24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au jucat slab și au pierdut cu CFR Cluj. Arbitrajul din derbi, de toată jena

Fotbal / Alb-albaștrii au jucat slab și au pierdut cu CFR Cluj. Arbitrajul din derbi, de toată jena

CS Universitatea Craiova a făcut un meci slab duminică seară și a pierdut cu 2-1 partida disputată în Ardeal, în compania liderului CFR Cluj, în etapa a 9-a din Liga I. De remarcat prestația extrem de slabă a arbitrului central Adrian Comănescu, vâlceanul oferind multe decizii controversate, majoritatea pro CFR Cluj.

 

Penalti inventat pentru clujeni

 

Gruparea din Bănie a început destul de relaxată întâlnirea și a fost la un pas să fie taxată încă din minutul 5, când Urko Vera a șutat din unghi, iar Calancea a reușit să acorde corner. Alb-albaștrii s-au trezit și au avut minute bune de dominare, dar fără să-și creeze ocazii de poartă. CFR-ul a mai fost periculoasă prin Nistor (’21), al cărui șut de la 25 de metri a trecut peste poartă, și apoi prin Andrei Mureșan, care a reluat cu capul pe lângă poartă o centrare de pe dreapta (’28). În săritură, Mureșan i-a spart arcada lui Screciu cu cotul și a fost sancționat cu galben, iar asta l-a scos din minți pe antrenorul gazdelor, Dan Petrescu, care a vociferat de pe margine și a fost trimis în tribune (’30).
Echilibrul s-a rupt tot în urma unei faze în care arbitrul Adrian Comănescu a intrat în prim plan. Ardelenii au deschis scorul dintr-un penalti inexistent. La o lansare în adâncime, Deac a reușit să-i ia fața lui Perreira în marginea careului de 16 metri, l-a ținut pe fundașul portughez cu mâna și s-a împins în acesta până a căzut, simulând faultul, iar arbitrul Comănescu s-a păcălit și a indicat punctul cu var. Inițial i-a arătat lui Ferreira cartonașul galben, deși pe reluări s-a văzut că acesta a încercat să joace mingea și nu a faultat, iar apoi, la indicațiile unuia dintre asistenți, centralul a scos direct cartonașul roșu și i l-a arătat jucătorului Craiovei. Pentru proteste a fost trimis în tribune și delegatul CS Universitatea, Emil Pieleanu. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu precizie de Culio (’40, 1-0).
„Eu nu acordam niciodată penalti la această fază. Am vorbit și cu Porumboiu pe faza asta și el a spus la fel. La un duel pentru minge în careu nu se dă roșu, doar în afara careului dacă e ultimul apărător. Cartonașul roșu arătat lui Ferreira nu se justifică“, a declarat fostul mare arbitru Ion Crăciunescu la Digi Sport, în pauza meciului.
Gruparea din Bănie a fost la un pas să restabilească egalitatea până la pauză, Mitriță nimerind transversala dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri (’42).

 

Calancea i-a făcut cadou un gol lui Balde

 

CS Univesitatea nu s-a resemnat și a continuat lupta, însă în zece oameni misiunea a fost extrem de dificilă. În privința arbitrului Adrian Comănescu, vâlceanul a continuat ia decizii pro CFR, închizând ochii la jocul dur practicat de ardeleni.
Calancea a respins un șut puternic expediat de Manea (’57), a respins excelent un șut al lui Balde (’63), apoi a comis o greșeală impardonabilă, scăpând mingea din mâini în fața lui Balde la o centrare de pe stânga, iar atacantul CFR-ului a împins mingea în plasă de la câțiva metri (’64, 2-0).
Prima ocazie notabilă a Craiovei din partea secundă a venit destul de târziu, în minutul 73, când Bancu a șutat puternic de la 18 metri, dar portarul clujenilor a fost la post. Au urmat mai multe acțiuni bune ale alb-albaștrilor, iar defensiva ardelenilor a greșit până la urmă. Burlacu a inițiat un atac pe stânga, a intrat involuntar în Vinicius și, surprinzător, centralul Comănescu a acordat penalti, greșind de data aceasta în favoarea Craiovei, care a egalat prin Gustavo (’81, 2-1). Alb-albaștrii au fost la un pas de egalare în minutul 90+3, ratând prin Bancu, după o acțiune a lui Burlacu.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Hoban, Culio – Nistor, Deac, Nouvier – Urko Vera (’46, Balde; ’90+2, Omrani). Antrenor: Dan Petrescu.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Screciu (’69, Burlacu), Kelic, Ferreira – Martic, Rossi, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță (’69, Popov), Mitriță (’78, Mihai Roman). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Mureșan ’29, Urko Vera ’34 / Ferreira ’36, Popov ’83, Kelic ’89, Martic ’90 .

Cartonaș roșu: Ferreira ’39.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Vasile Marinescu, Mircea Grigoriu.

În urma acestui rezultat CS Universitatea Craiova ocupă locul trei, iar în etapa viitoare o va întâlni la Severin pe Dinamo, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 20.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS