11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Germania a câștigat Cupa Confederațiilor 2017

Fotbal / Germania a câștigat Cupa Confederațiilor 2017

Selecționata Germaniei a câștigat în premieră Cupa Confederațiilor, după ce s-a impus la limită, scor 1-0 (1-0), în fața reprezentativei statului Chile, în finala competiției găzduite duminică de stadionul „Krestovski” (57.268 spectatori) din Sankt Petersburg. Germania, campioana mondială en titre, dar care s-a prezentat în Rusia fără vedetele sale și cu cel mai tânăr lot dintre cele opt competitoare (24 ani), s-a impus prin golul marcat de Lars Stindl (20), după un assist al lui Timo Werner. Campioana Americii de Sud a prezentat o echipă cu o medie de vârstă de peste 30 de ani, a dominat finala, dar nu a reușit să înscrie din numeroasele ocazii create. Cele două formații s-au întâlnit și în faza grupelor, iar atunci scorul a fost egal, 1-1.

Chile: Claudio Bravo – Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Jean Beausejour – Charles Aranguiz (81, Angelo Sagal), Marcelo Díaz (53, Leonardo Valencia), Pablo Hernández – Arturo Vidal – Eduardo Vargas (81, Edson Puch), Alexis Sanchez. Selecționer: Juan Antonio Pizzi.
Germania: Marc André ter Stegen – Matthias Ginter, Antonio Ruediger, Shkodran Mustafi – Joshua Kimmich, Leon Goretzka (90+1, Niklas Suele), Sebastian Rudy, Jonas Hector – Lars Stindl, Julian Draxler – Timo Werner (79, Emre Can). Selecționer: Joachim Loew.
Au arbitrat: Milorad Mazic – Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Serbia); Damir Skomina (Slovenia).

Grație assist-ului din finală, Timo Werner a fost desemnat câștigătorul Ghetei de Aur, golgheterul turneului, cu trei goluri și două pase decisive. La rândul său, căpitanul echipei Germaniei, Julian Draxler, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Draxler i-a devansat pe atacantul Alexis Sanchez (Chile), care a intrat în posesia Balonului de Argint, și pe coechipierul său Leon Goretzka, posesorul Balonului de Bronz. Cel mai bun portar al Cupei Confederațiilor 2017 a fost ales chilianul Claudio Bravo, care a primit Mănușa de Aur.
Premiul FIFA Fair Play a revenit Germaniei, care a încasat doar opt cartonașe galbene în cinci partide, comițând doar 66 de faulturi.

Loew: Germania rămâne cea mai bună echipă din lume

Selecționerul Joachim Loew a declarat că Germania rămâne cea mai bună echipă din lume, după obținerea Cupei Confederațiilor 2017.
„Arturo Vidal (Chile) a spus înainte de finală: vrem să câștigăm titlul, așa vom fi noi cei mai buni din lume. Germania rămâne cea mai bună echipă din lume, acest lucru îl reprezintă trofeul. Faptul că această echipă tânără a reușit reprezintă ceva istoric și unic pentru Germania, ceva deosebit. Jucătorii s-au bătut pe teren unii pentru alții ca să câștige acest trofeu. Sunt foarte mândru de această echipă, care nu joacă împreună decât de trei săptămâni și jumătate. În fiecare zi, la fiecare antrenament am simțit această incredibilă foame de victorie pe care a arătat-o echipa. De aceea, după părerea mea, am meritat pe deplin trofeul”, a spus Joachim Loew, vorbind apoi și despre finala cu Chile: „Echipa a rezistat. Chilienii nu sunt băieți de cor. Bravo băieților pentru că s-au aruncat pe fiecare minge, la fiecare șut, așa cum trebuie să fie într-o finală. Cred că a fost un meci magic pentru noi și pentru jucătorii noștri. Dorința noastră de victorie a fost impresionantă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS