12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSucces important pentru Ducu Gavrilescu în Spania

Succes important pentru Ducu Gavrilescu în Spania

La doar 14 ani, șahistul craiovean Ducu Gavrilescu a reușit un nou succes internațional.
Valorosul șahist a participat recent la tradiționalul Open de la Benasque (Spania), ajuns la ediția a 37-a. Turneul de șah blitz a fost deosebit de puternic.
Au participat nouă mari maeștri internaționali, nouă maeștri internaționali și 20 de maeștri FIDE, organizatorii limitând numărul de jucători care pot participa la 100. Gavrilescu a fost favoritul 27 în lista de start, dar a reușit un parcurs extraordinar. Deși a jucat cu patru mari maeștri și doi maeștri internaționali, craioveanul a câștigat turneul de blitz cu 7.5 puncte din 9 runde. A pierdut o singură partidă, la marele maestru român Marius Manolache, a făcut remiză cu unul dintre antrenorii săi, maestrul internațional Cătălin Ardelean, și a reușit să câștige cu piesele negre la favoritul principal al turneului, marele maestru ungur Tamas Banusz.
De remarcat faptul că jucătorii români au dominat turneul de blitz, patru dintre ei terminând în primele șase locuri: David Gavrilescu – locul 1, GM Marius Manolache – locul 3, GM Alin Berescu – locul 5, IM Cătălin Ardelean – locul 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS