13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, gata să detroneze CFR-ul

Alb-albaștrii, gata să detroneze CFR-ul

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și fundașul Tiago Ferreira au prefațat întâlnirea de duminică, de la ora 20.30, de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, cu liderul Ligii I, CFR Cluj, din etapa a 9-a.

Tehnicianul alb-albaștrilor este convins că ardelenii vor face tot posibilul să contabilizeze toate cele trei puncte, dar îi asigură pe fanii craioveni că elevii săi vor lupta până la epuizare pentru un rezultat excelent, ce ar însemna și saltul pe primul loc.

Mangia Cluj

„Jucăm cu echipa care se află pe primul loc în clasament, aşa că ne aşteaptă un meci complicat. CFR este una dintre cele două echipe care au cheltuit mult în vara aceasta pentru a face transferuri. Noi vom da totul duminică seară pentru a obţine toate punctele puse în joc. Întâlnim o echipă care vrea să câştige mereu, dar noi vom lupta. CFR are jucători cu calitate, ca Deac sau Culio, ceea ce mă interesează este să jucăm bine. CFR este o echipă atentă pe faza defensivă, a primit cinci goluri, dar patru într-un singur meci, a fost un accident, aşa că apărarea lor este una foarte bine pusă la punct. Speranţa mea este ca meciul de duminică să fie un spectacol frumos“, a declarat Devis Mangia, plângându-se de programul aglomerat al echipei sale în următoarea perioadă, după meciul de la Cluj urmând nu mai puţin de trei partide în decurs de 7 zile: „Craiova, ca echipă, oraş şi suporteri merită mai mult respect. Uitându-ne la calendarul competiţional pentru următoarele patru meciuri, suntem singurii care avem doar două zile pentru repaus, celelalte au mai multe. E dificil pentru orice formaţie să joace din două în două zile. Când se stabileşte calendarul ar să se acorde mai multă atenţie. Suntem singurii care avem două zile de a ne reface, cu Dinamo, jucăm sâmbătă, cu Sepsi – marţi şi apoi vineri cu Voluntari. Cred că era necesar să subliniez lucrul acesta, fiindcă e nevoie de puţină atenţie şi faţă de Craiova. Este singura echipă din fruntea clasamentului care joacă atât de des”.

 

„Echipa este într-o formă bună, care trebuie să continue“

 

La rândul său, portughezul Tiago Ferreira știe valoarea adversarului de duminică, dar este optimist, punctând că este încântat să afle că fanii din Bănie îl plac foarte mult.

Tiago av

„Cred că duminică se vor întâlni cele mai bune echipe din Liga I, noi și CFR Cluj. Mă bucur că suporterii craioveni mă apreciază, asta mă face fericit și sper să-i fac și eu fericiți, prin prestațiile mele. Dar mai ales sper să câștigăm la Cluj, pentru că echipa este într-o formă bună, care trebuie să continue“, a subliniat Tiago Ferreira.

 

Au fost prezentați Datkovic și Martic

 

În cadrul aceleiași întrevederi cu rerezentanții mass-media, clubul din Bănie, reprezentat prin pre;edintele Marcel Popescu, a prezentat și ultimele două achiziţii, fundaşii croați Ivan Martic şi Niko Datkovic. Primul, venit de la Rijeka, a semnat un contract pe doi ani cu CS Universitatea, iar Datkovic este împrumutat pe un sezon de la Spezia.

croatii

Jucătorii s-au arătat încântați de venirea în Bănie și speră să obțină cât mai multe rezultate în tricoul alb-albastru.

„Am venit la o echipă bună, cu jucători de valoare şi voi da tot ce am mai bun pentru a realiza lucruri bune în aceste culori. Am auzit lucruri frumoase despre Craiova şi s-au dovedit deja adevărate. Voi face tot ce ţine de mine să ajut această echipă. Îi mulţumesc lui Devis Mangia şi domnului Marcel Popescu pentru şansa de a fi aici. O vom lua pas cu pas şi sper să ajung să joc în preliminariile Ligii Campionilor şi cu CS Universitatea Craiova. Aş fi bucuros să se întâmple acest lucru cât mai curând“, a declarat Ivan Martic.

„Avem un grup foarte bun de jucători şi sunt convins că putem realiza multe lucruri pozitive. Eu sunt pregătit, totul depinde de domnul antrenor dacă va apela la mine. Dacă nu voi fi pe teren cu CFR, voi încuraja echipa să câştige”, a spus Niko Datkovic.

 

Conducătorii nu se bagă în denumirea noului stadion

 

Președintele CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a fost chestionat în privința denumirii noului stadion, dar acesta a driblat răspunsul, menținând suspansul și în privința posibilului adversar din data inaugurării.

_DSC0044

„Sperăm să se termine cât mai repede naveta la Severin şi băieţii să se exprime pe noul stadion în faţa a 30.000 de oameni. Ne întoarcem în casă noastră după o lungă perioadă de timp. CS Universitatea are o istorie pe care o respectă, pentru că memoria marilor jucători nu poate să o şteargă nimeni. Nimeni nu îl poate uita pe Ion Oblemenco. Numele unui stadion nu-l duce în uitare pe cel care are statuie. Speculaţiile le putem face cu altă ocazie, stadionul, sufletele noastre, 32.000 de oameni vor scanda „Ştiinţa, Ştiinţa”. Meciul de deschidere aparţine clubului, data aparţine primăriei. Nu putem spune că invităm un adversar, pentru că ar fi în plin campionat, dar să fiţi convinşi că este și dorinţa noastră. Va fi un fast specific familiei noastre“, a declarat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS