8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, campioană în amicale

SCM Craiova, campioană în amicale

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat două amicale în faţa propriilor suporteri şi speră că vor repeta rezultatele bune  şi în campionat, când se joacă pe puncte
Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat două amicale în faţa propriilor suporteri şi speră că vor repeta rezultatele bune
şi în campionat, când se joacă pe puncte

Elevele lui Bogdan Burcea au oprit acasă trofeul „Cupa Craiovei“, după două victorii. Cristina Zamfir Florianu și colegele sale au șapte succese în opt meciuri de verificare disputate în presezon și privesc cu optimism spre noul sezon competițional.
Echipa feminină de handbal SCM Craiova a câștigat a 11-a ediție a turneului amical „Cupa Craiovei“, desfășurat vineri și sâmbătă în Sala Polivalentă din Bănie. Pe locul doi s-a clasat Dunărea Brăila, vicecampioana din sezonul trecut, iar locul trei a fost ocupat de nou-promovata CSM Slatina.
Gazdele de la SCM nu au jucat în prima zi, atunci când s-au înfruntat Slatina și Brăila, victoria revenind brăilencelor antrenate de Florentin Pera, care s-au impus cu scorul de 25-17.

Dumanska, paradă după paradă

Sâmbătă dimineață, SCM Craiova a întâlnit Dunărea Brăila. Puținii spectatori prezenți la sală au avut parte de o primă repriză senzațională a gazdelor, care au condus cu 7-0 în minutul 12, grație paradelor cu care ne-a obișnuit Yulia Dumanska și a jocului bun în apărare făcut de elevele lui Bogdan Burcea, Grigore Albici și Dumitru Berbece. Cristina Zamfir Florianu și colegele sale au marcat gol după gol, iar la pauză Craiova conducea vicecampioana cu scorul de 16-3. În partea secundă, Burcea a rulat tot lotul, iar meciul s-a încheiat cu victoria fără emoții a gazdelor, dar la o diferență mai mică, de șase goluri, scor 29-23. Pentru SCM au jucat: Dumanska, Stanciu, Lung – Zamfir (8 goluri), Nikolic 6, Elisei 5, Țicu 3, Kilikovac 2, Popescu 2, Vizitiu 1, Colac 1, Pricopi 1, Stoican, Trifunovic, Tudor. Andreea Ianași Rădoi a fost pe banca de rezerve, dar nu a jucat în acest meci.
În al treilea joc al turneului amical din Bănie, desfășurat sâmbătă seară, SCM a dispus cu scorul de 26-18 (14-9) de echipa din județul vecin, CSM Slatina. Pentru SCM Craiova au evoluat în acest meci Dumanska, Stanciu, Lung – Zamfir (6 goluri), Trifunovic (5 goluri), Klikovac (4 goluri), Șelaru (2 goluri), Pricopi (2 goluri), Țicu (2 goluri), Nikolic (2 goluri), Popescu (1 gol), Tudor (1 gol), Colac (1 gol) și Vizitiu. Pentru CSM Slatina, formație pregătită de fosta mare glorie a handbalului craiovean, și nu numai, Victorina Bora, au evoluat: Diaconu, Vălean – Drăghici (5 goluri), Lazăr (3), Rusu (2), Veșca (2), Seraficeanu (2), Ostase (2), A. Andrei (1), I. Andrei (1).

Au câștigat toate trofeele individuale

Pe lângă cupa rezervată câștigătoarelor, handbalistele de la SCM au oprit acasă și cele trei trofee individuale oferite de organizatori. Astfel Cristina Zamfir Florianu a ieșit golghetera competiției, Yulia Dumanska a fost declarată cel mai bun portar, iar sârboaica Zeljka Nikolic a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare. După aceste rezultate, dar mai ales după jocul prestat, handbalistele craiovene sunt nerăbdătoare să înceapă campionatul. „A fost un test util, cu două meciuri bune făcute de noi. Mai avem unele lucruri de pus la punct. Suntem la finalul perioadei de pregătire şi ne dorim ca la începutul campionatului să fim în cea mai bună formă“, a declarat la final Cristina Zamfir Florianu, golgheterul Ligii Naționale sezonul trecut. „Mă bucur că am câştigat acest turneu. Au fost partide foarte importante pentru noi. Mă bucur că am câştigat şi trofeul pentru cel mai bun portar al turneului, însă meritul este al întregii echipe. Fără ajutorul colegelor mele nu aş fi reuşit aceste evoluţii. Trebuie să continuăm evoluţiile bune şi în campionat, pentru că acolo contează“, a completat-o Yulia Dumanska, un portar aplaudat la scenă deschisă de publicul craiovean după fiecare intervenție reușită.
SCM Craiova a susținut în această vară un cantonament în Grecia, apoi a participat la trei turnee de pregătire. La Vâlcea a ocupat locul 1, după trei victorii, cu gazdele de la HCM, cu Zalău și cu Măgura Cisnădie, apoi la Sânnicolau Mare, oltencele au învins din nou pe HC Zalău și pe Enkse Bekescsaba (Ungaria), dar au pierdut cu altă formație din țara vecină, Siofok. Antrenorul Bogdan Burcea a spus la conferința de presă premergătoare Cupei Craiovei că intenționează să mai ia un amical sau două cu una din celelalte două echipe oltene din Liga Națională.
Campionatul feminin va începe în 6 septembrie, când SCM va întâlni pe teren propriu pe CSM Bistrița, dar câteva zile mai devreme, pe 3 septembrie, va fi Supercupa României, pentru trofeu urmând să lupte SCM Craiova, finalista Cupei României în sezonul trecut, și CSM București, formație care a reușit eventul. Meciul se va desfășura la București, în Sala Polivalentă, de la ora 20.00, conform siteului oficial al FRH.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS