12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuați ascensiunea!

Continuați ascensiunea!

CS Universitatea Craiova se bucură de un loc pe podium după cele șapte etape scurse din noul sezon, iar ultima impresie, victoria de la Viitorul, a fost bună. De fapt, trupa lui Devis Mangia a contabilizat puncte frumoase în deplasare, însă pe teren propriu a dezamăgit de două ori, remizând cu Chiajna și Astra. Alb-albaștrii vor să îmbunătățească jocul de acasă și un prim pas îl pot face vineri, de la ora 21.00, când pe „Municipalul“ din Severin vine Gaz Metan Mediaș, ocupanta locului 12.

Mangia exclude relaxarea

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, știe că elevii săi nu trebuie să-și subestimeze adversarii și speră să obțină o victorie concludentă.
„Va fi un meci dificil, ca toate pe care le-am avut până acum. Îmi face plăcere că echipa este pe o poziție bună în clasament și dorim să îmbunătățim parcursul. Și aprecierile personale (a fost desemnat antrenorul etapei trecute – n.r.) îmi fac plăcere, dar toate acestea sunt datorate muncii echipei. Lucrul care mă interesează cel mai mult este ca echipa să joace bine și să pună în aplicare ceea ce pregătim. În privința clasamentului, acesta mă interesează mai puțin acum. Cu Gazul va fi dificil, pentru că echipele care vin să joace împotriva Craiovei la Severin au tendința de a se apăra și de a pleca pe contraatac. Nu trebuie să facem greșeala să ne relaxăm după parcursul bun de până acum. Va trebui să fim foarte atenți și să continuăm parcursul pe care l-am început. Băluță și Rossi s-au antrenat până astăzi cu echipa, mai avem un antrenament azi (joi seară – n.r.), după care vom decide dacă vor fi titulari sau nu. Cu siguranță, vor fi în primii 18. Este însă o problemă cu Renato Kelic, care a acuzat dureri la tendonul lui Achile, de asta a și fost schimbat în meciul cu Viitorul“, a spus Mangia, punctând că echipa nu va pleca din Bănie în pauza competițională cauzată de meciurile reprezentativei României cu Armenia și Muntenegru.
Întrebat despre posibila sosire a mijlocașului Arturo Lupoli (30 de ani), Mangia a negat că ar fi interesat de el, motivând că este o știre născocită de presa italiană, dar nu exclude noi transferuri, „dacă vom găsi jucătorii care să ne aducă un plus de calitate“.

Mitriță vrea mai mult

Noua vedetă a CS Universitatea Craiova, Alex Mitriță, a declarat joi că se simte în formă și că speră să continue să marcheze și să-și ajute echipa să urce și mai mult în clasament.
„Meciul cu Mediaș va fi foarte greu, deoarece majoritatea echipelor care vin la Severin se închid, joacă defensiv și încearcă să plece pe contraatac, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru. Trebuia să mă acomodez aici, după o perioadă grea petrecută în Italia. Am făcut doar antrenamente fizice și aveam nevoie de încrederea lui Mister (Mangia – n.r.), am primit-o și așa au venit și rezultatele. La națională nu mă gândesc momentan. Mă concentrez asupra meciului cu Mediaș și mă gândesc ca pe parcursul acestui an să fac multe meciuri bune. Acum sunt pregătit, dar trebuie să mai lucrez puțin, pentru că ies din joc. Mi-am dorit mult să încep anul cu un gol împotriva lui AC Milan, dar, din păcate, nu s-a putut. Sper însă ca de acum să vină cât mai multe goluri în campionatul intern“, a afirmat Mitriță.
Mijlocașul craiovean nu-și face griji din pricina lipsei unui public foarte numeros la Severin, fiind convins că odată cu darea în folosință a noului stadion din Bănie echipa sa va fi încurajată de un număr mare de fani.
„Sperăm să fie cât mai multă lume la fiecare meci, la Severin, cum a fost și la cel cu Milan. Cred că problema noastră este că jucăm în deplasare, la Severin, dar când o să evoluăm la Craiova, pe noul stadion, o să fie o altă atmosferă și o să fie mulți spectatori la fiecare meci“, a spus Mitriță, completat de Mangia: „Sper că o să jucăm primul meci pe noul stadion la sfârșitul lunii octombrie, dar mai multe informații le pot avea cei din club. Am jucat șapte meciuri până acum în campionat, dar toate au fost în deplasare, pentru că și atunci când jucăm acasă o facem la o oră și jumătate de mers cu autocarul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS