15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUnii trag tare în Austria, alții caută soluții din țară

Unii trag tare în Austria, alții caută soluții din țară

Briceag (foto centru) şi colegii săi se pregătesc bine pentru viitorul sezon (Foto: csuc.ro)
Briceag (foto centru) şi colegii săi se pregătesc bine pentru viitorul sezon (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova se pregătește de joia trecută în Austria, prima parte a cantonamentului fiind alocată mai mult acumulărilor fizice, dar nu sunt neglijate nici elementele cu mingea.
„Ne pregătim foarte bine și sperăm ca atunci când începe noul sezon să fim în formă maximă și să obținem rezultate foarte bune. Pe plan personal îmi doresc să fiu sănătos, iar cu echipa să ne clasăm pe unul dintre primele trei locuri la finalul campionatului“, a declarat fundașul Marius Briceag, conform site-ului oficial.
Dacă Devis Mangia și staff-ul său scot „untul“ din alb-albaștri pe dreptunghiul verde, conducătorii din țară fac eforturi să completeze echipa cu jucători de top, să le găsească tinerilor din club angajamente pentru a crește valoric și nu în ultimul rând să rezolve micile probleme cotidiene.
În privința primului capitol, fotbaliștii cu „pedegree“ pe care îi vizează oltenii întârzie să semneze, doi dintre aceștia nereușind să ajungă în Austria, așa cum se stabilise inițial.
„Nu reușim să aducem jucătorii doriți atât de rapid sub comanda lui Mangia și este un aspect care mă îngrijorează. Noi am depus eforturi să-i aducem încă de la începutul pregătirii și muncim la acest aspect, pentru că nu vrem să existe diferențe în privința stadiului de pregătire între băieți, așa cum s-a întâmplat cu Gustavo, Kelic și alții care au venit în iarnă mai târziu la echipă. Din păcate, jucătorii de top pe care îi vrem noi sunt încă în vacanță și nu avem altceva de făcut decât să așteptăm“, a declarat managerul general al CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, pentru GdS.
Acesta a punctat că pe lista de „cumpărături“ nu se regăsește și stoperul francez care a evoluat sezonul trecut la Dinamo, Claude Dielna, așa cum se vehiculează în presa centrală. Craiova a intensificat însă discuțiile pentru repatrierea lui Mihai Roman, care mai are însă un an de contract cu olandezii de la NEC Nijmegen, mai ales după ce l-a ratat pe atacantul congolez Jeremy Bokila, fost jucător al Petrolului Ploiești.

Manea ar putea merge la Juventus

La capitolul jucători aflați sub contract, dar care nu intră în vederile actualului staff, oficialii grupării din Bănie iau în calcul să-l împrumute pentru un sezon pe mijlocașul Alin Manea (20 de ani), interesată de el fiind nou-promovata Juventus București, echipă la care a ajuns la începutul lunii iunie și atacantul Simon Măzărache. O situație neclară o are portarul Andrei Vlad (18 ani), care nu dorește prelungirea contractului scadent vara viitoare.
„Alin Manea nu intră în vederile noastre pentru sezonul viitor și are nevoie de meciuri ca să progreseze. O să-i dăm voie să meargă în altă parte. O să vedem ce se întâmplă și cu Vlad când revine, pentru că momentan e în vacanță“, a explicat Marcel Popescu.
Contactat telefonic de GdS, Alin Manea s-a arătat împăcat cu ideea împrumutului: „Sunt acasă, la Buzău, nu știu dacă s-au finalizat discuțiile pentru împrumutul meu la Juventus. Nu mă ocup eu de asta, ci clubul, și nu am fost anunțat de vreo decizie. Îmi doresc să joc mai mult, e tot ce îmi doresc“.

Amicalul cu Zenit, înlocuit cu unul cu ȚSKA Sofia

După ce stabiliseră un prim amical puternic cu Zenit Sankt Petersburg pentru vineri, oficialii CS Universitatea Craiova s-au văzut nevoiți să retracteze și să anunțe că rușii vor fi înlocuiți cu bulgarii de la ȚSKA Sofia pentru primul test din Austria.
„Din motive independente de voința clubului nostru, amicalul cu Zenit St. Petersburg nu se va mai disputa. CS Universitatea va susține primul amical din stagiul de pregătire din Austria pe data de 23 iunie. Vineri, începând cu ora 19.00, Craiova va înfrunta cea mai titrată echipă din campionatul Bulgariei, ȚSKA Sofia“, se precizează într-un comunicat al grupării alb-albastre.
Lipsa siguranței în pri­vința adversarilor din Austria i-a determinat pe conducătorii olteni să renunțe la a mai publica întreaga listă cu partenerii de antrenament.
„Vor fi cinci amicale în total în Austria. Știm adversarii, dar nu ne mai grăbim să-i anunțăm, pentru că pot apărea modificări pe parcurs, cum de altfel s-a și întâmplat deja. Nu vrem să părem neserioși. Anunțăm echipele pe care le vom întâlni în amicale doar când suntem 100% siguri“, a punctat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS