11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportU Craiova 1948 SA, oficial în liga a patra doljeană

U Craiova 1948 SA, oficial în liga a patra doljeană

Horaţiu Stănescu, preşedintele AJF Dolj, a vorbit despre detaliile organizatorice în ceea ce priveşte noul sezon din Liga a IV-a doljeană (Foto: Lucian Anghel)
Horaţiu Stănescu, preşedintele AJF Dolj, a vorbit despre detaliile organizatorice în ceea ce priveşte noul sezon din Liga a IV-a doljeană (Foto: Lucian Anghel)

Liga a IV-a Dolj va avea în noul sezon 14 echipe, printre care și U Craiova 1948 SA, o nouă entitate sportivă. Termenul-limită de înscriere a echipelor a fost 31 iulie, iar luni după-amiază, în urma unei ședințe maraton, Comitetul Executiv al AJF Dolj a acceptat cererile celor 14 formații. Horațiu Stănescu, președintele AJF Dolj, a spus ieri pentru GdS că U Craiova 1948 SA a avut cel mai bine făcut dosar: „U Craiova 1948 SA, o entitate nouă, care precizează că este continuatoarea fostei FC Universitatea Craiova, a avut dosarul complet. M-am uitat și eu sumar, pentru că problema era a comisiei juridice, alcătuită din avocați. Termenul de afiliere pentru toate echipele a fost până pe 31 iulie, iar termenul de înscriere pentru campionatul ligii a patra a fost, de asemenea, tot 31 iulie. Luni după-amiază am avut Comitetul Executiv, în urma căruia au fost înscrise în Liga a IV-a 14 echipe. Acestea înaintaseră dosarele de înscriere și au îndeplinit condițiile“.
Oficialul AJF a menționat că U Craiova 1948 SA are depuse documente pentru un stadion unde va disputa partidele oficiale. Este vorba despre terenul din cadrul Centrului Turistic de Agrement şi Sport („Aripile“), bază sportivă situată în vecinătatea Aeroportului Craiova. „Ei au un contract de închiriere la Aeroport, pentru antrenamente și meciuri. Am înțeles că vor depune acte și pentru alte baze sportive, stadionul «Tineretului» din Craiova, Mischii și Celaru. Trebuie să comunice până pe 7 august și să atașeze celelalte documente, dacă vor alege și alte stadioane. De altfel, fiecare echipă va trebui să ne comunice numele și prenumele antrenorului, care să aibă cel puțin licența C, cu ce echipe de juniori joacă, pentru că regulamentul obligă să aibă cel puțin o echipă de juniori, cine este responsabilul cu siguranța, nominal, când doresc să dispute meciurile, pentru că pot opta pentru sâmbătă sau duminică dimineața, de la 11.00, vineri sau sâmbătă după-amiază, de la 18.00 – luna aceasta, de la 17.00 în septembrie, 15.00 – octombrie, 14.00 – noiembrie și decembrie. Pe lângă acestea, trebuie să treacă un stadion de bază și cel puțin unul de rezervă, pentru că trebuie să preîntâmpinăm orice eveniment neplăcut“, a mai spus Stănescu.
Cele 14 formații care vor alcătui Liga a IV-a Dolj sunt: U Craiova 1948 SA, Dăbuleni, Cârcea, Ișalnița, Jiul Podari, Bechet, Ostroveni, Calafat, Dobrotești, Preajba, Segarcea, Moțăței, Băilești și Cetate. Echipele care vin din Liga a cincea sunt Dăbuleni, Băilești și Moţăţei, Preajba a fost reafiliată, iar Podari și U Craiova 1948 SA sunt structuri nou-înființate.

Începe pe 12 august

Prima etapă din Liga a IV-a Dolj se va disputa în weekendul 12-13 august, iar astăzi, la sediul AJF Dolj va avea loc tragerea la sorți, dar și ședința cu reprezentanții ISU, ai Jandarmeriei și ai IPJ Dolj. „Avem acești invitați de la ISU, Jandarmerie și IPJ care le spun reprezentanților cluburilor ce trebuie făcut. Cluburile trebuie să facă plan de ordine și siguranță cu trei zile înainte de meci, în care să specifice cu cine asigură măsurile de ordine și siguranță. Asta se comunică la Jandarmerie. Din partea noastră, a AJF Dolj, vor fi un observator de arbitri și un delegat de joc, care împreună cu arbitrii vor fi atenți să fie întrunite toate condițiile de organizare, din punct de vedere sportiv“, a completat Stănescu.

Sistemul competițional

Sistemul de desfășurare a competiției în Liga a IV-a Dolj va fi următorul: se va juca tur și retur, adică 26 de etape. După aceea, ultimele două clasate, adică locurile 13 și 14, vor retrograda direct în liga a cincea. Primele patru clasate vor evolua în play-off, acolo unde vor intra cu punctele acumulate între ele în sezonul regulat, în timp ce celelalte competitoare (locurile 5-12) vor juca în Cupa Ligii, pentru locuri de clasament.
„Am ajuns la concluzia că în ultimii ani performanță s-a făcut cu acest sistem, cel din sezonul viitor. Echipa care a fost cea mai bună aici a și promovat la baraj, care va fi și anul următor în două manșe. Nu ni s-a precizat dacă va fi obligatorie folosirea de juniori. Noi nu vom obliga cluburile să aibă această limită, dar dacă se va cere la baraj, vom pune și noi să se joace cu un junior sau doi“, a încheiat Horațiu Stănescu, șeful AJF Dolj.

Sâmbătă e Supercupa

Până la debutul Ligii a IV-a, la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc Supercupa Doljului. La ediția inaugurală a acestei competiții vor lupta pentru trofeu Cetate – câștigătoarea campionatului în sezonul trecut, și Calafat, formația care a cucerit Cupa. Meciul se va disputa sâmbătă, la Calafat, de la ora 11.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS