24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii se pregătesc să încheie calvarul

Alb-albaștrii se pregătesc să încheie calvarul

Mangia (stânga) îşi va testa elevii cu Dinamo Kiev (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mangia (stânga) îşi va testa elevii cu Dinamo Kiev (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Jucătorii formației CS Universitatea Craiova numără ultimele zile de cantonament, șederea în Austria fiind foarte solicitantă din punct de vedere fizic, iar dorul de casă, de familie, apăsător. Delegația olteană va părăsi regiunea Tirol vineri, după prânz, seara va ateriza în București, iar apoi toată lumea va beneficia de câteva zile libere, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie reluate pregătirile pe plan local. Până atunci însă, jucătorii lui Devis Mangia mai au de transpirat și de susținut un joc de verificare, al cincilea. Alex Băluță și colegii săi vor întâlni în această seară, de la ora 20.00, în localitatea austriacă Schwaz, echipa ucraineană Dinamo Kiev, acest amical fiind edificator în privința nivelului de pregătire, pentru că echipa se află, sau cel puțin așa ar trebui, la potențial maxim.
Dinamo Kiev s-a înființat pe 13 mai 1927, fiind cea mai titrată din întreaga istorie a fotbalului din Ucraina. A izbutit să obțină 15 campionate interne, 11 Cupe, 6 Supercupe, 13 campionate URSS, 9 Cupe URSS, 3 Supercupe URSS.
Pe plan internațional, aceștia au obținut două trofee în Cupa Cupelor UEFA (1975 și 1986), o Supercupă a Europei (1975) și au ajuns până în faza sferturilor de finală a competiției UEFA Europa League în anul 2011. În sezonul competițional 2016-2017, echipa antrenată de Serghei Rebrov s-a clasat pe locul al doilea în prima ligă din Ucraina, cu 67 de puncte acumulate.
Suporterii Craiovei au ocazia să vadă în format live-streaming această partidă, accesând următorul link: https://www.laola1.tv/en-int/livestream/cs-universitatea-craiova-fc-dinamo-kyiv-len.
În afara acestui joc, CS Universitatea Craiova a mai susținut trei amicale puternice, pierdute însă, 2-4 cu ȚSKA Sofia, 0-1 cu Ludogorets și 1-2 cu FC Ufa, și unul destinat rezervelor, contra unei grupări de liga a treia din Austria, SC Schwarz, câștigat de tinerii olteni cu 5-0.

Mangia continuă să primească întăriri

Antrenorul Devis Mangia afirma la reunirea lotului că știe care sunt posturile-problemă și va încerca să le completeze pe parcurs, fapt care s-a și întâmplat. Jucătorii doriți de italian au apărut cu întârziere și asta pentru că și-au savurat vacanța sau nu au primit rapid binecuvântarea cluburilor de care au aparținut. Singurele certitudini de până acum sunt Cristi Bărbuț și Mihai Roman, care au costat clubul oltean 225.000 de euro.
Un jucător care a venit în probe și a convins este portarul bosniac cu cetățenie elvețiană Miodrag Mitrovic. Are 25 de ani, 1,86 cm și a jucat ultima dată în liga a doua elveţiană, la Chiasso, iar în cariera sa a mai trecut pe la Bari, Lugano şi Krka. El va semna un contract cu CS Universitatea în momentul revenirii în România.
Mangia îi mai are în probe pe fundașul african Manassé Enza-Yamissi (27 de ani, 1,89 metri), mijlocașul italian Alessandro Scialpi (25 de ani, 1.83 metri) și, mai nou, un alt mijlocaș italian, în speță Fausto Rossi (26 ani, 1,77 metri). Acesta a început antrenamentele cu oltenii ieri-dimineață, iar cartea sa de vizită este de apreciat. Fausto Rossi a semnat în 2012 cu Juventus Torino un contract pe patru ani. Vicecampioana Europei l-a împrumutat apoi la Brescia (2012-2013, 46 de meciuri, 3 goluri), Valladolid (2013-2014, 31 de meciuri, un gol), Cordoba (2014-2015, 24 meciuri, nici un gol) și Pro Vercelli (2015-2016, 20 meciuri, un gol). În sezonul trecut a evoluat pentru Trapani, dar a bifat doar opt meciuri în Serie B, fără să aibă vreo reușită, iar echipa a retrogradat. Fausto Rossi a cochetat cu echipele de U17, U20 şi U21 ale Italiei, marcând un singur gol pentru ultima. Cota acestuia de piață este 400.000 de euro.
Cei trei jucători men­ționați mai sus vor da testul final contra lui Dinamo Kiev, iar dacă îl vor trece li se va propune și semnarea contractelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS