16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Neacșu și Dinu au dus Filiașiul în turul patru al Cupei (declarații video și galerie foto)

Fotbal / Neacșu și Dinu au dus Filiașiul în turul patru al Cupei (declarații video și galerie foto)

Formația CSO Filiași s-a calificat în turul patru al Cupei României după ce s-a impus ieri seară, scor 2-1, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, în fața echipei Sporting Roșiori.

Doljenii au început bine jocul și au fost la un pas să deschidă scorul prin Dinu, dar acesta, față în față cu portarul, a reușit să trimită pe lângă acesta, dar și pe lângă poartă (‘4). Oaspeții au replicat Fieraru, dar Nedeianu a respins excelent șutul acestuia de la zece metri (’20). Trupa lui Victor Naicu a presat și și-a mai creat ocazii bune prin Borneci (’21), Badea (’37) și Calu (’41), dar tabela a rmas nemodificată până la pauză.

Nicușor Neacșu a deschis drumul spre victorie
Nicușor Neacșu a deschis drumul spre victorie

La reluare, filieșenii au dominat și au construit continuu, irosind alte două bune ocazii de poartă prin Tudor (’53), Badea (’58), dar până la urmă a picat și golul. Dinu a centrat din corner la șase metri, portarul a ezitat să iasă pe centrare, iar Nicușor Neacșu a profitat și a „înțepat“ mingea cu capul (’59, 1-0).

Badea a fost la un pas să majoreze diferența, a scăpat singur cu portarul advers, dar a șutat slab, în brațele lui Adrian Angeru, intrat după pauză (’64). La doar cinci minute s-a făcut 2-0. Nicușor Neacșu a făcut o cursă frumoasă pe partea stângă, a pătruns în careu și i-a pasat în fața porții lui Cătălin Dinu, care a îndeplinit o simplă formalitate (’69, 2-0).

Oaspeții au reușit să puncteze în minutul 85, Cercel a reușit să scape din marcaj și l-a învins pe Nedeianu cu un șut la colțul din stânga al porții (’85, 2-1). Finalul a fost dominat de oaspeți, dar fără să-și mai creeze ocazii de poartă.

CSO Filiași: Alex Nedeianu –Cosmin Calu, Cristian Preda, Dănuț Tereche, Fabian Cruşoveanu – Cristian Tudor, Cătălin Borneci, Nicholas Chivu, Nicuşor Neacşu (’71, Lucian Borhot) – Ionuț Badea (’76, Sorin Papa), Cătălin Dinu (’80, Radu Moraru). Antrenor: Victor Naicu.

Sporting Roșiori: Răzvan Buşcă (’46, Adrian Angeru) – Marius David, Silviu Pîslaru, Iulian David, Florin Dicu, Dănuț Ivănică, Ionuț Bogdanovici, Alex Raț (’72, Andrei Voicu), Alex Cercel, Vergiliu Velica, Nicolae Fieraru. Antrenor: Cristi Negru.

Cartonaș galben: Ivănică ’35.

Au arbitrat: Marius Naidin – Lucian Tănase, Cristian Cosmescu (toți din Piteşti).

În turul patru al Cupei României, CSO Filiași ar putea întâlni pe Pandurii sau CS Mioveni.

Meciul următor va avea loc în campionatul Ligii a III-a, seria 4. CSO Filiași va întâlni vineri, de la ora 17.00, tot pe „Chimia“, gruparea bănățeană Nuova Mama Mia Becicherecul Mic.

 

Naicu și-ar dori ca Filiașiul să joace cu CS Universitatea la inaugurarea noului stadion

 

Antrenorul formației CSO Filiași, Victor Naicu, s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi, punctând că banii oferiți de FRF pentru trecerea în turul patru, o mie de euro, vor ajunge în buzunarele jucătorilor.
„Am făcut un joc bun, cred că l-am controlat în totalitate, dar am ratat foarte mult. Am reușit să înscriem în repriza secundă două goluri, însă finalul l-am trăit periculos, pentru că dintr-o neatenție, după o minge lungă am primit un gol și i-am băgat în joc. Dar sunt mulțumit de atitudinea băieților, de jocul prestat, chiar dacă a bătut vântul puternic și ne-a mai încurcat în anumite momente. Consider că dacă eram puțin mai atenți la finalizare scorul putea să fie mult mai mare. Domnul președinte Florin Spînu le-a promis băieților că banii care vin din participarea în Cupa României se vor împărți între ei, în mod egal”, a spus Naicu, sperând să treacă și de turul patru și să pice apoi cu CS Universitatea Craiova și astfel să inaugureze noul stadion din Bănie: „Ne dorim să depășim performanța de anul trecut, când am întâlnit o echipă din Liga a II-a. Mi-aș dori să trecem în faza următoare și să picăm cu CS Universitatea Craiova și să fim noi echipa care inaugurează noul stadion, pentru că am înțeles că noua arenă va fi inaugurat cu un meci de Cupă. Este un gând, dar niciodată nu se știe cum va fi la tragere”.
Căpitanul echipei de anul trecut, Nicușor Neacșu, autor al unui gol și al unui assist, nu are pretenții în privința viitoarei adversare: „Am dat gol și am câștigat. Ne bucurăm că mergem încă un tur în Cupă, iar acum trebuie să ne pregătim pentru meciul din campionat de vineri, cu Becicherecul Mic, pe care sper să-l câștigăm. Încercăm să trecem și de următorul tur și să câștigăm fiecare meci în parte. Nu avem pretenții în privința adversarei”.
De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul grupării teleormănene Sporting Roșiori, Cristi Negru, a recunoscut superioritatea echipei doljene în jocul de marți seară: „Întotdeauna meciurile de Cupă sunt spectaculoase și imprevizibile. Echipa gazdă a meritat victoria și o felicit. Pe noi ne-au prins într-un moment destul de dificil, cu trei titulari accidentați și a trebui să improvizez, dar asta nu scuză cu nimic înfrângerea”.

Vezi mai jos declarațiile antrenorilor Cristi Negru și Victor Naicu, dar și pe cea a mijlocașului oltean Nicușor Neacșu. Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS