Fotbal / Alb-albaștrii au jucat slab și au pierdut cu CFR Cluj. Arbitrajul din derbi, de toată jena

Alex Mitriță (la minge) a fost la un pas de un gol de generic în meciul de la Cluj (Foto: csuc.ro)


CS Universitatea Craiova a făcut un meci slab duminică seară și a pierdut cu 2-1 partida disputată în Ardeal, în compania liderului CFR Cluj, în etapa a 9-a din Liga I. De remarcat prestația extrem de slabă a arbitrului central Adrian Comănescu, vâlceanul oferind multe decizii controversate, majoritatea pro CFR Cluj.

 

Penalti inventat pentru clujeni

 

Gruparea din Bănie a început destul de relaxată întâlnirea și a fost la un pas să fie taxată încă din minutul 5, când Urko Vera a șutat din unghi, iar Calancea a reușit să acorde corner. Alb-albaștrii s-au trezit și au avut minute bune de dominare, dar fără să-și creeze ocazii de poartă. CFR-ul a mai fost periculoasă prin Nistor (’21), al cărui șut de la 25 de metri a trecut peste poartă, și apoi prin Andrei Mureșan, care a reluat cu capul pe lângă poartă o centrare de pe dreapta (’28). În săritură, Mureșan i-a spart arcada lui Screciu cu cotul și a fost sancționat cu galben, iar asta l-a scos din minți pe antrenorul gazdelor, Dan Petrescu, care a vociferat de pe margine și a fost trimis în tribune (’30).

Echilibrul s-a rupt tot în urma unei faze în care arbitrul Adrian Comănescu a intrat în prim plan. Ardelenii au deschis scorul dintr-un penalti inexistent. La o lansare în adâncime, Deac a reușit să-i ia fața lui Perreira în marginea careului de 16 metri, l-a ținut pe fundașul portughez cu mâna și s-a împins în acesta până a căzut, simulând faultul, iar arbitrul Comănescu s-a păcălit și a indicat punctul cu var. Inițial i-a arătat lui Ferreira cartonașul galben, deși pe reluări s-a văzut că acesta a încercat să joace mingea și nu a faultat, iar apoi, la indicațiile unuia dintre asistenți, centralul a scos direct cartonașul roșu și i l-a arătat jucătorului Craiovei. Pentru proteste a fost trimis în tribune și delegatul CS Universitatea, Emil Pieleanu. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu precizie de Culio (’40, 1-0).

„Eu nu acordam niciodată penalti la această fază. Am vorbit și cu Porumboiu pe faza asta și el a spus la fel. La un duel pentru minge în careu nu se dă roșu, doar în afara careului dacă e ultimul apărător. Cartonașul roșu arătat lui Ferreira nu se justifică“, a declarat fostul mare arbitru Ion Crăciunescu la Digi Sport, în pauza meciului.

Gruparea din Bănie a fost la un pas să restabilească egalitatea până la pauză, Mitriță nimerind transversala dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri (’42).

 

Calancea i-a făcut cadou un gol lui Balde

 


CS Univesitatea nu s-a resemnat și a continuat lupta, însă în zece oameni misiunea a fost extrem de dificilă. În privința arbitrului Adrian Comănescu, vâlceanul a continuat ia decizii pro CFR, închizând ochii la jocul dur practicat de ardeleni.

Calancea a respins un șut puternic expediat de Manea (’57), a respins excelent un șut al lui Balde (’63), apoi a comis o greșeală impardonabilă, scăpând mingea din mâini în fața lui Balde la o centrare de pe stânga, iar atacantul CFR-ului a împins mingea în plasă de la câțiva metri (’64, 2-0).

Prima ocazie notabilă a Craiovei din partea secundă a venit destul de târziu, în minutul 73, când Bancu a șutat puternic de la 18 metri, dar portarul clujenilor a fost la post. Au urmat mai multe acțiuni bune ale alb-albaștrilor, iar defensiva ardelenilor a greșit până la urmă. Burlacu a inițiat un atac pe stânga, a intrat involuntar în Vinicius și, surprinzător, centralul Comănescu a acordat penalti, greșind de data aceasta în favoarea Craiovei, care a egalat prin Gustavo (’81, 2-1). Alb-albaștrii au fost la un pas de egalare în minutul 90+3, ratând prin Bancu, după o acțiune a lui Burlacu.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Hoban, Culio – Nistor, Deac, Nouvier – Urko Vera (’46, Balde; ’90+2, Omrani). Antrenor: Dan Petrescu.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Screciu (’69, Burlacu), Kelic, Ferreira – Martic, Rossi, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță (’69, Popov), Mitriță (’78, Mihai Roman). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Mureșan ’29, Urko Vera ’34 / Ferreira ’36, Popov ’83, Kelic ’89, Martic ’90 .

Cartonaș roșu: Ferreira ’39.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Vasile Marinescu, Mircea Grigoriu.

În urma acestui rezultat CS Universitatea Craiova ocupă locul trei, iar în etapa viitoare o va întâlni la Severin pe Dinamo, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 20.30.Comenteaza acum

Alte stiri

25 mai 2018

Dan Petrescu și Gigi Becali, amendați cu cîte 100.000 de lei

S-a închis și cazul depunctărilor cerute reciproc de CFR Cluj și FCSB, în lupta pentru titlu cîștigată pe teren de ardeleni. Potrivit europafm.ro, comisia de Disciplină din cadrul federației române de fotbal a decis să dicteze doar amenzi în ...

Sumarul ediției de duminică, 10 septembrie 2017

Top