13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal se va confrunta cu Del Porto în prima semifinală a US Open

Nadal se va confrunta cu Del Porto în prima semifinală a US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a calificat fără probleme în semifinalele ultimului turneu de Mare Șlem al anului, US Open, învingându-l în trei seturi, 6-1, 6-2, 6-2, pe tânărul rus de 19 ani, Andrei Rublev, într-o partidă disputată miercuri la Flushing Madows.
Nadal, principalul favorit al competiției newyorkeze, pe care a câștigat-o de două ori în cariera sa (2010 și 2013), a avut nevoie de numai 97 de minute pentru a închide meciul.

Campionul iberic se va lupta pentru un loc în finală cu argentinianul Juan Martin Del Potro, ocupantul locului 28 în ierarhia mondială, care a produs surpriza sferturilor de finală, reușind să-l învingă în patru seturi, 7-5, 3-6, 7-6 (10/8), 6-4, pe elvețianul Roger Federer, favoritul numărul 3, care își vede spulberat astfel visul de a-și trece în palmares al șaselea titlu la Openul Statelor Unite și, totodată, al 20-lea trofeu de Mare Șlem din cariera sa.

De menționat că Del Porto l-a învins pe Federer și în finala ediției 2009 a US Open, când a cucerit singurul său titlu de Mare Șlem, punând atunci capăt dominației elvețianului, care câștigase cinci titluri consecutive la turneul american, între 2004 și 2008.

În cealaltă semifinală programată vineri la Flushing Meadows se vor întâlni spaniolul Pablo Carreno Busta și Kevin Anderson, ambii calificați în premieră în această fază a unei competiții de Grand Slam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS