17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii încep pregătirile pentru meciul de debut cu CSM Poli Iaşi

Alb-albaștrii încep pregătirile pentru meciul de debut cu CSM Poli Iaşi

Delegația CS Universitatea Craiova a aterizat vineri seară în România după stagiul ostenitor din Austria și toată lumea a primit liber până astăzi, când va fi reluată pregătirea pentru meciul de debut din noua stagiune a Ligii I, programat vineri, de la ora 21.00, pe „Municipalul“ din Severin, în compania moldovenilor de la CSM Poli Iași. Reunirea alb-albaștrilor are loc la ora 18.15, la Sala Polivalentă, iar primul antrenament al săptămânii se va derula începând cu ora 19.00, la cantonamentul din Lunca Jiului.
Staff-ul tehnic al grupării din Bănie va beneficia începând de astăzi și de serviciile croatului Hrvoje Spahija, un fundaș central de 29 de ani și 1,90 metri, care a semnat un contract pentru următoarele două sezoane. Croatul a făcut junioratul la Šibenik și a evoluat de-a lungul carierei profesioniste la echipe precum HNK Šibenik, Zagora Unesic, Elazigspor, Olimpija Ljubljana și FC Voluntari.
La polul opus, portarul Andrei Vlad (18 ani) a făcut trecerea la FCSB, după ce Gigi Becali a decis să-i plătească lui Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei, suma de 400.000 de euro şi i-a cedat şi un procent dintr-un eventual transfer, în schimbul „dezlegării“.
Reamintim că Vlad mai avea un an de contract cu CS Universitatea, dar nu s-a prezentat la reunirea echipei, refuzând să mai joace pentru clubul din Bănie.
Mangia: Putem câștiga doar ca echipă

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, s-a arătat mulțumit de rezultatul muncii depuse până acum și își dorește ca alb-albaștrii să practice un joc colectiv, plăcut ochiului și în special eficient.
„Am lucrat foarte mult și trebuie să continuăm să muncim, deoarece trebuie să formăm o echipă mai bună cu jucătorii pe care îi avem și cu cei care o să mai vină. Trebuie să îmbunătățim echipa și să fim pregătiți pentru debutul campionatului și preliminariile Europa League. Îmi place ca elevii mei să joace ca o echipă. Sunt de părere că nu putem câștiga meciuri cu un singur jucător. Putem câștiga doar ca o echipă. Când spun echipă, mă refer la jucători, la angajații clubului și la suporteri ca la un întreg. Le garantăm un singur lucru suporterilor noștri: la fiecare partidă vom da totul și ne vom folosi toată energia pentru a obține cel mai bun rezultat posibil“, a declarat Devis Mangia, care nu a fost prea entuziasmat după tragerea la sorți a țintarului Ligii I: „Oricum, trebuie să întâlnim toate echipele… Singurul aspect pe care îl remarc este că vom juca la București cu FCSB (etapa a treia – n.r.), după meciul din Europa League. Vom avea o zi în minus de recuperare, pentru că ei joacă miercuri în preliminariile Champions League, iar noi joi în Europa League. Noi trebuie să fim pregătiți pentru fiecare partidă“.

Băluță: Programul este unul foarte bun

Noul număr 10 al CS Universitatea Craiova, Alex Băluță, s-a arătat în schimb foarte mulțumit de programul echipei din Liga I, optimiști fiind și atacantul Andrei Ivan, dar și mijlocașul Hristo Zlatinski.
„Este un lucru bun că avem primele două meciuri pe teren propriu (cu CSM Poli Iași și Concordia Chiajna – n.r.). Trebuie să obținem șase puncte neapărat. Va trebui să învățăm din greșelile de anul trecut și să începem cu dreptul acest start de campionat. După aceste două etape vor veni meciuri grele, ne va aștepta și Europa League, unde cred că vom întâlni o echipă puternică. Trebuie să fim pregătiți pentru orice meci, să muncim mult la antrenamente, pentru că ne va aștepta un an dificil. Programul este unul foarte bun, în avantajul nostru, dar trebuie să fim concentrați încă de la început. Vom lua meciurile rând pe rând și le vom aborda foarte serios“, a declarat Alex Băluță.
„Ne dorim să facem cât mai multe puncte și să câștigăm primul meci acasă cu cei de la Iași. Suntem curioși să vedem cu ce echipă vom pica în UEFA Europa League (tragerea la sorți are loc vineri – n.r.) și, mai ales, dacă vom juca acasă sau în deplasare primul meci. Noi muncim la fel de serios la antrenamente și așteptăm cu mult interes începerea noului campionat. Așteptăm cât mai mulți suporteri să ne susțină, fiindcă avem nevoie de ei în fiecare partidă pe care o vom disputa“, a declarat Andrei Ivan.
„Trebuie să începem neapărat cu două victorii consecutive în debutul noului campionat și apoi să venim pregătiți la București pentru duelul cu Steaua“, a subliniat Hristo Zlatinski.
Încrezător într-un debut bun a fost și managerul general Marcel Popescu: „Este un program care ne avantajează. Jucăm primele două meciuri acasă și asta este foarte bine, deoarece astfel vom evita deplasările lungi înainte de meciul din Europa League“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS