6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a stabilit „țintarul“ Ligii Naționale de handbal

S-a stabilit „țintarul“ Ligii Naționale de handbal

Cele trei echipe oltene din Liga Națională de handbal feminin, SCM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea și CSM Slatina, și-au aflat ieri adversarele din prima rundă a noului sezon, dar și ordinea meciurilor din campionatul 2017-2018, care va debuta în perioada 6-7 septembrie.
Astfel, în etapa inaugurală a campionatului, SCM Craiova va juca acasă cu CSM Bistrița, iar Vâlcea și Slatina vor evolua în deplasare, cu Corona Brașov, respectiv Rapid București. În etapa a doua va fi un prim derbi oltean, între Vâlcea și Craiova, iar o etapă mai târziu, în Bănie se vor înfrunta SCM Craiova și nou-promovata CSM Slatina. Handbalistele craiovene vor juca în compania campioanei CSM București în etapa a șasea, în deplasare. Și Vâlcea va întâlni tot în deplasare campioana, în etapa a opta, iar o rundă mai târziu bucureștencele vor juca pe terenul nou-promovatei CSM Slatina.
„Având în vedere că se anunţă un campionat echilibrat, în care cel puţin opt echipe se vor lupta pentru primele locuri, toate partidele trebuie tratate cu maximă atenţie. Ne vom lupta să obţinem toate punctele din meciurile de pe terenul propriu şi să aducem cât mai multe puncte din jocurile din deplasare“, au fost primele cuvinte ale antrenorului echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, după aflarea programului echipei sale.
În sezonul trecut, podiumul Ligii Naționale a arătat astfel: 1. CSM București, 2. Dunărea Brăila, 3. HC Zalău. SCM Craiova s-a clasat pe locul patru, la un singur punct în spatele Zalăului, și va evolua în Cupa EHF, iar Vâlcea a ocupat locul şapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS