5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIgnorați-le renumele și jucați fotbal!

Ignorați-le renumele și jucați fotbal!

Alexandru Băluţă (la minge) şi colegii săi trebuie să joace fără teamă împotriva milanezilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alexandru Băluţă (la minge) şi colegii săi trebuie să joace fără teamă împotriva milanezilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova și-a văzut visul cu ochii în acest an, s-a calificat în Liga Europa și acum întâlnește una dintre cele mai mari echipe ale continentului, AC Milan. Prima manșă a turului trei preliminar se dispută astăzi, de la ora 21.00 (Digi Sport), pe stadionul „Municipal“ din Severin, iar alb-albaștrii au strâns rândurile și sunt deciși să facă un meci mare contra „diavolilor“ și să iasă de pe teren cu capul sus. Cu toții știu că e greu de răpus acest colos, al cărui lot este evaluat la peste 353 de milioane de euro, dar promit să nu-și dezamăgească fanii.
La rândul lor, italienii au investit enorm în acest an și sunt deciși să câștige trofeul Ligii Europa, deci nu lasă loc de o sincopă.
Partida de la Severin va fi arbitrată de Halis Özkahya, ajutat de asistenții Çem Satman și Hakan Yemisken și de rezerva Yasar Kemal Ugurlu, toți din Turcia.
Partida retur este programată joi, 3 august, de la ora 21.45, pe „San Siro“.

Mangia: Ne vom juca șansele

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, italianul Devis Mangia, nu s-a hazardat în afirmații în cadrul conferinței de presă de ieri, dar le promite fanilor olteni că elevii săi vor intra pe teren cu obiectivul de a face un joc de excepție.
„Este un meci foarte important pentru noi toți, pentru club și pentru oraș. Este foarte dificil, dar ne vom juca șansele. Nu știu dacă este bine să ne gândim să obținem un rezultat de egalitate. Vă asigur că băieții vor intra în teren și vor da maximum pentru un rezultat pozitiv. Am studiat-o pe AC Milan, știu cum joacă. Am văzut și anul trecut multe meciuri ale sale, dar pot spune că actuala echipă este foarte diferită. Conceptul nostru de joc rămâne același, dar nu vreau să mă pronunț asupra primului unsprezece sau asupra celor care vor face parte din lot. O decizie în acest sens o vom lua după antrenamentul din această seară (ieri – n.r.)“, a declarat strategul CS Universitatea.
Mangia speră ca rezultatul de la Severin să fie pozitiv și problema calificării să se clarifice pe „San Siro“, fiind impresionat de interesul ultrașilor milanezi pentru disputa retur: „Cred că ar fi o satisfacție mare pentru toată lumea ca soarta calificării să se decidă pe «San Siro». Știu că s-au ocupat deja peste 50.000 din locurile de pe «San Siro», pentru că toți suporterii milanezi sunt interesați să vadă echipa de anul acesta, fiind primul meci oficial de acasă. Ceea ce mă bucură mai mult este că suporterii noștri vor veni mâine (astăzi – n.r.) și vor umple stadionul de la Severin. Îmi pare rău că nu am avut posibilitatea să jucăm pe o arenă mai mare, ca să intre toți. Nu trebuie să ne gândim la ce va fi pe «San Siro», ci să ne concentrăm doar la meciul de mâine (astăzi – n.r.)“.

Băluță: Am încredere că vom lăsa o impresie bună

Căpitanul echipei din Bănie, Alex Băluță, știe cum ar trebui să joace el și colegii săi pentru a câștiga respectul suporterilor și al adversarilor.
„Sunt conștient că ne va aștepta un meci foarte greu, dar și frumos. Va fi o atmosferă frumoasă, lumea va fi alături de noi și sper să ne împingă de la spate. Am încredere în echipa mea că vom lăsa o impresie bună la final. Trebuie să avem încredere în noi, să respectăm ceea ce ne-a transmis Mister (Devis Mangia – n.r.), pentru că atunci sigur le vom pune probleme. Sunt emoții, pentru că este debutul nostru în Europa, mai ales că va veni multă lume la meci, dar trebuie să jucăm cu plăcere. Suntem o echipă mică în comparație cu AC Milan, dar trebuie să facem tot ce ne stă în putință să ne autodepășim. Am marcat la debutul la națională și ar fi un nou vis devenit realitate în ceea ce mă privește ca să debutez cu gol și în Liga Europa. Eu mi-am propus să continuu evoluțiile bune, nu mă gândesc să înscriu neapărat, ci să-mi ajut echipa să facă un joc bun și să obținem un rezultat pozitiv“, a spus Alex Băluță, încântat că săptămâna viitoare va juca pe „San Siro“: „Va fi infernal pe «San Siro», un stadion atât de mare… Pentru mine este un vis să joc acolo. Cred că fiecare fotbalist își dorește să joace împotriva acestei echipe și, mai ales, pe un stadion atât de mare și de plin cu suporteri. Trebuie să mergem încrezători în Italia și sunt sigur că nu ne vom face de râs, așa cum crede multă lume“.

Rossi: Milan, cea mai mare echipă din Italia

Noul mijlocaş al Craiovei, italianul Fausto Rossi, a declarat că simpatizează pe AC Milan de mic și vrea un rezultat bun din această dublă.
„Știu că este un meci dificil, dar vom încerca, cu toate posibilitățile noastre, să facem un meci bun. Acest meci este, cu siguranță, o oportunitate pentru mine, pentru noi, să ne remarcăm. Trebuie să jucăm bine, fără să fim stresați, pentru că avem șansele noastre. Faptul că jucăm împotriva lui Milan este o emoție totdeauna. De când eram copil îmi doream să joc la Milan, care, în opinia mea, este cea mai mare echipă din Italia“, a punctat Fausto Rossi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS