10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / TAS a confirmat că FC Viitorul este campioana României

Fotbal / TAS a confirmat că FC Viitorul este campioana României

Tribunalul Sportiv de la Lausanne s-a pronunțat astăzi în privința câștigătoarei Ligii I în sezonul 2016-2017, decizând că FC Viitorul rămâne campioana României, așa cum s-a validat în Comitetul Executiv al FRF, în data de 5 iunie 2017, informează Federația Română de Fotbal.
„Astăzi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul depus de clubul FC FCSB în data de 6 iunie 2017 și a confirmat decizia Federației Române de Fotbal din data de 5 iunie 2017, când s-a validat clasamentul Ligii I”, precizează FRF.
Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FCSB. Cele două formații au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului.
FCSB a cerut TAS să constate că interpretarea prevederilor art 27.3 din ROAF ar trebui să fie diferită de varianta de interpretare stabilită de FRF și LPF, precizând faptul că în cazul egalității de puncte, ar trebui luate în considerare rezultatele dintre cele două echipe din sezonul 2016-2017 (sezon regulat + play-off).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS