10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleții craioveni, de șase ori pe podium la juniori 1

Atleții craioveni, de șase ori pe podium la juniori 1

Atleții craioveni s-au întors cu șase medalii de la Campionatul Național rezervat juniorilor 1. Competiția s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute la București.
Singurul titlu național a fost obținut de mărșăluitoarea Ionela Olteanu (foto dreapta), de la CSM Craiova, în proba de 10 kilometri marș. Ionela a fost urmată de colega sa de club, Speranța Costea (foto stânga), medaliată cu argint. Ambele sportive sunt pregătite de antrenoarea Gabriela Ustabacieff (foto centru).
Alte patru medalii au fost adjudecate de sportivi care au dublă legitimare, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ și unul dintre cluburile de seniori din oraș, CSM sau CS Universitatea.
Gabriel Trancă (LPS-CSM) a urcat pe treapta a treia a podiumului la aruncarea ciocanului. Gabriel este pregătit de un specialist al acestei probe, multiplul campion Cosmin Sorescu.
Vanessa Balaci, de la LPS „Petrache Trișcu“ – CS Universitatea, a avut o vară încărcată, cu multe competiții importante. La Campionatul Național al juniorilor 1, Vanessa a urcat pe podium de trei ori. A devenit vicecampioană națională în probelele de 100 și 200 m și a luat medalie de bronz cu colegele din echipa de ștafetă de 4×100 m a LPS „Petrache Trișcu“. Celelalte componente ale ștafetei sunt Denisa Papa, Miruna Paraschiv și Alina Anghel, iar antrenori sunt Nicușor Bugiulescu, Ion Daian și Valentin Mitrache.
„Rezultatele au fost destul de bune, având în vedere că s-a acumulat oboseala. Anul acesta am obținut 13 medalii, dintre care două internaționale, bronz la Balcaniada de junori 2 din Turcia, la 100 m, și una de aur la proba de ștafetă la Balcaniada de juniori 1. Acum pot spune, în sfârșit, că sunt în vacanță“, a spus ieri Vanessa Balaci, sportivă antrenată de Nicușor Bugiulescu. La 100 m, Miruna Paraschiv s-a clasat pe locul patru.
Tot la Campionatul Național pentru juniori 1, Adrian Garcea, de la CS Pandurii Târgu Jiu, a obținut două medalii de aur, în probele de 5.000 și 10.000 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS