12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie „scurtă“ a Craiovei în fața Juventusului București

Fotbal / Victorie „scurtă“ a Craiovei în fața Juventusului București

CS Universitatea Craiova a înregistrat o victorie extrem de importantă în această seară, impunându-se la limită, scor 1-0, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, în fața nou promovatei Juventus București, în etapa a 5-a din Liga I. Gruparea din Bănie a pus punct șirului de remize și a rămas pe locul șase în clasament, cu nouă puncte.
Alb-albaștrii au dominat copios prima repriză și s-au întrecut în ratări. Rând pe rând, Roman (’5), Zlatinski (’10) și Gustavo (’14, ’22) l-au pus la încercare pe Stoenac, dar portarul gazdelor s-a descurcat fără probleme. Elevii lui Mangia au presat și mai mult spre final și au fost aproape de gol prin Alex Mitriță, care a primit o pasă pe culoar de la Gustavo, l-a driblat pe portar și a trimis din unghi, de pe dreapta, spre poarta goală, dar Beța s-a repliat și a reușit să acorde corner (’43). Defensiva lui Juventus a cedat până la urmă, Mitriță a șutat puternic de la 20 de metri, Stoian a respins în față, Roman a reluat apoi în portar, iar mingea a sărit la Gustavo, care a pus latul de la câțiva metri (’45, 1-0).
În replică, gazdele au avut un singur șut, prin Stoenac, mingea fiind prinsă fără probleme de Calancea (’28).

Apărarea a „scârțâit“

La reluare s-a jucat pe contre. Craiova a avut șansa să-și majoreze avantajul în minutul 53, când Burlacu a fost busculat de Walace și arbitrul Cătălin Popa a indicat prompt punctul cu var, dar Gustavo a aluncat în momentul executării penaltiului și a trimis mult peste (’53).
Bucureștenii au ieșit la joc după gol și au fost la un pas de a egala, dar,din fericire, Walace nu a cadrat, după ce a scăpat din marcajul lui Spahija (’58). Calancea a respins apoi in extremis un șut-centrare al lui Călințaru (’67), pentru ca apoi să „culeagă“ un șut expediat de Alex Zaharia (’70).
După minute bune de apatie, alb-albaștrii și-au trecut în cont o nouă ocazie, dar de data aceasta prin Mateiu, care a șutat puternic din afara careului dintr-o lovitură liberă (’73).
Mulțumit cu rezultatul de pe tabelă și totodată îngrijorat de erorile din defensivă, Devis Mangia l-a schimbat pe Mateiu cu Kelic și astfel a rezolvat partida, CS Universitatea obținând o victorie importantă.

Juventus București: Stoian – Beța, Walace, Mihăescu, Carabela – Călințaru, Sesar (’77, Țîră), Băjenaru, Stoenac (’68, Al. Zaharia) – F. Cazan (’55, C. Petre), Măzărache. Antrenor: Daniel Oprița.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Spahija, Ferreira, Briceag – Burlacu (’71, Screciu), Zlatinski, Mateiu (’81, Kelic), Gustavo – Mitriță (’77, Bancu), Roman. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Călințaru ’45, Măzărache ’40, Băjenaru ’88 / Spahija ’40.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Mircea Grigoriu, Gabriel Stroe; Andrei Florin.

Observatori: Liviu Ciubotariu, Eduard Alexandru.

În următoarea rundă, CS Universitatea Craiova o întâlnește pe FC Botoșani, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 17.30, pe stadionul „Municipal“ din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS