21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCîtea: Federația Română de Box nu mai are datorii către bugetul de stat

Cîtea: Federația Română de Box nu mai are datorii către bugetul de stat

Vasile Cîtea, președintele FR de Box
Vasile Cîtea, președintele FR de Box

Președintele Federației Române de Box (FRB), Vasile Cîtea, a anunțat ieri că instituția pe care o conduce a achitat datorii în valoare de 100.000 de lei către ANAF, precizând că în prezent nu mai are obligații de plată către bugetul de stat.
„Am achitat datoriile către ANAF și am reușit să închidem și litigiile cu alte companii, mă refer la acele popriri de cont. Așa că acum, din punct de vedere al datoriilor către bugetul de stat, suntem pe zero. Datoria la bugetul de stat achitată acum a fost de aproximativ 100.000 de lei. Ăsta era însă ultimul rest, pentru că în total restanțele au fost undeva la 200.000 de lei“, a spus președintele, citat de Agerpres.
Cîtea a explicat că federația mai are o datorie în valoare de 221.000 de lei, plus penalități de 19.000 de lei către Ministerul Tineretului și Sportului. „Mai avem o datorie de 221.000 de lei, plus 19.000 de lei penalități către Ministerul Tineretului și Sportului, și chiar am discutat acum cu domnul Dunca. Încercăm să găsim o soluție să o rezolvăm, dar cred că cea mai bună este să o achităm integral. Suntem în discuții foarte avansate cu firma Rosal, care sperăm să fie alături de noi și să ne ajute să închidem această obligație către MTS. Noi, ca federație, suntem în litigiu în instanță cu MTS pentru această sumă. Vom vedea ce se va întâmpla, noi achităm acum și după aceea, dacă ni se va da dreptate în justiție, ne vom lua banii înapoi de la minister“, a adăugat Cîtea.
Federația Română de Box a fost una din cele patru asociații naționale care nu au primit anul acesta finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului din cauza obligațiilor de plată neachitate din anii anteriori.

Nistor, incert pentru Mondiale

Președintele FRB a anunțat ieri că boxerul Mihai Nistor (+91 kg), singurul român calificat la Campionatele Mondiale de la Hamburg (25 august – 3 septembrie), este incert pentru această competiție din cauza unei luxații. „În prezent nu avem o poziție clară din partea lui Mihai Nistor, dacă el va participa sau nu la Campionatele Mondiale. Înscrierea de drept este făcută, pentru că este calificat, dar înțeleg că a avut o accidentare, și-a luxat un braț sau un deget, ceva de genul acesta. Eu am avut o discuție cu el, l-am întrebat dacă îl pot ajuta cu ceva, dar mi-a spus că nu are nevoie. L-am întrebat, de asemenea, ce antrenor să trecem în listă, pentru că știu că se pregătește cu altcineva acum, și mi-a spus să trec pe cine vreau. În istoria boxului românesc ar fi prima dată când nu am avea reprezentant la o ediție a Campionatelor Mondiale. A fost ediția de la Doha, unde ne-am retras, dar la început eram în lista de participare“, a explicat Vasile Cîtea.
La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale de box, desfășurate în 2015 la Doha, Mihai Nistor a fost, de asemenea, singurul pugilist român calificat. Deși a făcut deplasarea în Qatar, el a fost oprit de medicii AIBA să lupte, netrecând testul medical obligatoriu de dinaintea competiției din cauza leziunilor la ochi nevindecate după meciul anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS