17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata, se joacă pe puncte!

Gata, se joacă pe puncte!

Devis Mangia le-a promis suporterilor un joc  ofensiv şi eficient şi are mari aşteptări de la elevii săi pentru primul meci (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Devis Mangia le-a promis suporterilor un joc ofensiv şi eficient şi are mari aşteptări de la elevii săi pentru primul meci (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a avut parte de patru eșecuri în cele patru partide amicale importante din cadrul stagiului din Austria, iar antrenorul Devis Mangia le-a cerut răbdare fanilor indignați de jocul defensiv observat în pregătiri, asigurându-i că echipa va arăta pe placul lor în curând și că este foarte bine pregătită. „Am jucat cumva pe puncte şi nu ştiu eu? Nu s-au pus în clasament acele jocuri, nu ne-a interesat rezultatul. Este părerea voastră (a jurnaliștilor – n.r.) că echipa a jucat prost în amicale, mai vorbim după meciurile din campionat“, a spus Devis Mangia.
Tehnicianul italian are dreptate în privința rezultatelor din amicale, iar adevăratele bătălii încep chiar vineri, când alb-albaștrii vor debuta în noul sezon împotriva celor de la CSM Poli Iași, confruntarea fiind programată de la ora 21.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin.

Poli Iași, o necunoscută

S-a creat practic o presiune în plus pe acest nou început de drum, iar Ivan, Băluță și colegii săi nu au decât varianta victoriei pentru a-și mulțumi susținătorii și pentru a-l pune pe antrenorul lor într-o lumină pozitivă, asta în ciuda faptului că nu au fost culese prea multe date despre CSM Poli Iași.
„Prima partidă va fi dificilă, pentru că așa sunt toate începuturile. Vom intra în teren cu ideea de a învinge. Ar fi o mare greșeală să ne gândim că ne vom înfrunta cu două echipe slabe la început (cu Iași și Concordia Chiajna – n.r.). Trebuie să înțelegem că orice întâlnire cu adversarul este importantă, iar noi trebuie să demonstrăm că suntem puternici și să facem în așa fel încât să se vadă asta. Avem puține informații la dispoziție despre Iași, pentru că au făcut puține înregistrări video din amicale. În prezent, trebuie să ne concentrăm mai mult în privința muncii noastre și pe prestația noastră, decât să ne interesăm de adversar“, a explicat Devis Mangia.
„Va fi un meci foarte dificil și important cu Poli Iași, pe care vom încerca să-l câștigăm. Trebuie să începem cu dreptul și să facem o figură frumoasă. Rezultatele din amicale nu sunt importante, cele din campionat ne interesează și trebuie să câștigăm cu Iași și în următoarea etapă cu Chiajna“, a afirmat Andrei Ivan, care va păstra banderola de căpitan, deși Mangia l-ar fi dorit pe Calancea liderul grupului, conform apropiaților echipei.
„Mă bucur că începe campionatul. Ne-am pregătit foarte bine. Știu că nu ne va aștepta un meci ușor vineri, dar avem avantajul că jucăm acasă și așteptăm cât mai mulți suporteri lângă noi“, a punctat mijlocaşul Alex Băluță.

„Vreau să înscriu la fiecare meci“

Suporterii craioveni își pun mari speranțe în jucătorii transferați în această vară și în special în Mihai Roman, un atacant valoros, care a demonstrat în sezoanele trecute din România că reușește să „găsească“ golul destul de ușor. La rândul său, Roman a revenit acasă decis să facă un sezon excelent și să intre din nou în vizorul staff-ului naționalei.
„Sunt foarte bucuros că am revenit la Craiova. Am venit cu gândul să câștig trofee. Primele două meciuri, cu Iași și Chiajna, pe teren propriu, sunt accesibile și cred că putem să scoatem maximum din ele. Am fost puțin în urmă cu pregătirea fizică, pentru că am avut o vacanță ceva mai lungă, dar în scurt timp sper să fiu 100%. Vreau să înscriu multe goluri și să-mi ajut echipa să câștige cât mai multe puncte, iar dacă voi ieși și golgheterul României, asta este un bonus. Vreau să înscriu la fiecare meci, dar acum vom vedea ce voi reuși“, a punctat craioveanul Mihai Roman.

Craiova își află adversara din Liga Europa

Gruparea CS Universitatea Craiova va afla vineri adversara din turul trei preliminar al Ligii Europa, fază care se va derula pe 27 iulie (manșa tur), respectiv 3 august (returul). Unul dintre site-urile de specialitate ale celor de la UEFA, care se ocupă de tot ceea ce înseamnă statistică și coeficienți, https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2017.html, a indicat posibilii adversari ai Craiovei, după cum urmează: AC Milan, Olympique Marseille, Athletic Bilbao, SC Freiburg, Girondins Bordeaux, Zenit St. Petersburg, PSV Eindhoven, Everton, AA Gent, PAOK Salonic, Sparta Praga, Dinamo Zagreb, Sporting Braga, Maritimo Funchal, FK Krasnodar, Dinamo Zagreb.
Alb-albaștrii vor juca în Liga Europa pe stadionul „Municipal“ din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS