10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au debutat în forță în noul sezon

Fotbal / Alb-albaștrii au debutat în forță în noul sezon

CS Universitatea Craiova a început în forță noul sezon competițional din Liga I, obținând o victorie concludentă, atât ca scor, 2-0, cât și ca joc, în confruntrarea de vineri seară, de pe stadionul „Municipal“ din Severin, în fața echipei CSM Poli Iași.

Alb-albaștrii au intrat la cabine în avantaj, Alex Băluță deschizând scorul cu o lovitură de cap, de la șase metri, după o centrare a lui Andrei Ivan (1-0, 42). Gruparea din Bănie a mai avut și alte ocazii importante în primele 45 de minute, printre care și o bară, semnată de Zlatinski, dintr-o lovitură liberă din afara carelui (29).

Craiovenii au avut un start bun în repriza secundă, reușind să-și majoreze avantajul după un gol frumos al lui Gustavo, un șut de la 14 metri după o pasă excelentă a lui Băluță, care a arătat că nu poartă degeaba numărul 10 (2-0, 50).

Putea fi 3-0 în minutul 61, după o fază creată de Băluță, o pasă în centrul careului pentru Ivan, dar acesta s-a complicat cu un dribling și apoi a șutat în picioarele portarului, având și varianta unei pase către Gustavo, aflat liber în dreapta.

Nu a fost gol nici în minutul 67, când Ivan i-a centrat de pe stânga, la colțul lung, lui Băluță, însă lovitura de cap a acestuia a lovit transversala.

Văzând cursul jocului, Devis Mangia a decis să-i debuteze și pe Mihai Roman și Cristi Bărbuț, însă niciunul nu a reușit să arate mare lucru până la final.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Briceag – Gustavo (79, Bărbuț), Screciu (89, Burlacu), Zlatinski, Bancu – Băluță, Ivan (68, Roman). Antrenor: Devis Mangia.

CSM Poli Iași: Koselev – Tiago Almeida, Mihalache, Frăsinescu, Boșoi – Cioinaic – Danale (72, Chelaru), Platini (72, Sin), Mendes (81, Moldovan), Spătaru – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonașe galbene: Platini 59, Spătaru 78, Sin 83.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Marius Nicoară; Andrei Antonie.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Marin Petrache.

În etapa a doua, CS Universitatea Craiova va evolua tot la Severin, de data aceasta împotriva celor de la Concordia Chiajna, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 18.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS