11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Să fie victorie cu FCSB!

Fotbal / Să fie victorie cu FCSB!

CS Universitatea Craiova și-a atins într-o mare măsură obiectivul cu AC Milan joi seară, a reușit să arate că știe fotbal și a câștigat mult în imagine, dar trebuie să uite rapid de confruntarea din Liga Europa, pentru că urmează un derbi important în Liga I. Alb-albaștrii întâlnesc duminică, de la ora 21.00, pe „Arena Națională”, pe FCSB, iar acum trebuie să demonstreze că pot repeta evoluția bună și se pot impune în fața marii rivale chiar în fieful său.

Mangia, îngrijorat din pricina timpului scurt de refacere

Antrenorul formației din Bănie, Devis Mangia, a afirmat că toată lumea se concentrează asupra întâlnirii cu steliștii, dar că nu știe în ce măsură își vor reveni elevii săi după efortul mare depus contra lui AC Milan, invocând faptul că adversarii au avut mai mult timp la dispoziție pentru odihnă.

_DSC0100
„Ne așteaptă o partidă dificilă din două puncte de vedere: valoarea adversarului și faptul că avem la dispoziție două zile mai puțin pentru refacere. Pentru noi, lucrul cel mai important acum este meciul pe care-l avem de jucat duminică, nu cel de pe ”San Siro”. Ne concentrăm pentru următorul meci, abia apoi ne vom îndrepta atenția pentru returul cu Milan din Liga Europa de joi. Trebuie să fim conștienți că avem puțin timp la dispoziție să reglăm lucrurile, dar vom face tot posibilul pentru a fi în formă la ora meciului. Avem un calendar încărcat, dar avem și jucători buni la dispoziție și vom căuta să obținem rezultate pozitive. Nu am avut timp să o studiez pe FCSB cu Plzen, pentru că am analizat jocul Milanului. Dar începând de astăzi (vineri – n.r.) o să studiem pe FCSB. Vom încerca să ne putem în practică toate calitățile pentru a învinge”, a spus Mangia, în cadrul unei conferințe de presă.
„Mai avem un antrenament mâine (sâmbătă – n.r.), care este de altfel antrenamentul principal, și după acesta vom hotărî titularii și lotul. Probabil că vom face unele modificări în formula de început, dar totul depinde rapiditatea de refacere a jucătorilor. Nu văd de ce l-am scoate din poartă pe Calancea. Pentru noi toți jucătorii sunt importanți, dar niciunul nu are postul de titular asigurat. Principiul meu este legat de echipa în sine. Sunt jucători care pot greși, dar nu vor fi pedepsiți. Dacă noi învingem, o facem cu echipa, la fel și când pierdem”, a completat Mangia.
Strategul CS Universitatea s-a arătat bucuros după elogiile primite de echipa sa după meciul cu AC Milan din partea presei din Italia, dar știe că drumul spre performanțele adevărate este destul de lung: „Sunt bucuros că specialiștii ne-au făcut complimente după meciul cu AC Milan, dar nu cred că trebuie să ne oprim aici. Trebuie să învingem ca să merităm cu adevărat aprecieri”.

Spahija: Sunt convins că putem să obținem un rezultat bun

Meciul cu FCSB de duminică seară a fost prefațat și de fundașul Hrvoje Spahija, unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în meciul cu AC Milan.

_DSC0099
„Meciul cu AC Milan a fost de senzație, nu joci în fiecare zi cu o astfel de echipă, dar la fel de important este și cel cu FCSB, o altă echipă mare. Trebuie să fim la fel de concentrați și să încercăm să câștigăm. E important pentru orice jucător să fie pregătit la fel de bine pentru fiecare duel. Va fi un meci greu cu FCSB, pentru că și-a adus jucători buni în această vară și noi am avut o dispută dificilă cu AC Milan. Suntem obosiți și din păcate nu avem destul timp să ne recuperăm, dar sunt convins că putem să obținem un rezultat bun. Cu toții vom da totul ca să câștigăm sau să obținem măcar un punct pe Arena Națională”, a spus Spahija, explicând și evoluțiile bune alături de compatriotul său Renato Kelic: „Eu și Kelic suntem croați și e normal să ne înțelegem bine, mai ales că ne cunoaștem dinainte să venim la Craiova. E un jucător bun, la fel și ceilalți colegi care evoluează pe postul nostru. Am încredere în fiecare coleg care intră pe teren și nu mă supăr dacă îmi ia vreunul locul. Suntem prieteni și concurența ne face bine. O să dau totul pentru club și îmi doresc să joc în fiecare meci”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS