21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele, la înălţime la Europenele de lupte

Craiovencele, la înălţime la Europenele de lupte

Ştefania Priceputu a devenit campioană, iar Alexandra Anghel a cucerit medalie de bronz
Ştefania Priceputu a devenit campioană, iar Alexandra Anghel a cucerit medalie de bronz

Campionatul European de lupte libere şi greco romane pentru juniori, desfăşurat săptămâna trecută la Dortmund (Germania), s-a încheiat cu două medalii pentru craiovence.
Ştefania Priceputu, legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ şi CSM Craiova, a obţinut titlul de campioană europeană la categoria 44 de kilograme, iar Alexandra Anghel, de la CS Universitatea Craiova, a luat medalie de bronz la categoria 67 de kilograme.

Ştefania Priceputu se aştepta la aur

19510325_1931044797141452_3968228123957856192_n

Ştefania este la al doilea său titlu european, după cel cucerit la cadeţi. Sportiva şi antrenorul său, Valentin Boboşca, erau încrezători că pot repeta performanţa de la cadeţi şi la junioare. „A fost primul meu an la juniori, adversarele destul de bune, dar mă bucur că am reuşit să obţin aurul şi i-am făcut mândri pe oamenii care m-au susţinut mereu, în special antrenorul meu, Valentin Boboşca, şi antrenorii de la lotul naţional. Sincer, mă aşteptam să ies campioană şi sunt foarte fericită că munca mea s-a văzut şi am demonstrat încă o dată că pot“, a spus sportiva craioveană care acum se pregăteşte de Mondiale, programate luna viitoare.

Ştefania Priceputu a obţinut aurul european şi la junioare, după ce în trecut devenise campioană continentală la cadete
Ştefania Priceputu a obţinut aurul european şi la junioare, după ce în trecut devenise campioană continentală la cadete

Antrenorul Boboşca nu a fost cu Ştefania în Germania, dar au ţinut mereu legătura prin telefon şi internet. „Mă aşteptam să ia medalie şi cam 60% credeam că va fi de aur. Ştefi a fost motivată, iar în meciuri a aplicat tactica sa, să atace mereu. Finala cu rusoaica mă aşteptam să fie foarte grea, dar eleva mea s-a impus la diferenţă mare, prin tuş“, a spus tehnicianul craiovean.

Încă un bronz pentru Alexandra Anghel

Alexandra Anghel a cucerit medalia de bronz (foto: FR Lupte)
Alexandra Anghel a cucerit medalia de bronz (foto: FR Lupte)

Pentru Alexandra Anghel, aceasta este a doua medalie de bronz cucerită anul acesta. Eleva lui Aurel Cimpoeru mai obţinuse aceeaşi distincţie la U23, în primăvară. „A fost un campionat puternic, care m-a făcut să îmi arăt din nou potenţialul. Era loc şi de mai bine, dar se pare că în semifinale am fost copleşită de emoţii, care nu m-au lăsat să mă concentrez. Am suferit mult după acel meci pierdut, deoarece ştiam că dacă-l voi câştiga, voi lua apoi titlul. Asta este… Mi-am adunat forţele pentru finala mică şi sunt mulţumită că am obţinut bronzul, pentru că este o medalie importantă în cariera mea“, ne-a mărturisit Alexandra.
Alt elev de-al antrenorului Aurel Cimpoeru, de la CS Universitatea Craiova, Ştefan Coman, s-a clasat pe locul cinci la categoria 60 kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS