22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMicuțul Mitriță a făcut Craiova mare

Micuțul Mitriță a făcut Craiova mare

CS Universitatea Craiova a obținut o victorie foarte importantă și frumoasă duminică seară, pe malul Mării Negre, în compania campioanei en titre a României, FC Viitorul. A fost 2-0 pentru gruparea din Bănie, care ocupă locul doi în clasamentul Ligii I, cu 15 puncte contabilizate în șapte etape.
Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Mitriță, care a beneficiat de un „cadou“ din partea lui Florinel Coman undeva la 14 metri, a înaintat și a șutat de la zece metri la colțul din dreapta (’27, 0-1).
Gazdele au avut șansa egalării în minutul 33, când Țucudean a preluat în careu o centrare de pe stânga, dar, rămas singur cu Calancea, a luftat în momentul șutului.
O reluare hilară a avut-o și Andrei Burlacu, jucătorul Craiovei a avut o incursiune frumoasă pe stânga, a pătruns în centru și a șutat din margina careului mare dintr-o poziție excelentă, dar „exteriorul“ său a trecut mult pe lângă poartă (’40).

 

Calancea a avut o prestație bună

 

La reluare, CS Universitatea a fost mai preocupată de faza defensivă, iar Calancea a fost salvator de trei ori. Prima dată la o reluare cu capul expediată de Țucudean (’57), a doua la un șut de pe stânga a lui Florinel Coman (’63), iar a treia prin Țucudean, care a căutat colțul lung, iar portarul Craiovei a respins în lateral (’68).
Gruparea din Bănie și-a majorat avantajul în minutul 71, după o fază foarte frumoasă. Tiago Ferreira și-a arătat clasa, centrând de pe stânga peste defensiva Viitorului lui Alex Mitriță, care a făcut o preluare ca la carte, pe fază viitoare, la 14 metri, și a „ciupit“ mingea pe lângă Rîmniceanu ieșit în întâmpinare (’71, 0-2).
Gustavo a avut șansa să stabilească rezultatul final, a „furat“ o minge în marginea careului mare, dar șutul său a trecut la o palmă de bara din dreapta (’86).

FC Viitorul: Rîmniceanu – Boli, Țîru, Mladen (’75, T. Băluță), Ganea – Lopez, Eric (’69, Chițu), Herea (’69, Cicîldău) – Vână, Țucudean, Coman. Antrenor: Gică Hagi.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Spahija (’69, Screciu), Kelic (’61, Barthe), Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Gustavo, Burlacu (’81, Roman), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Boli ’3, Herea ’9, Coman ’50 / Dimitrov ’9, Spahija ’36, Mateiu ’59.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu.

CS Universitatea Craiova va întâlni în etapa a opta pe Gaz Metan Mediaș, partida fiind programată vineri, 25 august, de la ora 21.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin.

 

„Ce am lucrat în antrenamente am făcut pe teren“

 

Eroul Craiovei de la Ovidiu – Constanța, Alex Mitriță, s-a arătat încântat de reușita echipei sale și a explicat de ce nu s-a bucurat prea tare la goluri.
„Mă bucur pentru victorie. N-am de ce să plâng… Și dacă eram la Viitorul și marcam era exact același lucru. În semn de respect pentru fosta echipă, pentru colegi, pentru domnul Hagi, care m-a ajutat în carieră, nu m-am bucurat la goluri. Ce am lucrat în antrenamente am făcut pe teren. În Italia, așa cum am declarat de mai multe ori, am crescut mult din punct de vedere fizic și tactic. Devis Mangia mi-a prezis înainte de meci că voi da două goluri și așa a fost“, a declarat Mitriță, care a ajuns la cota trei goluri, la fel ca și căpitanul Alex Băluță.
Bucuros fost și Alex Mateiu, care apreciază munca depusă de antrenorul Devis Mangia la CS Universitatea Craiova: „Sunt trei puncte foarte importante pe terenul campioanei, unde greu se câștigă. Și anul trecut am bătut cu 1-0, acum cu 2-0. Ne bucurăm că am am reușit această victorie care ne duce pe locul doi. Viitorul joacă foarte bine, păcat pentru ei că nu o bagă în poartă. În privința antrenamentelor cu Mangia, sunt puțin mai diferite, se mizează mai mult pe aspectele tactice, fapt care cred că se observă“.

 

Mangia, mulțumit de prestația echipei sale

 

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, și-a felicitat elevii pentru modul cum au abordat întâlnirea cu FC Viitorul și pentru victoria obținută.
„Sunt încântat pentru băieți, pentru că era o partidă foarte important pentru noi. Trebuia să confirmăm faptul că cele două victorii avute până acum nu au fost întâmplătoare. Ne gândim doar la meciul cu Gaz Metan de vineri, un alt joc dificil. Nu știu dacă va intra Băluță, s-a antrenat săptămâna această, dar înaintea meciului nu era sută la sută și de aceea nu l-am forțat. Am fost norocos în ceea ce privește previziunile și îl felicit pe Mitriță pentru cele două goluri, dar și pe coechipierii care l-au pus în situația de a marca“, a delarat Devis Mangia.

Statisticile meciului FC Viitorul – CS Universitatea Craiova: posesie 48% – 52%, ocazii de gol: 15-6, șuturi pe poartă: 9-3, șuturi pe lângă poartă 6-3, lovituri libere: 19-22, cornere: 8-2, ofsideuri: 2-0, aruncări de la margine: 32-24, intervenții portar: 1-9, faulturi: 20-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS