoreanu, Cristi Baraliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS