18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii sunt optimiști, dar precauți

Alb-albaștrii sunt optimiști, dar precauți

Alex Băluță (în centru) și colegii săi trag tare la antrenamente pentru un start de sezon cât mai bun (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Băluță (în centru) și colegii săi trag tare la antrenamente pentru un start de sezon cât mai bun (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova și-a reluat pregătirile pe plan local luni seară, iar jucătorii și conducătorii se gândesc doar la un debut fericit. Alb-albaștrii nu concep să nu bifeze victorii în primele două runde de acasă, contra grupărilor CSM Poli Iași, în meciul programat vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin, și Concordia Chiajna, programat peste două săptămâni tot pe malul Dunării.
„Avem meciuri foarte grele, începând cu prima etapă. Poli Iași, deși a pierdut mulți jucători, este în continuare o echipă puternică, dar noi suntem Craiova și nu ne temem de nimeni, tratăm fiecare meci la victorie“, a spus Nicușor Bancu.
Pe aceeași lungime de undă au fost și Andrei Ivan și Alex Mateiu.
„Trebuie să câștigăm în prima etapă și astfel să ne motivăm pentru disputa cu Chiajna“, a spus Ivan.
„Avem meciuri bune la început și sper să scoatem cât mai multe puncte“, a subliniat Mateiu.

Băluță: Trebuie să credem în noi

Întrebați dacă și-au fixat ca obiectiv obținerea campionatului, jucătorii au fost „cuminți“ și au explicat că dorința este mare și că vor face tot posibilul să fie pe prima treaptă la sfârșit, dar că nu s-a impus un astfel de țel.
„Va fi un an greu, trebuie să fim foarte atenți, mai ales la acest început de campionat. Nu trebuie să ne subestimăm adversarii din primele două etape, să luăm cele șase puncte și apoi să ne concentrăm pe meciul din Liga Europa. Trebuie să țintim cât mai sus, dar în primul rând trebuie să ne calificăm în play-off. Ne gândim că putem să realizăm mai mult decât anul trecut, dar trebuie să credem în noi și să muncim mai mult, ca să terminăm pe podium“, a punctat Alex Băluță.
„Nu ne-am gândit niciodată la titlu. O să luăm fiecare meci în parte și vrem să adunăm cât mai multe puncte, iar la sfârșit vom vedea unde vom fi“, a afirmat, la rândul său, Mateiu.
„A vorbi de titlu acum este prematur. Ca să ajungi să te lupți pentru titlu trebuie să intri în play-off prima dată. Prevăd că pentru cele șase locuri din play-off vor lupta vreo zece echipe“, a menționat managerul Marcel Popescu.
AC Milan, pe buzele tuturor

CS Universitatea așteap­tă cu sufletul la gură tragerea la sorți de vineri, pentru turul trei preliminar al Ligii Europa, majoritatea jucătorilor visând să înfrunte pe AC Milan. Doi dintre aceștia sunt Andrei Ivan, care a garantat că nu va pleca de la Craiova prea curând, și Alex Băluță, care s-ar „consola“ și cu Olympique Marseille.
„Nu mă gândesc la titlu, vom vedea ce va fi pe parcurs. Oricum, visul meu este să câștig cu CS Universitatea un trofeu și să facem o figură frumoasă în Liga Europa. Nu cred că voi pleca de la Craiova până nu voi juca în Liga Europa. Îmi doresc să jucăm cu o echipă mai abordabilă, dar mi-ar plăcea AC Milan sau alta mai cunoscută“, a spus Ivan.
„Mi-ar plăcea să jucăm împotriva lui Milan sau Marseille. Oricum o să întâlnim numai echipe puternice, dar aş vrea să evoluăm împotriva unei echipe din Italia sau Franța“, a explicat Băluță.

Calancea nu-i dă șanse lui Vlad la FCSB

Portarul de 18 ani Andrei Vlad a dat-o la o parte pe CS Universitatea Craiova pentru FCSB, iar finalitatea scandalului a amplificat tensiunea dintre cluburi.
„Plecarea lui Andrei Vlad a fost o operațiune plănuită de impresari. Suma de 400.000 de euro și încă 100.000 la revânzare nu reprezintă suma de transfer, ci o penalitate. Practic, FCSB a plătit daune la ceea ce s-a întâmplat. Este un club care atunci când venea la Craiova era primit cu un grad de ostilitate extrem de ridicat, dar după această operațiune va fi și mai mare, iar cei care se consideră mari impresari sau «impresărițe» și-au închis ușile la CS Universitatea Craiova prin această atitudine provocatoare și sfidătoare. Craiova nu a câștigat din acest transfer, dar nici nu a pierdut. Timpul va dovedi dacă noi am pierdut un mare jucător sau Andrei Vlad a pierdut un mare club“, a explicat managerul Marcel Popescu.
Trecerea lui Vlad la FCSB nu este văzută cu ochi buni nici de Nicolai Calancea, portarul titular al Craiovei: „Vlad e tânăr, mai are mult de învățat și nu poate să aibă pretenții mari atâta timp cât nu are experiență. E păcat că a plecat de lângă noi, pentru că avea multe de învățat. Nu poate fi titular la FCSB. O să fie al treilea sau al patrulea portar. El a jucat aici două meciuri pentru că nu am putut eu, altfel nu juca niciodată. Cred că avea șanse mai mari să evolueze aici, la CS Universitatea, decât la FCSB. Era bine pentru noi dacă rămânea, că era jucător sub 21 de ani, dar a fost alegerea lui și îi doresc baftă să prindă cât mai multe meciuri în campionat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS