24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa feminină de spadă a României, medaliată cu bronz la Europene

Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu bronz la Europene

Adela Danciu, Raluca Sbîrcia (ambele de la CS Universitatea Craiova), Amalia Tătăran şi Greta Vereş au făcut parte din echipa medaliată cu bronz la Europene
Adela Danciu, Raluca Sbîrcia (ambele de la CS Universitatea Craiova), Amalia Tătăran şi Greta Vereş au făcut parte din echipa medaliată cu bronz la Europene

Echipa feminină de spadă a României, într-o formulă foarte tânără, a cucerit medaliile de bronz, astăzi, la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia), după 45-38 cu Estonia în finala mică, informează Agerpres.

Echipa pregătită de George Epurescu a fost alcătuită din Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CS Universitatea Craiova) și Adela Danciu (CS Universitatea Craiova).

România este campioana olimpică en titre la spadă feminin pe echipe, dar nici una dintre spadasinele care au cucerit aurul la Rio nu este în activitate în prezent, Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu.

La Tbilisi, tinerele spadasine române au trecut de Spania în optimi, cu 45-36, în sferturi au învins Ucraina, cu 44-40, pierzând semifinala cu Rusia, scor 41-45, pentru ca apoi să dispună de Estonia în finala mică, scor 45-38. Rusia și Franța vor lupta pentru aur.

România obținuse bronzul și anul trecut la Europenele de la Torun (Polonia), în componența sa olimpică.

În schimb, echipa masculină de sabie, marea speranță a delegației noastre la o medalie, a avut o comportare sub așteptări, urmând să joace pentru locurile 5-6.

Echipa pregătită de Florin Zalomir și alcătuită din Tiberiu Dolnicenu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) și George Iancu (CSA Steaua) a trecut în optimi de Bulgaria, cu 45-23, dar a pierdut în fața Germaniei cu 39-45, în sferturi. În meci pentru pozițiile 5-8, tricolorii au dispus în primul meci de Georgia cu 45-40, urmând să lupte cu Ucraina pentru locul 5.

La ediția din 2016, Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu au cucerit bronzul.

România încheie participarea la Europenele de la Tbilisi cu două medalii de bronz, prima fiind cucerită luni de Bianca Pascu, în proba individuală feminină de sabie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS